Tuesday, April 17, 2012

layankan jer

2 hari ni bz tk bape bz.. keje tak bape keje .. eh apa daaa aku merepek.. 2 hari rasa tak sedap hati eh bukan hati tak bape best sangat la.. nape ntah..... semalam dah buat luahan tapi still tak lega lagi...

sekian... 

Monday, April 16, 2012

Mission Berjaya On 31 Mar Till 1 Apr

kek batik colourfull
nasi goreng kampung kacang botol





cincin tunang adik boy 


inti kacang merah



kek cokelat with topping



bancuhan kek marble



nasi lemak 2nd time request 

kek marble pelangi.. lama tk buat kek ni


pau inti kacang merah, inti kelapa & inti coklat



nasi lemak yang teringin nak buat sangat

*** Entry ni lama dalam draft lak... sebenarnya mission nak memasak ni pada end of March yang lalu.. tak tahu la datang mana aura kerajinan aku datang so dalam 2 hari tu macam-macam benda aku masak...

Weekend Busy But Happy

Salam.... lama tak story mory di sini kan... weekend baru ini sangat bz... macam minggu sebelumnyer jauh perjalanan..... KL- N.SEMBILAN-KELANTAN-N.SEMBILAN-KL tu kisah semasa majlis pertunangan adik boy aku no 3....

Weekend ni plak... KL-N.SEMBILAN-MELAKA-KL ahad lepas mak long & mak su ku buat kenduri doa selamat sempena mak long aku nak g umrah pada 24 April nanti & kesyukuran mak su sempena di naikkan pangkat... memang agak bz la sebab yalah macam2 lauk nak masak... antaranya menu-menu sambal tempoyak pucuk ubi, gulai daging masak lomak cili api, rendang ayam kampung, ayam goreng berempah, pajeri nenas, sayur campur, sambal belacan & ikan bulu ayam.. haaaaaaa amik kau... banyak menu kan maka banyak keje harus di buat...

Tapi sabtu petang sempat jugak kitaorang larik jap ke Nilai 3 ... seyes geram tengok kain okeh... dapat la sambar sorang satu....

** picas next entry... daaaaaaaaaa

Monday, April 9, 2012

Majlis Pertunangan Adik Boy No 3


Alhamdulillah selesai sudah majlis pertunangan adik boy aku yang no 3.  Adik aku dapat orang kelate, chica tinggi, pasir mas... pic hantaran ni dari pihak lelaki kepada pihak perempuan... 5 dulang semuanya adik aku nak warna gold.... so jadilah seperti di atas... maklum la sentuhan aku yang tak bape nak kreatif ni kan... simple & sempoi konsep adik aku... so aku buat la sebaik mungkin....








sebab permintaan belah perempuan mintak adik aku pakai baju melayu sebab ayah laki nak sarungkan cincin perak jugak.. ikutkan ajer.... majlis simple & mudah jer... ikat setahun insya-allah sebab tunang adik aku belajar lagi.... sue namanyer... 












pic hantaran yang bawah ni pulak dari belah perempuan... kakak die ada buka kedai barang perkahwinan... ada konsep burung.... 

apa pun walau jauh walau agak penat sket tapi aku puas hati sebab semuanya depan mata aku.... tolongkan apa yang patut tak mau mak abah riso kan.... 


** adik aku pesan tak mau upload pic pertunangan die di FB.... so aku story la kat sini... maybe pic barang2 hantaran jer akan diupload tu pun maybe 2 minggu akan datang... so haruslah menghormati 
permintaan adikku.... 
*** majlis pertunangan di Chica Tinggi Pasir Mas, Kelantan 7 April 2012
**** dalam pada sibuk siapkan barang2 hantaran adik aku, wan & abah nak aku kawen dulu tahun ni sebelum majlis adik aku tahun depan.... adik boy no 2 aku pun tak lama lagik maybe ujung tahun ni nak tunang katanyer.... orang perak.... 

sekian.... 

Tuesday, April 3, 2012

Its April Already


Jap jer kan masa berlalu... now dah bulan April... maknanyer lagi 2 bulan aku nak final exam kan.. huhuhu... dah tahun 3 aku... kalau ikut perancangan tahun ni merupakan final year aku... means tahun ni aku grade tapi sebab aku dah tangguh setahun so insya-allah tahun depan aku abes... tak lama dah... sabar2.... 

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed