Friday, September 28, 2012

Diam Tak Beerti Kalah...Segalanya Ku Terima & Ku Redha....


Assalamualaikum....

Aku tak tahu nak cakap macam mana dah sekarang ni..... rasa macam terbeban lak pikir hal aku + dir....
Dah la nak pikir pasal study lagi kan.... family aku.... keje.....
Banyak lagi perkara aku harus uruskan.. setelkan...
Orang cakap masa bercinta ni manis + happy jer..... memang akan ada perselisihan pendapat....
Tapi sepatutnyer hati & jiwa tu kuat.... aku tak dapat rasakan tu semua.....
Makin lama makin pudar.. hambar... kosong..... makin jauh.....
Setiap kali krisis walau apa pun isu end up aku yang akan nampak bersalah....
Sampai sekarang aku tak paham dah... die nak aku jadi macam mana sebenarnya????
Makin lama kenal, berhubung makin macam-macam ketidakpuasan hati die kat aku.....
Aku pun dah tak paham die sebenarnya macam mana....
Orang yang nampak mudah, tak semudah seperti di sangka...
Yes, aku memang takde mood dah... rasa sedey + kecewa sebab sikap die....
Banyak sangat persoalan yang timbullllll.....
Adakah die tak leh terima seadanya aku?
Adakah aku tak leh terima seadanya die?
Adakah aku yang tak paham dengan keadaan die?
Adakah die yang tak paham dengan keadaan aku?
Adakah aku kurang amik berat pasal die?
Adakah die terlebih amik berat pasal aku?
Adakah aku yang salah?
Adakah jarak ini menjadi punca?
Adakah die kurang yakin dengan aku?
Adakah die kurang percaya pada aku?
Adakah aku terlalu berkira dengan die?
Adakah die terlalu berkira dengan aku?
Adakah aku tak cukup baik untuk die?
Adakah die terlalu baik buat aku?
Adakah die terlalu cemburukan aku?
Adakah die terlalu mengongkong aku?
Adakah die ikhlas ngan aku?
Adakah aku tak cukup sabar dengan die?
Adakah die yang tak cukup sabar ngan aku?
Adakah kerna berbeza latar belakang aku & die?
Adakah aku yang tak pandai jaga hati die?
Adakah die yang tak pandai jaga hati aku?
Adakah salah apa yang aku lakukan?

Banyak sangat persoalan....

Aku berserah hati aku ini untuk siapa kepada Allah.... aku taknak sampai jadi terpaksa..... kunun untuk menjaga hati... end up aku yang tanggung derita....
Biarlah aku mengadu pada Allah.... citer segalanya pada Allah...
Aku tawakal jer jikalau die terbaik buat aku... aku terima.....
Jika die bukan terbaik untuk aku.... pisahkanlah aku.... aku redha....
Jika andai kata jodoh aku belum sampai.... belum tiba.... aku harap jugak family aku dapat faham.... dapat terima....
Aku akan tetap teruskan usaha.... tetap teruskan perjalanan... tetap akan melangkah... tetap akan harung segalanya....
Aku akan buat yang terbaik... jika cinta pada manusia bukan milik aku.... sekurang-kurangnya aku puas hati aku dah cuba.....
Aku akan tetap senyum + happy dengan kehidupan yang penuh pancaroba....
Hope jugak aku akan kuat untuk menjawab segala pertanyaan + persoalan yang bakal datang nanti....
Hope aku akan terus kuat + tabah....

Sekian.... end dulu...


Thursday, September 27, 2012

Pening + Tak Paham + Rimas


Assalamualaikum....

Seyes aku ngah pening + tak paham ngan perangai Dir sekarang ini.... lately kiteorang salu gak cam berkrisis, berperang, berkonflik....
Pasal apa??? Banyak isu.... aku rasa sampai macam tak faham dah... dok menung balik apa yang silap ek... aku salah cakap ker???
Sebelum ini isu kes die “cemburu” kat aku gara-gara kawan study dok post status kat fb.... padahal common status jer....
Apa lagi kena marah + bebel hampir 40minit....
Okey fine, aku gtau kawan aku jangan post apa-apa, thanks my bro memahami...

Lepas tu lak, pasal gurau pun jadi isu..... sebab aku jawab tak rindu but only jokes okey..... paappppp dapat bebelan percuma....

Lagi pasal bincang untuk majlis tunang + nikah.... tu pun die kata nak bincang plan nk buat biler..... aku cadang die bangkang, tarik muka...
die cadang aku komen sket pun die marah, suh aku faham....
Eloo aku ini boleh jer nak faham kan tapi kamu... ntah lerrrrrr.........................

Ya aku faham jarak memisahkan kami tapi kena la trust each other kan..... kena la faham keadaan kan....
Dah kadang-kadang die buat aku cam orang tak tahu apa-apa....
Aku dah berdikari sejak dari dulu lagi... yer aku akui ada benda aku tahu, aku buat, aku amalkan.....
Contoh if service motor.... yer good die ngatkan tapi bagi list cam aku tk pernah buat semua tu...
aku cam nak marah + rimas or sebab die cakap ek.... ntah lerrrrrr.......

aku ni kadang-kadang kalau aku rasa bengang ker nak marah sangat ker aku akan berdiam diri, bukan apa aku berfikir apa nak cakap? Apa aku nak buat? Aku takut tengah marah takut cakap melalut kan... ntah apa2 kan.... die suka cabar aku... duga aku tau....
Tapi die fikir aku abaikan dia, tak sayangkan die... so kena msg like 24hours gamaknyerr.....
So aku tak leh la ada masa dengan kawan2 aku, dengan family, dengan keje aku, dengan study aku.... ntah lerrr......

Aritu aku dah bebel panjang kat die... bukan apa.... sebab die terlalu cemburu....benda kecik pun die besarkan.... asyik nak cakap aku ada orang lain....
Yeaaaa aku memang ngaku aku memang ramai kawan baik perempuan mahupun lelaki... tapi aku tahu lah batas-batas aku terutama kawan lelaki....
Bukan main redah suma nak feeling.... once aku accept die as calon bakal teman hidup aku means hanya die dalam hati aku...
Kalau aku busy ker tak msg die bukan bermakna aku ngat kat die.... betol tak????

Tak terluah semuanya dengan kata-kata aku di sini.... sebab aku tak tahu nak cakap macam mana.... biarlah hanya aku & Allah tahu... aku taknak jadi stress sangat maka ini lah mediumnyer.... hope it can helps kan....

Aku sekarang ini final year USM PJJ, tak sabo nak abeskan balaja tapi bukanlah semudah itu... heheheh.... aku perlu siapkan thesis + 4 lagi subjek untuk final exam nanti... pastu aritu pening jap pasal Gerak Gempur 1TM... Alhamdulillah dapat tarik diri... thanks bos....

baru-baru ini lak sebab aku busy, yalah time keje kan.. so aku lambat sket balas msg die.. hari tu lak aku memang ada hal kena setel so rehat pun aku bz gak..... dah la aku rasa nak marah rupanya tanda-tanda nak period dah... okey fine.... 
pastu esoknyer die asyik perli2 aku jer... aku kan bz..... aku kan bz.... die tak penting dalam hidup aku... bla bla bla....

bila aku cakap nak aku depan mata die, cepat-cepat kite kahwin.... tak boleh sebab aku tak balaja tak abes lagi, taknak aku pening2 kepala la.... tak nak terburu2 la.... 
bla bla bla..... 

bagi aku fesbuk adalah medium untuk aku riang ria bersama kawan2... kadang gelak sendiri tengok pic ker apa2 jer la kat fesbuk kan... macam terapi... setakat menyakat, gurau senda tapi still berbatas okeh.... buat die tak senang duduk lak... padahal mostly dengan geng2 gugurl.... ntah lerrrrrrrrrr..... 

-----------------------------------------------------------------------

Agak pening jugak dengan roommate baru.... mula-mula okeh jer... but now sangat menganggu tido aku.... okeh fine ko nak masak bangun awal pagi tapi apa kes sampai ganggu orang tido... ngatkan aku jer sampai semua housemate mengalami tido tak lena + tak cukup tido....
Haaaaaaaaa... korang tahu tak cara die lembutkan ikan sangatlah memanaskan hati kami semua... nak tahu camner??? Buka air paip sebesar alam pastu tinggalkan.. bila aku tanya asal tak tutup air, nak lembutkan ikan, cepat sket.... bila aku cakap membazir la, baik rendam je, bangkang cakap aku... cakap tu lambat..... ggrrrrrrr rasa nak ketuk jer kepala ko tau.....suh die tutup air....  bukan aku yang tegur, kawan yang lain pun sama...die say sorry, esoknyer buat lagik.... gggrrrr....

Pastu masak sampai nak berperang jer bunyi, dah la pagi-pagi buta.... heyyyy orang lain masak jugak takde la camtu kan....
Aku ngat hebat sangat la die masak.... tengok2 ikan goreng + telur dadar @ telur sambal + nasi... hari2 masak menu yang sama tapi makan masa hampir 2 jam....
Korang rasa?????? Yang aku panas hati lagi, dapur comot tak bersihkan.... lantai berminyak..... masak kipas + tingkap tak buka...ggrrrr......
Tak semak ker mata??? Tak melekit ker kaki yang memijak????
Memang aku sound la......tapi sekali jer die bersihkan... esok kena cakap lagi,.......

Macam mana die kat umah die ek????

Dah la menumpang barang aku tak rasa bersalah, sangkut tuala bau2.... aku ini sangat2 elergik bau tak sedap.... pastu takde rasa inisiatif nak betolkan kalu senget ker... aku bagi almari kain, tak pasang, tilam tak reti nak beli..... sungguh tak pahammmmmmmm.....
Bukan lah nak sibuk hal die.. sebab die paling muda kan so kitaorang pantau die jugak.... die dah tunang, pegi balik keje ngan tunang die.. okeylah...
Yang aku pelik sket..... balik kol 12malam... takpe lagi sesekali.... ada tu sampai 2,3 pagi.... 4,5 pagi.... esok nak keje ni..... tak tido ker??? lagi pelik kol 10malam kuar pastu 5.30 pagi balik... mandi2 g keje... sangat tak pahammmmmmm...... tapi ikut suka ko lah, janji pandai jaga diri....

Aku memang takde penting tak cakap, aku tegur baik2 die perli balik.... so malassssssssssssssssss

Opsss... terlebey sudah... bye.... 

Tuesday, September 25, 2012

Program 100 Hari

Assalamualaikum...

Program 100 hari??? apa benda tu??? (bajet ada orang tanyalah kan, hahahahha).
Raya telah pun berlalu, maka berat aku naik jugak dengan jayanya.... isk isk... 
Puasa sebulan turun la 4 kg... abes raya naik balik 4kg.... makanyer sama jer la... 
Tak leh jadi ni bukan apa, tak leh nak mainten lak aiiii.... dah la susah turun senang naik kannn... aku ni dah la tak bape tinggi benoo... bukan apa, kalau aku biarkan badan naik tanpa kawalan takut masalah penyakit akan muncul.... isk isk.... kang jadi extra malas + sakit sana sini + baju semua ketat sana sini... maklum la aku ini bukanlah jutawan yang leh shopping sentiasa.... hehehee..... opppssss terlebey sudah... hey apa aku merepek nih..... 

sebenarnya aku bukanlah nak kurus bebenor... idak la... cumanya biarlah berat aku sesuai ngan ketinggian aku... ideal katanyer.... sebab sekarang berat adalah over okeh.... kena turun 10kg baru berat ideal.... 

korang bayangkan... cer bayangkan ek..... sebelum pose berat : 62kg..... last day pose : 58kg... last day raya : 62kg..... pitammmmmmmm..... kikikikiki..... 

So aku ada try minum teh herba from cosway nampaknyer tak bape serasi... the best way yang aku patut amalkan, lakukan adalah melakukan exercise.... kiranya teh tu leh minum tapi harus pluss dengan exercise + jaga makan..... baru leh berjaya...... 

makanyer.... nak mula balik bersenam ni aduhai sangatlah malasnyer... beratnyer kaki.... beratnyer montot... buncitnyer perut ni... hehehehe... sob sob sob...  yalah badan dah berat, peha lak nak berlaga... tak mau2.... kang melecet lak sebelum keadaan menjadi parah... gituu ayat, so aku mulakan langkah exercise dengan officemate aku ika....

kitaorang mulakan dengan naik tangga sebanyak 10 tingkat jer dulu sebab masa tu hujan lebat di luar.... program tu kitaorang namakan 

PROGRAM 100 HARI - TURUN 10KG bermula 20 Sept 2012 bakal berakhir 28 Dec 2012

21.9.2012 timbang berat 61.3kg... pengukuran timbang akan dibuat seminggu sekali... 

aktiviti senaman akan diadakan di sekitar kawasan ofis jer... kitaorang pelbagaikan jenis aktiviti supaya more fun... antaranya naik turun tangga, jalan kaki, jogging, gim, badminton... selain di samping menjaga makan kurangkan yang berminyak, yang manis2..... amalkan puasa isnin & khamis.... 

aku ada jugak tengok kisah2 kejayaan di blog kevin zahri.... 

impian nak turunkan berat untuk lebih sihat + cergas.... 

aku tahu agak sukar untuk 2 minggu permulaan ini, aku akan teruskan usaha.... kan orang cakap usaha tangga kejayaan.... 

p/s : masih ngat lagik tak pasal Al Al.... today besday die taw (motip) Al Al die lain dari yang lain, bukan jodoh aku tapi sahabat aku.... sayang kamu selalu.... :) 

sekian... daaaaaaa

Friday, September 21, 2012

Raya Version In Memory - My Family


Assalamualaikum..

tadi dok selongkar picas so dapat la kumpul kan pic semasa raya bersama keluarga tersayang... layannn
dari tahun 2005 sampai lah 2012 cuma 2007 takde picas raya.... baru ngat balik masa tu Maksu bersalin pagi raya so semua tunggu baby & kepulangan mak su di pagi raya.. leka tengok baby so takde pic raya.... hehehe... 


raya 2005 tak complete sebab adik no 3 & mak abah takde masa ini.. 
(scan pic sebab masa ni zaman pakai kamera kodak) 
lokasi : umah wan atok labu hilir, n9


raya 2006 still tak complete sebab abah lak takde dalam pic ni
lokasi : umah moyang gadong, n9



raya 2008 cukup semua adik beradik cuma mak abah jer yang takde lam pic
lokasi : umah moyang gadong, n9



raya 2009 baru  lah complete gambar keluarga, adik2 & mak abah
lokasi : umah wan atok labu hilir, n9


raya 2010 pun complete jugak... 1st time beraya umah baru 
lokasi : umah mak abah paya dalam, melaka


raya 2011 tak plan pun tapi banyak purple in color tapi tak complete sebab mak abah sibuk kat dapur ngan wan atok & pakcik2... 
lokasi : umah wan atok labu hilir, n9



raya 2012 of coz yang the latest tapi pic kurang cun la... apa pun suma complete masa ini... 
lokasi : umah wan atok labu hilir, n9


Kisah raya dulu arwah nenek & arwah atok memang dok sekali ngan kami sekeluarga... masa arwah nenek ada lagi kebiasaan aku akan jadi yang akan mengalah masa raya... bukan apa aku akan salu tinggal untuk tolong arwah atok nenek terutama raya pertama, bukan ramai yang akan datang so nak tolong buat air, hidang makan semua kan.... so aku leh balik labu dah raya kedua or ketiga la... 
kalau tak, akan bahagi 2 team.... raya masa dulu aku sangat2 seronok sebab kuih raya tradisional semua  buat sendiri, arwah nenek sangat rajin buat & kalau family aku @ family pakcik makcik yang balik confirm akan merasai tolong arwah nenek buat kuih... seronok time tu tapi sekarang tak rasa dah... now aku just tolong wan atok buat lemang jer la.. 
Baulu cermai, baulu lapis, baulu gulung, rempeyek, tumpi, muruku dan macam2 lagi la... 
masa arwah nenek masih sihat & kuat lagi la... 
masa die dah makin uzur kami & family lain akan sediakan kuih raya.. mana leh buat, buat.. kalau tak beli jer.... mesti die akan risau kalau takde kuih lagi2 nak dekat raya .... tapi semenjak ketiadaan die tiada lagi suara itu... ohh rindunyerrrrrrr.......
arwah nenek pergi masa bulan Ramadhan tahun 2006.... manakala arwah atok pergi masa 2008.... 

sekarang ini pagi raya aku sekeluarga akan balik labu selepas solat raya masa mula2 arwah nenek pegi... 
tapi bila kini dua2 telah tiada, kitaorang akan pulang ke labu malam raya atau hari bantai... 


Al-fatihah buat arwah nenek & atok...


aku tak bape ngat raya tahun bape ini, rasanya raya tahun 2003, masa ni kat umah makcik aku kat ayer molek, melaka... 


ni jer la kot pic kenangan umah lama... masa ni tahun 2002 tak silap aku... 


p/s : hargailah seseorang semasa hayatnyer... berbuat baiklah semasa kite masih bersama mereka... sayang selalu...

sekian..... daaaaaa


Wednesday, September 19, 2012

Doaku buat....



"Ya ALLAH, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya, jangan biarkan aku merindukan kehadirannya. 
Janganlah biarkan aku melabuhkan hatiku di hatinya. Kikislah pesonanya dari setiap pelosok mataku, dan usirlah dia dari relung hatiku.
Gantilah damba kerinduan dan cinta yang bersemayam di dada ini, dengan kasih dari dan pada-MU yang tulus dan murni.
Bantulah aku agar dapat mengasihinya hanya sebagai sahabat.
Tetapi jika ENGKAU ciptakan dia untukku, Ya ALLAH.  Satukan hati kami.
Bantulah aku untuk mencintai, mengerti dan menerima dia seadanya.  Berikan aku kesabaran , ketekunan dan kesungguhan untuk menenangkan hatinya.
Urapilah dia agar dia juga mencintai, mengerti dan menerima aku dengan segala kelebihan dan kekurangan sebagaimana aku yang telah ENGKAU ciptakan.
Yakinkanlah dia bahawa aku rela berkongsi suka dan dukaku bersamanya. Ya ALLAH yang MAHA Pengasih, dengarkanlah doaku ini. 
Lepaskanlah aku dari keraguan ini menurut kasih dan kehendak-MU.
ALLAH yang Maha Kekal aku tahu ENGKAU sentiasa memberikan yang terbaik buatku."

Kisah Hujung Minggu Yang Lalu & 16 September ......


Assalamualaikum.... lama tak update blog ni.. bukan apa mood ke laut sket.... ngada-ngada kan aku ini.. asyik ke laut jerk.. ntah apa2 ntah...

so macam mana cuti korang 3 hari ini, sure best kan....
kisah aku lak.... aku mula-mula taknak balik minggu ini kunun-kunun nak balik ujung bulan after gaji,
tapi disebabkan cuti 3 hari maka aku pun meloloskan diri pulang ke kampung jugak... yeay bestnyer biler balik kampong... 
macam biasa la Jumaat after keje aku chow la balik kg.... bersama adik boy aku, DAN DAN serta CIK PUAN YANA.... tapi aku hantar yana ke Tol Nilai jer sebab die kata nak g
jumpa mak abah, adik2 pun semua ada.... maka riuh rendah la rumah masa tu.. bukan selalu...
maaf yea jiran sebelah umah....huhuhu

ada jer aktiviti nak dibuat bersama-sama ngan adik2.... borak2 kisah-kisah kehidupan, update sana sini... hehehe...
malam tu jugak wat la pisang goreng (pisang tanduk) atok sedara aku bagi last week semasa kunjungan ke KLANG, dengan nenas lagik.... terima kasih tok... hehehe

esok paginyer pun kecoh2 lagik nak bikin sarapan apa... adik aku dengan lajunya kuarkan bahan2 untuk memasak sebelum mak abah g kenduri kawen kat SG PELEK....
adik aku, Ifah kata nak wat KEW TAW KUNGFU ... heyahhhhhhhhhhh...... maka bergaduh la dengan kuali bagai untuk menolong mempersiapkan menu sarapan..
nilah hasilnyer... mempersembahkan.... nampak suci & bercahaya kan.... hehehehe



lepas sessi bersarapan aku pun nk basuh CIK BIBAH yang dah lama tak mandi dulu... oh ya citer pasal CIK BIBAH ni memang sangat2 buat aku gerammmmm sangat2...
korang tau tak, aritu viper belakang kena kidnap.... sebelum aku gerak balik angin tayar belakang takde langsung.... masa nak mandikan CIK BIBAH tengok2 kening aka door viser lesap,
pelekat VIVA kecik tu pun lesapp... aku rasa cam nak mengamuk jer... sapa la gatai tangan sangat la tu... memang aku takkan diamkan..... siap la kalau aku dapat tahu siapa nyer keje...
aku memang akan report kat Guard kat area umah tu... isk diorang ini tak buat rondaan ker camner ek.... iskkkk...



haaa.... ada date dengan Dir aka PANG5.... lepas ni nak panggil die PANG5 (kawan2 whatsap yang bagi tu sebab salah faham masa awal2 kiteorang kawan dulu)
sebab die agak garang jugak kan... so dapat la nama tu.....  ikutkan PANG5 tak bape sihat aritu, so die tak keje, pastu nak jumpa aku... rindu katanyer...
demam rindu la tu... hehehe... okeylah.. aku layankan jer.... tapi aku memang nak g umah cousin aku, lama tak jumpa Nor & baby Ecah.... rindu kat mereka....
sebab PANG5 nak jumpa aku so aku angkut la die sekali g umah cousin tu... hehehe... Nor tu cousin & close sejak dari kecik lagik, kira membesar bersama la...
die ngan aku beza 2 tahun jerk... banyak kisah suka duka lalui bersama... huhuhu...
now die dah kahwen ngan Ijan & dapat baby Ecah, 8 Bulan umo Ecah tu.. mak aku yang jaga si Ecah tu....
aku tumpang hepi untuk die... tak riso dah, ada orang jaga die dah..... jaga baik punya... tengok die pun happy jerk... Alhamdulillah....
PANG5 demam, so diam jer la die... manja tau die siap ngadu lagik kat cousin & asben... hehehe... bio sapa suh nak ikut sangat...




















Lepas dari tu, aku nak melawat kawan opis yang baru jer melahirkan anak pada merdeka yang lalu.. anak merdeka rupanya....
Nisa, kawan opis aku pantang kat Melaka sebab parent die kat sana... so berusaha gigih mencari TAMAN SERI JATI....
Alhamdulillah selamat sampai umah Nisa, tengok baby DAMIA... geram tol ngan Mia ... tido jerk.....
Nisa, sepatutnyer due masa raya pertama lagik tapi rezeki Mia nak kuar masa merdeka....
Ummi Nisa masak Nasi Dagang wehhhh... sedap wehhh...... aku tengok rancak jer PANG5 borak ngan asben Nisa, macam ngam jer... bio jer la...
Aku pun sibuk borak ngan Nisa, Ummi & tengok si Mia tidoo.... kena kejut okeh baru nak buka mata, tunjuk mata die yang lawoooo tu.. gerammm tau...hehehe

Taaddaaaa.... mempersembahkan....



















Haaaa masa jumpa PANG5 ada perubahan kat die... apakah? Cer tengok.... agak2 apa yang lain sket.... hehehe



Nampak tak??? hahahaha.... PANG5 bela janggut la... hehehe... die kata lama dah penah la ada janggut lepas tu takde... ni mula nak bela balik,
Bagi aku okey jer kan... as long as nampak kemas, bersih... aku suka lelaki bersih, kemas.... hehehe....
even adik2 aku pun kalau serabut aku suh potong kasi smart ker... rimas tengok... hehehehe

lepas tu g jejalan kat Banda Hilir & Dataran Pahlawan...

A Famosa


lama aku tak g tempat2 ni.. hehehe



Dataran Pahlawan - best tengok orang lepak2 kat padang tu




















petang tu PANG5 aku tengok makin panas lak die, so g klinik check, Dr cakap die kena demam panas... so masing2 pulang ke rumah...

esoknyer die kata dah sihat... so g lah keje... petang tu die ajak aku teman die makan Bakso & ada something nak discuss...
bila dah jumpa tu... dah discuss... ada 2,3 benda wat aku bengang.... so aku cam majuk la... die lak dah mula senyap....
lepas kitaorang g solat, so g lah carilah kedai makan Bakso, tutup lah malam tu... tapi memang sepanjang jalan & masa makan memang senyap jer...
cakap pun yang perlu, sepatah dua kata... pelanggan lain pun dok tengok2 kitaorang....

sampai kat umah baru tau die pun merajuk jugak sebenarnya....

aku tak tahu die majuk, die tak tahu aku majuk...

sekarang ini kitaorang still tak okeh lagik.... die msg, aku diam, aku msg, die diam....

aku dah mengalah tapi die still dengan rajuknyer.... aku dah kol tak jawab2... 
so now aku bio jer la... tengok la macam mana die... aku ni dah la tak reti pujuk orang... kacauuu....

sekian dulu... daaaaa



Friday, September 14, 2012

"JANGAN MENUNGGU"


12 kata “JANGAN MENUNGGU” yang perlu dihindari:

1. Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia.

2. Jangan menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah, maka kamu semakin kaya.

3. Jangan menunggu termotivasi baru bergerak, tapi bergeraklah, maka kamu akan termotivasi.

4. Jangan menunggu dipedulikan orang baru kamu peduli, tapi pedulilah dengan orang la
in! Maka kamu akan dipedulikan.

5. Jangan menunggu orang memahami kamu baru kamu memahami dia, tapi pahamilah orang itu, maka orang itu paham dengan kamu.

6. Jangan menunggu terinspirasi baru menulis, tapi menulislah, maka inspirasi akan hadir dalam tulisanmu.

7. Jangan menunggu proyek baru bekerja, tapi bekerjalah, maka proyek akan menunggumu.

8. Jangan menunggu dicintai baru mencintai, tapi belajarlah mencintai, maka kamu akan dicintai.

9. Jangan menunggu banyak uang baru hidup tenang, tapi hiduplah dengan tenang. Percayalah bukan sekadar uang yang datang tapi juga rejeki yang lainnya.

10. Jangan menunggu contoh baru bergerak mengikuti, tapi bergeraklah, maka kamu akan menjadi contoh yang diikuti.

11. Jangan menunggu sukses baru bersyukur, tapi bersyukurlah, maka bertambah kesuksesanmu.

12. Jangan menunggu bisa baru melakukan, tapi lakukanlah! Maka kamu pasti bisa!

Dan … Jangan menunggu lama lagi untuk membagikan tulisan ini kepada semua orang yang anda kenal … sehingga kita semua tersadar …

Thursday, September 13, 2012

Ceo TM - Dato' Sri Zam Isa


Cakkkkk.... bukan senang & selalu pun nak bergambo ngan CEO kite kan.... 
Al-kisah semasa menunggu kawan untuk  g bersama-sama  open house Wholesale tadi, nampak Dato' Sri otw naik ke ofis, apa lagi dengan malu-malu miowww mintak izin nak bergambar.... Dato' Sri ok jer.... 
aku & ika la tak lepaskan peluang... hehehe.... 

p/s : saya akan jadi pekerja yang baik.... hehehee... lalalalalaa

bye....... 

Rezeki Bulan Syawal....

Assalamualaikum... 

Arini dah 26 Syawal.... Kite hampir sampai ke penghujung Syawal dah....
Macam mana semua dah selesai ker puasa 6? hehehe... aku yang bertanya nih macam lah selesai puasa 6.... 
Aku baru dapat ganti 3 hari puasa.... bukan taknak selesaikan... akan tetapi dapat jemputan raya kengkawan dari division yang lain..... alasannnnnnn kan.... hehehe...... 
Alhamdulillah kite di Malaysia ni sangat mewah dengan makanan...... bersyukur sangat2..... 
Kat TM boleh dikatakan hampir setiap hari ada jer open house raya berbeza unit tak kira besar atau kecik... 
Mudah-mudahan dimurahkan rezeki...... 
Orang dah jemput, rezeki jangan di tolak kan..... hehehe...... 

dengan kawan2 opiss.... yeay dapat bergambar dengan kak mimy, diana & ika.... 

end dulu... daaaaa

Tuesday, September 11, 2012

Pavlova - My 1st Time



Assalamualaikum...

Tadaaaaaaaaaa.....
Al-kisahnyer last week celebrate my office mate birthday, someone sponsor cake....
tengok eh eh ada pavlova & red velvet la... dengan lajunya aku sampai setelah di invite (tak kira nak rasa jugak)
Bagi aku, 1st time aku makan pavlova... sebelum nih dok dengar jer tapi tak sempat2 nak merasainya.... ahakss....

Komen aku “pavlova ni ada rasa cokelat, memang manis sket akan tetapi kombinasi whip krim + campuran buah-buahan yang sangat banyak like strawberry, kiwi, berries menjadikan ianya sangat sedap, seyes memang sedap”

So aku pun bercita-cita nak wat pavlova dengan hasil tanganku nanti... apa lagi gigih search recipe...
Bila nak wat??? Tungguuu... kena tunggu balik kg dulu la... hehehehe....


geram tak tengok??? 

lagi sekaliiii



recipe yang simple aku jumpa... 

p/s : Thanks to kak linda & kak ziham... so yummy... pesanan kesihatan tak leh makan hari2 tau... hehehe


Bahagia.... Bahagia...




p/s : semoga kite semua akan merasai bahagia itu... senyum selalu... 


Monday, September 10, 2012

9 September Yang Lalu.....


Assalamualaikum...

Semalam 9hb September.... waahhhh apa yang menarik? Kenapa?
Sebenarnyer takde lah pape yang menarik pun dengan date tu cumanya cukup 3 bulan aku & Dir....
tapi bukanlah jugak nak kira sangat atau celebrate apa2 pun.... senang ngat date tu... tu jer....

Aku perasan sejak lepas naik raya ini, hubungan aku & Dir agak hambar.... tak tahu lah kenapa????
Dir memang bersungguh la... caring sangat kat aku..... tapi aku tak nape aku rasa cam rimas.... padahal sebelum ni aku ok jer ngan die...
Sampai tahap menyampah lak ngan dia.... bukan aku tak sayang dia... tapi aku rasa cam tak suka lak.....
Hampir 2 minggu jugak hubungan ini berlarutan hambar jer.....
sampai lah Dir rasa marah kat aku... marah sangat die tau....
sampai kan Dir fikir ada orang lain...
sampai kan 3 hari kitaorang senyapkan diri... masing2 ego kannnnnnn......  
sampai kan die warning aku....

so date nak bertunang pada September ini terpaksa ditangguhkan dulu....
(Insya-Allah maybe ujung tahun ini... aku tak berani nak cakap dah, ini pun dari pihak dia...                  
I follow... just follow the flow)

banyak persoalan & bebelan yang harus aku jawab..... yang harus dengar.....
masa tu aku tanpa perasaan.... Kenapa? Sampai lah aku tersedar & aku rasa sedey.....
Sedey nape jadi begini.... Masya-Allah..... semoga ia tak terjadi lagik macam yang lepas2... 

Dalam masa 3 bulan ini, 2 kali Dir marah aku... die amat garang masa tu..... puncanya....
CEMBURU..... disebabkan kisah yang buatkan die trauma maka die amat sensitif
Tapi aku tahu die cemburu sebab die sayangkan aku kan.....
Ya aku terima....
Ya, aku memang ramai kawan baik lelaki mahupun perempuan.....
Maybe dia tak macam aku.... tapi perkara ini lah aku perlu lebih berhati-hati, agar ia tak menjadi isu lagik....

Take time to know someone.....

Selagi aku tiada apa2 ikatan yang sah, aku hanya mampu berdoa & terus berdoa & sentiasa bersedia untuk hadapi segala yang mendatang....
Cuma aku harap biarlah die jadi lelaki terakhir dalam hidupku......
tapi biarlah cinta ini terus ada buat-MU.....Ya-Allah & insan2 di sekeliling aku....

Ya-Allah, andai dia jodohku maka dekatkanlah hatiku dengan hatinya.....
Seandainya dia bukan buatku... pisahkanlah aku dengan cara yang baik.....


Thursday, September 6, 2012

Jom Sertai Jalan Kaki Amal Terbesar Di Malaysia





Jom kawan2 sertai 
JALAN KAKI AMAL TERBESAR DI MALAYSIA
Tarikh : 23 September
Masa : 7 Pagi
Tempat : Presint 3, Putrajaya (di hadapan Bangunan Perbadanan Putrajaya) 

Register dengan hubungi talian bebas tol Avon 1-800-22-2866
atau 
secara online http://www.hooha.asia
atau
kunjungi butik kecantikan AVON yang berhampiran dengan anda

Pembayaran hanya RM40 anda akan dapat : Kemeja-T : Bandanna : Beg : Kipas Tangan : Baucer Rebate Barangan Avon

Ambil kemeja-T dan beg cenderahati anda di ibu pejabat Avon. 
Boleh juga dihantar ke rumah anda dengan bayaran pos RM10 & cas pengurusan online RM5

cepat-cepat sebelum 15 September 2012... 

Jumpa di sana yer.... daaaaaaaaa




Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed