Thursday, November 29, 2012

Lega Bila Dah Hujan.....

Assalamualaikum....

Rasa lega bila dah lepaskan apa yang terbuku dengan tangisan......
Lama sangat ia terpendamkan.....
Sebenarnya memang susah untuk melupakan.... hati panassssssssss jek.... gggrrrrrr.....
Tapi aku perlu buat...... Sampai biler aku nak berdendamkan.... 
Rupanya aku berdendam dalam diam...... oh tak sangka..... 
Dalam tak sedar sifat aku yang "happy go luckly" mula hilang.... ohh no..... 
Maybe sebab aku terlalu terluka kot.... 
Maafkan walau apa yang berlaku.... 
Walau ia pahit mana pun....
Aku Maafkan & Lepaskan..... Semuanya.....
Aku taknak ada dendam di hati...... 

So now kepada mereka yang pernah dihati aku sebelum ini....
Terima kasih kerna pernah sayangkan aku....
Terima kasih kerna pernah lukakan hati aku....
Terima kasih kerna beri aku sejuta harapan.....
Terima kasih atas segalanya.....
Terima kasih kerna mematangkan aku.......

Aku maafkan kamu semua...... (R, S, M, K, S, Z, A, F, R) 
Semoga terus kekal bahagia......

Forgive to Forget...... 

Nak chilll jek.....

End dulu.... byeeeeeee

Friday, November 23, 2012

Inspirasi... Tak Salah kann...



# senyum selalu #

psstt korang ada tak seseorang yang leh jadi sumber inspirasi? 

byeeee

4 years dah....

Assalamualaikum....

hope semuanya sihat jerk..... 
lama aku rasa tak membebel & mencoret kat sini... hehehehe
banyak sebenarnya yang ingin diinginkan di share kan bersama akan tetapi tiada masa lagik... ahaks... 
apa yang dah 4 tahun tu yer... sure suma nak tahu... hehehe... ada ker yang nak tahu.... hehehe... pasan jer...

dalam sedar tak sedar, diam tak tak diam 4 tahun aku bekerja sebagai Setiausaha or Secretary di TM.... 
alhamdulillah rezeki aku di sini kan.... 


dalam 4 tahun macam kisah suka duka yang aku lalui....ewahhhhh...
itu semua banyak membuatkan aku belajar & mematangkan aku.....
picas tu masa aku joint event secretary week.... teruja okeh.....

1st - tahun 2009.....event under Quality Hotel buat Matrade...time nih muka aku masuk paper & magazine....artis Dato Siti..... kebaya hijau tu (sekarang tak muat okeh, dah macam sarung nangka bila pakai... tak lawa, so bagi kat adik aku yang slim itu) - muka aku gelap kot masa nih.... hehehe.... 

2nd - tahun 2010.... event under Quality Hotel gak & buat kat Matrade... artis Agnes Monica.... (kurang best berbanding Dato Siti) siap beli baju okeh.... office wear katanyer.... masa nih g shopping ngan pakwe... opsss dah jadi sejarah .... sob sob...... chubby aku masa nih.... hehehehe.....korang pasan tak? gaya aku sama kan masa pic 1st .. tang tangan tu... hehehhee

3rd - tahun 2011 - masa nih tema hitam putih, tapi sebab aku dalam minggu final exam so aku bedal jerk baju yang ada... kurung pahang batik hitam match ngan tudung krim.... event buat kat Menara KL.... artis Noryn, Dayang Nurfaizah & Siti Sarah.....

4th - tahun 2012 - event tahun ni.... venue still kat Menara KL, anjuran Tiaranita.. tema in Pink Color... I like.... teruja sangat2.... artis pun best..... Sharifah Shahira, Dayang Nurfaizah, Shila Hamzah, Ning Baizura.... time ni banyak jugak pic dengan artis.... huhuhu.... 

okey lah... next time aku story lagik... bye!



Thursday, November 22, 2012

Makna Di Sebalik Hadiah



Setiap hadiah yang anda beri kepada kawan/kekasih/ isteri/suami anda mempunyai maksud yang tersirat... 

JAM TANGAN                     : Tanda mengingati setiap masa dan waktu.
CINCIN                               : Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG                            : Tanda mesra
RANTAI LEHER                 : Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG                            : Tanda penghargaan dan penghormatan. 
KASUT                               : Sentiasa mengambil berat/prihatin..
PAKAIAN/KAIN                 : Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.
PAYUNG                            : Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI                : Tanda cinta 
BINGKAI GAMBAR            : Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.
BUKU                                 : Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA                              : Tanda perkenalan dan tanda sayang
COKELAT                          : Semanis cintamu.
LAGU/CD/KAD UCAPAN   : Mengabadikan cinta
SEJADAH DAN ALQURAN : Kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.

Psssssttt, hehehehehe.... Satu lagi, zaman mellinieum ni - 
HANDPHONE -tandanya kau jangan lari dari ku; aku akan cari mu walau di manapun, melainkan kalau handphone tu ditutup..... [kuang kuang kuang]

HADIAH PALING BERHARGA DALAM DUNIA : MASUK MEMINANG!!!
 tandanya dia serius dan betul-betul seriuss..!!

#so mana yang satu yang anda pernah terima @ dapat.... hihihi # 

Tuesday, November 20, 2012

Nasihat Pendek


Assalamualaikum....

today aku cover CSO office..... so macam tak cukup tanah dok marathon... rasa cam berjogging pun ada jugak... ni amik masa nak bernafas jap.... fuhhhhhhhhhhhhhh..........

tadik kan ada sorang kawan ofis tanya aku..... pakwe sihat? bila lagik nak kawen???? bila abes blaja? 
aku lak gulpp... muka blur2... tak tahu la apa nak jawab... so the best answer aku bagi..... belum sampai masa lagik lagi.... jawapan selamat la kan...hehehehehe

before she leave ...... die pesan "jangan riso, jangan kelam kabut pasal jodoh nih... lantak pi la orang nak kata apa pun. tak kira la umo bape pun. cari lelaki yang leh sara kite, tanggung kite, jangan kite lak tanggung die.....never! walaupun kite bekerja sekalipun tapi biarlah lelaki tu nak kawen ngan kite & terima kite seadanya bukan kerana nak sesuatu. biar cam sekarang kurang-kurangnya happy, tak payah nak pening kepala, sakit jiwa kalau jumpa dengan orang tak sepatutnyer" ingat tu.....

oohh.... die concern jugak pasal aku.... huhuhu... thanks sis..... 

end dulu... daaaaaaaaaa

Monday, November 19, 2012

Khasiat Cuka Epal


Haaaaaaaaa....satu lagik product iaitu Cuka Epal.... 

KHASIAT CUKA EPAL

 




        CUKA EPAL GULSAN 500ML


BELIAN BORONG DIALU-ALUKAN!!!
SMS 0194582743 FOR MORE DETAILS... 
UNTUK PENURUNAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT

CARA PENGAMBILAN:
2 atau 1 sudu besar cuka epal + 1 sudu pati delima  (amalkan sebelum makan pagi, tgh hari, malam)
Nabi saw memakan roti bercecahkan cuka dan minum cuka bercampur air sejam sebelum makan apa2 adalah cara rawatan Tibb Nabawi yang AJAIB!!!
 Antara khasiat cuka epal ialah: 

1. Memecahkan molekul lemak dan secara tidak langsung membantu proses penurunan berat badan.

~~Menyembuh berbagai penyakit atau masalah kesihatan, seperti alergi (disebabkan oleh binatang kesayangan, makanan atau persekitaran), jangkitan sinus, selesema, jerawat, kolesterol tinggi, keletihan yang kronik, sakit ulu hati, sakit tekak, dermatitis, artritis (bengkak sendi), gout dan menurunkan tekanan darah tinggi.
 
 
~~ Meningkatkan kadar metabolisma badan menyebabkan kadar pembakaran lemak lebih tinggi dari biasa. Ini akan memberikan anda lebih tenaga dan menurunkan berat badan.

~~Menurunkan kadar kolestrol dan kadar triglyceride dalam badan. Ini membantu menurunkan berat badan disebab oleh lemak.
 
 
~~Jika diambil sebelum makan, anda akan lebih cepat berasa kenyang. Epal cider juga akan melambatkan rasa lapar. 
~~Jika anda memilih untuk turunkan berat badan secara tradisional, epal cider adalah jawapannya. Kita agak bimbang dengan kesan jangkamasa panjang pelbagai ubat kurus baru dicipta yang terdapat di pasaran.
 

~~Kepada yang tidak mengalami berat badan yang berlebihan jangan risau, pengambilan apple cider tidak akan menjadikan anda kurus kering kerana yang dipecahkan adalah lemak bukan tisu otot anda.
 

Senarai khasiat cuka epal 
 

1. Merangsang pemecahan lemak
 
  
2. Melancarkan perjalanan darah  

3. Menguatkan tenaga dalaman  

4. Melawaskan usus besar dan kecil
  
5. Juga berfungsi sebagai: Anti-alergik, Anti-septik, Anti-anemia, Anti-ulcer
  
6. Masalah kulit seperti jerawat
  
7. Menghalang penyerapan atau timbunan lemak
  
8. Meningkatkan metabolisme di bahagian tubuh tertentu
  

9. Menyingkirkan air berlebihan dan bahan buangan (Pemparitan Limfatik)  

10. Melembapkan dan mengencangkan kulit  

11. Mencegah dan mengawal selulit  

12. Melangsingkan bonggol lemak yang tidak perlu terutama di bhgn perut, tepi dan belakang lengan, pinggul dan peha 

13. Meredakan sakit dan sengal sendi
 

14. Menurunkan risiko masalah jantung dan barah
 

15. Mengandungi anti-oksidan yang menjaga kesihatan jantung dan pengelak barah

16. Meningkatkan kesihatan membran paru-paru
 

17. Meningkatkan kesihatan tulang dgn menambah bahan kimis (boron) padas mineral tulang
 

18. Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dgn mengekalkan tahap kolesterol darah
 

19. Membantu mengekalkan berat badan yang ideal
 

20. Menghilangkan stress dan membantu tidur yang nyenyak, dan sebagainya.
 

Cuka epal (Apple Cider Vinegar) memang sudah diketahui mempunyai banyak khasiat sejak dulu lagi. Ia telah lama digunakan sebagai tonik kesihatan sejak beribu tahun oleh orang- orang Greek dan Mesir.


Cuka epal ialah sejenis cuka yang diperbuat daripada bahan yang diproses dengan fermentasi yang mana gula di dalam air buah epal dipisahkan oleh bakteria dan ragi yang berwarna kuning keemas-emasan dan dijual dalam bentuk semula jadi.
 
Cuka epal sering digunakan untuk tujuan kesihatan selain daripada digunakan dalam masakan. Ia mula popular setelah Dr D.C. Jarvis, penulis buku kesihatan, mengesyorkan cuka epal diminum setiap hari sebagai “home cure” (ubat di rumah).


Cuka apple digunakan sejak 400BC oleh Hippocrates (bapa perubatan moden) sebagai tonik tenaga dan penyembuh
 
"Since 400BC, Hippocrates, the father of modern medicine, and others, have used vinegar and vinegar mixed with honey, as an energizing tonic and a healing elixir"
 
Julius Ceaser menggunakan cuka epal sebagai tonik untuk tenaga dan kekal sihat dan pahlawan Samurai jepun menggunakannya sebagai minuman tenaga
 

Khasiat Pati Delima



Assalamualaikum.....

Hye oll's .... hope semuanya dalam keadaan sihat hendaknyer.... 
Lama jugak aku tak update blog aku nih.... 
So many things + aku macam ilang fokus jap.... tak tahu la nape...
Now try to arrange balik benda yang hampir tertinggal... need to be focus back....

Okey lah saja nak sharing this product ngan korang semua.... 
Actually aku pun baru jerk nak try this product..... (lum beli pun lagik, hehehe) 
Jom la baca..... layannnnnnnnnnnnnnn

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KHASIAT PATI DELIMA




BELIAN BORONG DIALU-ALUKAN!!!
SMS 0194582743 FOR MORE DETAILS... 
UNTUK PENURUNAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT

CARA PENGAMBILAN:
2 Atau 1 sudu besar cuka epal + 1 sudu pati delima (amalkan sebelum makan pagi, tgh hari, malam)


LATEST TESTI!!! BACAAN GULA DALAM DARAH DAN BERAT MENURUN SELEPAS SEBULAN MENGAMBIL PATI DELIMA GULSHAN...ALHAMDULILLAH..=)


ANTARA FEEDBACK POSITIVE LAIN YANG DITERIMA DARI PENGGUNA...

_platelet darah naik dengan cepat semasa demam denggidan panas menurun
--bacaan gula dalam darah saya menurun, dan kebas2 tangan dah berkurang...
--perut jadi kempis n jadi masalah sembelit hilang...
--morning sickness berkurang...
--semakin cergas dan tak letih or mengantuk lagi...
--masalah resdung dan kerap bersin berkurang lepas pengambilan sebotol pati delima...
--sakit dada berkurang...
--tiada lagi migrain, dan tekanan darah stabil...
--alhamdulillah, ade juga yg hamil selepas mengamalkan pati delima ni...

Banyak lagi testimoni yg berpuas hati dengan pati jus delima Gulshan... yang penting, sebelum minum, selawat 3x, bacalah ayat qursi 1x dan niatkan apa yg kita mahukan...moga ALLAH memperkenankan segala apa yang dihajati


KHASIAT PATI DELIMA GULSHAN~

 Pati Delima Pekat Penuh Khasiat! 100% perahan buah delima tulen, mengandung khasiat semulajadi utk menjaga kesihatan tubuh badan secara menyeluruh dan berupaya merawat pelbagai jenis penyakit.. InsyaAllah..

Antara khasiat delima yg dikenal pasti dan teruji ialah:-
1.                Menguatkan daya tahan tubuh untuk melawan serangan penyakit
2.                Melancarkan peredaran darah
3.                Mengeluarkan angin dan asid dalam badan anda (boleh mencegah penyakit gastrik dan juga kanser usus)
4.                Melancarkan proses penghadaman makanan, melancarkan kerja-kerja mengepam darah untuk keperluan sel-sel badan kita
5.                Menyingkirkan lemak berlebihan dan juga boleh melangsingkan badan...InsyaAllah...
6.                Membakar kalori dengan cepat, meningkatkan tenaga dan juga dapat memulihkan keletihan
7.                Membuang asid urik di dalam sendi untuk meredakan penyakit Gout
8.                Mengelakkan rasa mual (ketika hamil), melega masalah pening kepala
9.                Menegangkan payudara, membentuk perut dan punggung yang lebih kemas...InsyaAllah...
10.           Dikenali sebagai "Viagra Semulajadi" iaitu dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi (nie untuk pasangan yang dh berkahwin yea..)
11.           Memelihara kada keseimbangan hormon semasa haid (untuk mengelakkan senggugut)
12.           Merapatkan  rahim dan juga menyuburkan rahim >>> kembali dara. InsyaAllah
13.           Mencuci darah kotor dan mencantikkan kulit muka dari dalam
14.           Awet muda...sentiasa amalkan dari sekarang..tengok lah dalam 10 tahun lagi (jika dipanjangkan usia)...
15.           Menurunkan paras glukosa dalam darah, membantu pesakit kencing manis
16.           Menghapuskan kahak dan meredakan batuk
17.           Mencegah berlakunya serangan angin ahmar bagi golongan warga tua...dapat juga mengurangkan risiko penyakit jantung.....Hadiahkanlah kepada ayah bonda tersayang...!!! :)
18.           Anda hamil??? Pengambilan pati delima ini dapat menambahkan kegebuan kulit bayi anda, di samping membantu tumbesaran janin...
19.           Membantu mencerdaskan minda dan daya ingatan kanak-kanak dan pelajar sekolah
20.           Kandungan antioksidan (Polifenol) dan vitamin C yang tinggi mampu melindungi sel-sel tubuh kita daripada rosak dan boleh meredakan ketegangan urat saraf
21.           Khasiat pati delima juga mampu merawat cirit-birit, mengurangkan panas di dalam badan dan juga demam, membunuh cacing di dalam usus, memutihkan kulit, mengurangkan tekanan darah tinggi, melancarkan fungsi buah pinggang, menambah darah. mengekalkan kesihatan dan juga fungsi mata

Thursday, November 8, 2012

Turn to 29 - Entry Bergamboooo

Assalamualaikum....

hye semua... arini baru nak reveal picas masa besday aritu... hehehehe....
masa sangat mencemburui aku... ahakss.... 

banyak jugak yek picas nyer..... tu pun aku sempat edit sket, bukan apa compile sebab kang korang nangis tengok gamboooo banyak nau.... hehehehe.....


 muka besday gurl 


picas from ika aka my twin.... thanks ika
kek macadamia from secret recipe from my office mate... thanks cik fauziah, tak sangka sgt2

amik kau lama aku tak meniup lilin....
surprise from my officemate.. thanks korang... 
kinder bueno from kawan opis gak : engku fariz... thankss
kad & present yg sgt comel from my bff aka my twin ika...
juga wish from nisha & kak mala... thanks sgt2... comel sgt....
ni lah surprise from geng BFF aku.... bihun besday yg msak... he3
haaa pic from cik puan yana from whatsapp....
masa ni zaman die bujang2 lg
rinduuuuuuuuuu awak... sob sob

simple but so happening..... picas kami takde sebab
pakai baju tido... surprise kan kan... heheheh... thanks sgt2
kad ni jugak from geng BFF.... creative korang... thanks sgt2
eh tu pic kite masuk Nona kan... hehehe






perasaan yang tak di gambarkan dengan kata-kata.....
so happy of me....
love all especially my family + my BFF + all my frens....
terima kasih Ya-Allah.... 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 
Alhamdulillah 

end dulu... babaiiiiiiiii :D



Wordless Thursday


1st buat Wordless.... Sila redha yea sebab aku redah jek... hehehehe






p/s : psttt... motip muka gituw tak tahu la... bukan apa tido tak cukup cenggini la perangai..... muka tak pakai make up + tak berbedak lagik... perasan cumil jap.... pasan jek...... hahaha

end dulu kang ada yang muntah.... byeeeeee

Tuesday, November 6, 2012

Doa Buat Ibu Ayah


Doa buat kedua ibu bapa kite samada yang masih hidup ataupun telah meninggal dunia... 
semoga kite sama-sama dapat amalkan dalam kehidupan kite sehari-hari.... Insya-Allah semoga rezeki kite dimurahkan selalu.... 
Insya-Allah...
Amin Amin Amin 


Monday, November 5, 2012

terbizi ker kebizian melanda sempena besday gurl

Assalamualaikum... 

agak kebizian okeh.... 
maklum la dengan surprise party.... ahaks... party cara kami.... hahahaha
pastu g sasana kijang..... jakun okeh (nanti aku update).. ahad ada kelas... 
bizi la sangat kan.... kikikiki

bizi weekend tak sempat nak mengudate blogku ini... ahakss... 
alhamdulillah 2 November yang lalu genap lah umo 29.... yea yea... saya dah 29 okeh.. apa tak caya... sila percaya... hehehehe.... last 2 siries okeh.... ahaksss... 

macam mana tahun ni? ahaksss.... sila jawab...
alhamdulillah tahun ni aku rasa touching okeh menjelang hari raya eh hari jadi aku.... 
takde la sambutan bagai anak raja.... hahahaha... perasan tol....
apa pun alhamdulillah terharu sangat bila mana surprise dari kawan2 yang tersayang..... 
dari geng2 opis & geng BFF (slot Nona) hehehehe..... 
macam tahun-tahun lepas dapat surprise from family..... thanks to all... love semua ketat-ketat.....

nanti aku update khas entry sementara sempena besday with the picas, baru korang tak buhsan baca kan... ahakss....... khas gituww... 

thanks jugak to kawan2 yang wish ucapan awal.... terharu sebab cam tak sangka eh die ngat besday aku yang comel ni (sila lempang laju2).... 

thanks to semua kawan2 yang wish baik di Fesbuk, Skype, emel, sms, Whatsap..... :D 

1st surprise 

kat opis got surprise lak tu dia sejibik Macademia from Secret Recipe sebijik.... jenuh okeh tiup lilin for 29 years....
thanks to kak mala, nisha, ika, cik fauziah, kak ika dan lain2 lagik....  juga present yang comel from ika....
tak sangka.... terharu sangat2..... yalah dah tua2 ni opsss dah matang2 ni kan.... touching saja..... 
semoga kalian semua dimurahkan rezeki lagi serta dikurniakan nikmat kesihatan yang baik.... amin amin amin

in plan lunch (Nick nak bunjer) akan ke KLCC with Ika to meet Miss Titan Nick but to be postpone.... its okey, tade hal lah... tak syok plak bila plan bertiga jadi berdua kan....tak besttt

2nd surprise 

semalam ain ada gtau nak ajak makan malam esok.... so aku memang takde plan lain so proceed jek....so cam biasa balik umah lepak-lepak tgk tv.... sambil tunggu ain balik..... then bila die sampai die cakap lewat sket la... aku okey jer memang takde plan apa2 free kan untuk ain..... bila ain da mandi aku pun mandi, cam biasa sempat jugak menypa badan... ahakss.... kuar2 tengok si ain pakai baju tido, dalam hati lewat lagi kot nak kuar makan, nanti la tanya nak g kol bape... pastu aku g siap2 pakai baju tido comel2 lepas tu dengar pintu aku diketuk pastu cam pelik nape ain tak kuar pun (aku ngah suspen sebab 2,3 kali pernah sebelum nih time pepagi buta) ... aku intai2 tapi tak nampak pastu dok ketuk2.... aku dah agak cemas jugak... so dok la intai dari tingkap.... tengok2 nampak kain tudung, punyalah slowly buka pintu tengok2..... jeng jeng jeng.... giler terkejut aku... tengok2 geng2 BFF aku... anim, oya, jaja.... surpriseeeeeeee.... pastu baru ain dok kuar gelak2... sabo jer la aku..... 

rupanya ini lah die makan malam yang ain cakap tu.... heheheh.. sabo jer la aku.... 
menu : kfc, kek, bihun goreng.....  dapat kad pic kitaorang berlima yang so comel....
thanks sangat2 korang...... memang riuh rendah la malam tu.... hahaha...

opsssssss kata busy kan.... hahahhaha.... bila mula menaip nih sebab ada free sket..... 
korang pasan tak bape banyak perkataan "terharu" , "so", "bizi" & "thanks" pada entry kali ini.. hehehehe.... 

apa nak buat... layannnnnnnn zasssssss

end dulu.... boiiiiiiiiiiii

Thursday, November 1, 2012

Its November Already.... Sooo


Assalamualaikum.... tok tok... masuklah... hahahah... 

Haaaa.... today ada appointment ngan Doc gigi yang ensem lagik muda... memang muda pun sebab Doc pratikal.... hihihi.... Monday aritu die kol, suh datang untuk check & scaling... semalam pun sms remind.....
kol 9.45 am baru bergegas padahal appointment kol 10... tapi kan situ suka jem + cari parking tingkat bertingkat..... dalam 10.20 am baru tiba siap di jemput... ahaksss...... 

so setel semua tadik dalam 12.30 pm.... sampai opis no parking FREE makanyer terpaksa la parking BERBAYOO sebab dah 2 kali round dengan perut lapau lagik....masuk parking RM8 tu pun brader tu cakap dah penuh la... kalu nak suh tinggal kunci... tak mau la.... last2 die cakap u punya pasal ada.... eh eh so dapat la parking cun punyer.... hehehehe.....

hey aku tak buat apa2 ekk..... senyum cam biasa jek.... hahahaha.... maklum la lepas scaling gigi..... alhamdulillah rezeki jugak kan... kalau tak mau 18kali pusing abes duit minyak cik bibah....

balik2 dari PPUM officemate tegur orang lain balik dari jumpa Doc gigi suma sakit, ni ko senyum2... jelessss hokeyyy... diorang jeles ngan aku... heheheh....
sebenarnya ngilu2 jugak tapi sebab Doc tu banyak sangat psiko aku makanyer aku rasa tak sakit cuma masa nak makan ngilu sket..... hehehehe... thanksss Doc... its FREE .... tu lagik diorang jeless..... huhuhu..... alhamdulillah rezeki..... mana nak sangka & tahu kan.... tu orang cakap rezeki datang dari Allah kite usaha jek... apa pun never ever give up... Allah tak suka...

haaaa rezeki tu bukan berupa wang ringgit sahaja okeh...... rezeki ni dari segi nikmat kesihatan, kerja yang baik, bos yang baik, jodoh yang baik, kawan2 yang baik, keadaan family, persekitaran dan banyak lagi la...... bukan la kata kalau tempat tu scary tak baik..... tapi tak semua kite akan dapat yang baik2 kan..... apa pun semuanya pasti ada dugaan & hikmahnyer yang terdiri...... kerna segalanya bertujuan mendidik & menjadikan kite yang matang.... ewahhhh..... apa pun kite harus bersyukur dengan segalanyer... kerna setiap dari kite mempunyai kisah & pengalaman yang berbeza...... Masya-Allah... hebatkan...... 

haaaaaaa semalam kan masa balik keje kat parking tu dia cik bibah kena block... bukan 1, 2 tapi dengan 4 bijik kete..... sampai kat parking..... eh cmner aku nak kuar, maklum la gen panik memang gituw...... nak nangis jap... pastu tengok2 kete mana nak nampak tarik hand brek ker idak... dah tu kete lebih besau dari cik bibah..... ohh tidakkkk....... nasib mereka bijak tinggal no makanyer kol la.... alhamdulillah.... 

eh eh arini dah 1 November...... 

esok hari penting buat aku... penting kerrrr??? hari apakah??? 

yer yer bagi orang lain maybe tak penting sangat tapi bagi penting sebab esok lastt 2 siriessss umo aku.... huwaaaaaaaa......

nombor hanya sekadar angka..... jelita tanpa mengira usia....hahahha....motippp

sempat merepek merepek... dah dah

end dulu... boiii..... 


Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed