Monday, September 10, 2012

9 September Yang Lalu.....


Assalamualaikum...

Semalam 9hb September.... waahhhh apa yang menarik? Kenapa?
Sebenarnyer takde lah pape yang menarik pun dengan date tu cumanya cukup 3 bulan aku & Dir....
tapi bukanlah jugak nak kira sangat atau celebrate apa2 pun.... senang ngat date tu... tu jer....

Aku perasan sejak lepas naik raya ini, hubungan aku & Dir agak hambar.... tak tahu lah kenapa????
Dir memang bersungguh la... caring sangat kat aku..... tapi aku tak nape aku rasa cam rimas.... padahal sebelum ni aku ok jer ngan die...
Sampai tahap menyampah lak ngan dia.... bukan aku tak sayang dia... tapi aku rasa cam tak suka lak.....
Hampir 2 minggu jugak hubungan ini berlarutan hambar jer.....
sampai lah Dir rasa marah kat aku... marah sangat die tau....
sampai kan Dir fikir ada orang lain...
sampai kan 3 hari kitaorang senyapkan diri... masing2 ego kannnnnnn......  
sampai kan die warning aku....

so date nak bertunang pada September ini terpaksa ditangguhkan dulu....
(Insya-Allah maybe ujung tahun ini... aku tak berani nak cakap dah, ini pun dari pihak dia...                  
I follow... just follow the flow)

banyak persoalan & bebelan yang harus aku jawab..... yang harus dengar.....
masa tu aku tanpa perasaan.... Kenapa? Sampai lah aku tersedar & aku rasa sedey.....
Sedey nape jadi begini.... Masya-Allah..... semoga ia tak terjadi lagik macam yang lepas2... 

Dalam masa 3 bulan ini, 2 kali Dir marah aku... die amat garang masa tu..... puncanya....
CEMBURU..... disebabkan kisah yang buatkan die trauma maka die amat sensitif
Tapi aku tahu die cemburu sebab die sayangkan aku kan.....
Ya aku terima....
Ya, aku memang ramai kawan baik lelaki mahupun perempuan.....
Maybe dia tak macam aku.... tapi perkara ini lah aku perlu lebih berhati-hati, agar ia tak menjadi isu lagik....

Take time to know someone.....

Selagi aku tiada apa2 ikatan yang sah, aku hanya mampu berdoa & terus berdoa & sentiasa bersedia untuk hadapi segala yang mendatang....
Cuma aku harap biarlah die jadi lelaki terakhir dalam hidupku......
tapi biarlah cinta ini terus ada buat-MU.....Ya-Allah & insan2 di sekeliling aku....

Ya-Allah, andai dia jodohku maka dekatkanlah hatiku dengan hatinya.....
Seandainya dia bukan buatku... pisahkanlah aku dengan cara yang baik.....


4 comments:

Liyana said...

sbr awk... jalan Allah tu indah pd masaNya

senyum je wlupun hati tgh tonggang tebalik :)

Girl Girl said...

ni semua hasutan syaitan.... bykkn istighfar... fikir byk2 ye.... hopefully hubungn awk n dir akan kekal selamanya...

Jen Jen Izaicun said...

@Liyana : thanks awak... senyum selalu..

@Girl Girl : thanks awak... insya-Allah... amin... :)

De Qaseh said...

banyakkan bersbar dan berdoa..mudah2an dipermudahkan segalanya......:)

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed