Monday, January 14, 2013

Dah lama "AIM" kot... hihihi

Assalamualaikum... 

tajuk entry macam tak menarik langsung. tak kisahlah. janji isinyer. gituww.
ada beberapa benda @ barang yang dah lama aku aim nak beli. apakah? 
meh la nak story. takde la hebat sangat cuma dah lama aim nak beli untuk kegunaan peribadi. ewahh... 
haaaaaaa sebab lum jadi tawen lagi makanyer aliran tunai aku ke barang yang dah lama diimpikan. hehehe... boleh gituw....



1st - smart phone tu la. yer yer memang mengidam Note 2. tapi sebab 1st time beli touch screen hp so biarlah bermula ngan biasa jer tapi function tak kurang hebatnyer. orang kata ikut kemampuan & keperluan. kalau beli note 2 memang boleh tapi aku tak leh nak tengok benda lain. so model aku amik tu just nice. ahaks... yang penting leh bersosial.. eh leh guna dengan smart. hehehe... bajet less than RM1k...



Samseng S Advance


2nd - hak ni memang lama dah. sebab ada keperluan lain maka lama aku hold, kiv jer dulu. tapi alhamdulillah dapat jugak memiliki kamera compaq. bajet aku dalam RM500 jer. nak beli DSLR tak bape nak mampu. sebab aku suka & gemar bergambo & mengambil gambo makanyer kamera itu perlu. betol ker? hahaha... yalah, leh save battery hp kan. kalau g holiday or jalan sana sini. dapat lak geng-geng suka bergambo.. perghhh... tadaaaaa

Sony Cyber Shot

aku pilih sony cyber shot. bape? harga RM359 offer so dapat RM329. free casing. free tripod. cuma tinggal kaler silver jer. kalau ada pink lagi aku sangat2 suka. hehehe... 
dengan sony hazel tu pic dah beribu-ribu ngan kamera akan datang tak tahu nak habaq. huhu..... thanks sony hazel. jasamu kenang salu. 

3rd - supplement. sebab umo dah hampir nak jejak 3 siries (elo ikut tahun dah cukup lah) so aku memang nak amik supplement. so aku amik kolagen. baru jer lagik amik seminggu. sebelum tu housemate bagi aku trial. thanks ain. :). kesihatan harus dijaga kan. hidup cuma sekali. ahakssssss.. hargailah & sayangilah diri anda. sekian pesanan... hehehe. beso kan botol die. tahan dalam 4 ke 5 bulan ni. PMC serbuk. rege die RM250 tapi aku dapat RM230. 

PMC

sekian bebelan kali ini. ahaks... huhuhu.... 

5 days to go to USM... USM aku datang

babai.

thanks. 
jen jen. 

Friday, January 11, 2013

Order Order Sandwich Chicken Mayo & Karipap

Cakkk... amik kau entry ketiga untuk hari ni... wahh kemain ko yer... hahahaha... 

hehehe... ni kisah kawan order food untuk workshop semalam from new media.... thanks yea.... 
actually ni 1st time aku wat sandwich banyak tu..... salu buat sket2 jer untuk makan sendiri....  
apa pun hope aku dapat hasilkan yang terbaik.... nebes jugak tau.... hahahaha... 

2 menu yang akak tu order karipap & sandwich..... 
karipap tu aku buat kat kampung ngan mak aku... huhuhu.... 
so order karipap hanya during balik kg baru leh amik order & buat... bukan apa dok umah sewa kan, dengan peralatan tak cukup, ruang..... 


.

haaaa..... pic dari fridge kat kampung.... amik kau..... karipap saja lam freezer.... 




ni time nak dressing.... masa ni kol 5 pagi... amik mood katanyer.... aku ni kadang suka verangan ala chef bila bersama makanan... hehehe... baru la syok nak masak or buat kan..... #passsion to cook#




so ni lah die menu tuk semalam.... pssttt tupperware 2 bekas kaler purple tu baru beli okeh.... gara-gara lupa pinjam mak nyer bekas... beli pun tak rugi sebab leh pakai lama.... kan.... invest dulu... hehehe....

alhamdulillah lega bila dah siap camni....thanks yer kak....

end dulu... babaiii...

#with love#
#jenjen#


Meh nak amik mood...

Haaaaaaaaa...... 

#Adam Hawa# dah berakhir semalam... happy ending la..... #masih mencari adamku# 
agak2 leh dapat tak Adam cam Adam Muhkriz... hahahaha.... sebabkan aaron aziz yang berlakon kannn....

Sekarang petang pun ada 1 citer kuit #Setia ujung nyawa# suka tengok tapi sekarang ngah part getirrr... hehehe..... layannnn jek... 

semalam baru buat list barang2 untuk di bawa ke USM... bukan apa taknak barang penting tertinggal.... for safety baik buat, memang dari tahun 1 lagik aku buat list .....



tak tahu la dah abes list lum, barang tak packing lagik.... hehehe... esok & ahad ada kelas..... 
ahad pagi 20 Jan nanti aku nak gerak dah ke USM.... hihihi.... 









amik kau...dah nama ratu bergambo... hihihi.... blaja amik pic sendiri dari depan... tengok la mata aku melilau... hahaha... posing pagi jumaat katanyer....

tahun ni aku amik 6 subjek.... 1 paper projek + 5 subjek... so final exam for 5 subject jerk....
4 assignment in grouping.... 3 done, 1 in progress 
1 assigment individu.... in progress also
1 project paper aka thesis...... in progress till bab 3.... 

dah final year aku... tak pasan masa berlalu... sket lagik nak abes... nak konvo... nak naik pentas..... huhuhu....

#tak sabar nak pi USM, pi kelas, jumpa live lecturer, jumpa abg zul eh Dr Zul... hehehe... jumpa kawan2, dok hostel... 

end dulu babaiiii

Alhamdulillah... new gadget...

Assalamualaikum....

lama tak merepek kat sini... hehehe... 
hye kawan2... hihihi... harap semuanya sihat-sihat jer... 
tinggal 10 hari lagik aku nak ke USM Penang menghadiri kursus intensif selama 18 hari....
start on 21 Jan till 7 Feb nanti... untuk final year nanti aku akan stay kat desasiswa indah kembara... yeay....
dekat ngan dewan pekse... alhamdulillah... bukan apa tahun lepas dok nunn atas bukit yang sangat tinggi... 
#pengsan# ulang alik g kelas, g dewan exam.... hehehe....

alhamdulillah rezeki nak pakai hp samseng kesampaian.... tapi aku amik samseng s advance jer.... ikut keperluan & in budget aku la...  nak pakai note 2 bajet tak bape nak cukup lagik..
orang kata ukur baju di badan sendiri.... ni 1st hp touch screen aku.... bkn apa cik nokia aku tu dah berhang selalu.... sampai orang nak msg, kol pun tak dapat.... maaf yer.... 

baru lagik aku beli samseng tu on #5 Jan 2013# mark date as memory nanti... hehehe.... 
al kisah esoknyer sim card crash..... 2 hari okeh tak dapat berhubungan..... apa pun alhamdulillah selesai jugak prob tu dengan sim card yang baru..... 

meh nak preview.... agak jakun, excited, tak tahu nak guna mula2 okeh... hahaha... jawab kol tak lepas... kikiki..... 
okeylah boleh nak berwhatsapp aku rasa perlu sebab mostly guna application ni....
leh berinstagram.... (baru nak havoc) hehehe.... 



hahaha.... tu la hp baru kite.. cumil jer cam tuan die... for me smart coz tak besar, tak kecik sangat.... apa pun alhamdulillah.... thanks cik nokia along with me.... lama tau tak beli hp.... siap bawak bodyguard... adik2 boy aku la..... hihihi... tgk hp pun nak interframe..... hehehe.. lepas ni tuan punya hp lak.... jangan mare haaaaaaaa...

okey baiii

Friday, January 4, 2013

January Sudah.... makin dekat... seramm nih

Assalamualaikum

Hye all.... petang-petang hari nih di kala ujan lebat di luar, suasana dingin... 
ahaksss.... I dah beli peplum, terjebak sudah.... aritu kan g Aeon kat Midvaley tapi tak jadik beli, murah jugak tapi bila try nampak cam tak bape nak cun woooo.... 

So tadik meloboskan diri ke KL Sentral, dapat sambar sehelai peplum 2nd layer lagi murah korang, material pun cantik... RM 30 jer aku dapat... alhamdulillah... ada 3 kaler black, mustard, red, ikut aku nak amik merah tapi sebab takde dah blaus kaler itam makanyer itam la jadi sasaran....hehehe

haaaaaaaa korang layan tak drama Akasia petang.... isnin till khamis, kol 7pm till 8pm.... kiut la citer tu.... huhuhu... tu jer la best nak layan..... 

arini dah 4 Jan.... makin dekat ngan time intensif.... makin dekat nak mid term exam..... 20 Jan nanti aku dah bergerak ke USM..... 

22 Jan means 2nd day dah mula exam... seyes tak study apa lagik nih....aduh mari rajin study jen2.... dusssssss....


okeylah nak balik dulu.... ada kelas jap kol 5pm tapi nampaknyer tak dan nak sampai, nak streaming kat opis pun tak lepas.... balik nanti nak masak2 bihun, malam ni ada yang nak kena surprise..... hahaha.. jaga2 cik oya... opsssss... 

end dulu.... :)

Thursday, January 3, 2013

Ucapan buat....


Tak terase tahun 2012  dah meninggalkan kite.... tup-tup arini dah 3 Jan 2013 kannnn :D!!

Buat Keluarga : korang lah yang terpenting dalam hidup ku :*  (sangat-sangat, korang semua pun sama jugak kan, sayang selalu selamanya)

Buat yg tersayang : sy minta maaf kalo sy ade menyakitkan hati awk.. :| (eh eh yang ni tak jumpa lagik, hahaha)

Buat Sahabat : Jangan lupe kan aku ya, bila suatu mase nnt kita terpisah 3-| (love all, sayang selalu)

Buat kawan2 : Maaf ya kalo aku ade silap & salah, yg disengaja mahupun tak disengajakan :) (maafkan aku yer)

Buat Musuh : Maaf bila selama ini aku selalu salah dimata kau :D  (semoga kamu semua berbahgia)

Buat yang sayang pada aku: Aku juga sayang pada kamu \=D/  (terima kasih & sayang selalu)

Buat org yg pernah menyakiti aku: Terima kasih ya kerana sudah mengajar aku bagaimana untuk terus bersabar O:) (thanks sangat kerna mengajar aku menjadi lebih kuat, sabar lagik)

Buat yang tak kenal denga
n aku : Terima kasih sebab setia save aku di contact korang, walau pun kekadang aku buat korang marah,suka BC yang bukan-bukan:]xx  (korang simpan ker, thanks) 

Terima kasih korang sebab sudah ada dalam hidup aku,yg menjadikan tahun 2012 aku jadi ceria :DO:)[τ̲̅н̲̅a̲̅nκ̲̅ ч̲̅o̲̅u̲̅] ({}) :*.♥ xoxo



***nape terbit rasa rindu pada dia? bersabarlah duhai hati..... tak mampu ku luahkan sebab datang secara tiba-tiba, puas ku elak namun..... my BFF ko rindu kat aku jugak kah??? hanya padaMU Ya ALLAH aku mampu luahkan..... 

*** di angin lalu semoga kamu terus sihat & menjalani kehidupan dengan baik..... In Shaa Allah jika di panjangkan umo, jika ada jodoh aku yakin kita pasti akan bertemu jua.... 

Kenangan Pahit Manis 2012


2012 sudah pun melabuhkan tirainya.... 

kenangan 2012 bagi aku sangat-sangat banyak mengajar aku erti kesabaran, ketabahan, kedewasaan, persahabatan, kasih sayang, kekeluargaan dan banyak lagik..... 


kita bermula dengan manis dulu yer.... ahakss.... manis sangattt.... hahaha.... kununnnn


1st - masa dapat keputusan peperiksaan akhir semasa tahun 3 yang lalu.... alhamdulillah result yang baik & makin meningkat dari tahun ke tahun,.... alhamdulillah 


2nd - kisah pertunangan adik boy aku no 2 & no 3..... as sister aku tumpang hepi... yer adik2 aku dah makin dewasa..... alhamdulillah


3rd - ikatan kasih sayang antara keluarga bertambah erat... begitu juga kawan2..... walau aku masih belum punya teman hidup tapi aku punya mereka semua..... love all.... alhamdulillah..... 


4rd - surprise besday aku yang last 2 siries..... huhuhu... yg ke 29.... 

thanks semua... love all.... 

-biasa jer la kan...... 

jom kite ke kisah pahit, actually bukanlah pahit tapi kenangan penuh dugaan....... 


1st - bila mana aku diagnosis ada ovarian cyst.... sangat down jugak masa tu tapi aku redha & terima segalanya... teruskan hidup, become more sabar..... 

tiada penyakit yang tiada ubat kecuali mati... betol tak? 


cukuplah jer setakat ni kang nak karang sampai esok tak abes lagik.....sinopsis..... 

***apa jua aku harungi & redha dengan segalanya.... :D




Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed