Friday, June 29, 2012

Sajeeeee


Hye semua.. tajuk entry pun ngah buhsan kan... bukan apa arini bos aku cuti.. makanyer aku pun takde la bz sangat kan.... dari aku merayau tak tentu pasal baik aku stay kat meja aku kan... at least orang cari aku, nak tanya time bos aku ker apa kan so aku ada kat meja aku... dah tak tahu nak buat apa maka aku pun godek-godek folder yang ada... so tengok la pic yang adooo... banyak okey... hihihihi.. dah suka bergambo...

oh ya pic ni masa tahun 2 kursus intensif tahun 2010.. masa ni badan aku ngah naik sangat2.. 65kh okeh berat masa ni... huhuhu.. tapi masa ni happy... hahahahaa...maklum la asyik makan jer..... rezeki jangan ditolak musuh jangan di cari....





















p/s : takde motippp... sekian dulu... hilangkan kengantokkan... 

Balik Kg Mode

Ahaks... alhamdulillah dah gaji... so this week leh balik kg tapi minggu ini balik labu.. next week baru leh balik melaka.... after keje kang gerak balik labu, amik adik kat kuchai lama dulu then gerak terus.... esok mak datang melaka, maksu so kumpul la kat umah wan atok.. best2... lama tak jumpa maksu...

sekian....


Tuesday, June 26, 2012

Jatuh Cinta Kot... Opsssss


Apa ek nak mula citer ni... huhuhu....

Aku rasa aku jatuh cinta la... hahahahaa... bole gitu....
Kadang-kadang macam tak caya pun masih ada lagi...
Mula-mula pun aku takde la suka M pun.... 
M la bersungguh... sampai la hati aku terbuka untuk menerimanya... 
M pun cakap jugak, jumpa baru sekali tapi M kata die sayang aku sangat2... rindukan aku... adakah tu cinta pandang pertama....
M pun makin pandai amik hati aku, jaga hati aku...  buat aku tersenyum......
M ikutkan pendiam jer, yang banyak cakap haruslah aku... hehehee...
M layankan ajer semuanya, tapi kalau die tak mau citer lagi kite tutup citer.... stop... hehehehe..... baik...
Memang masih baru lagik perkenalan antara aku & M .... biarlah masa yang menceritakan dengan usaha yang tidak pernah putus...
Insya-allah jika tiada aral melintang patah, menuju ke step seterusnya... in November insya-Allah.... date??? Heheehe...
Aku ada plan satu date nih tapi tak berani nak gtau dulu, tunggu jadi dulu yea... jeng jeng jeng....

Orang kata bila jodoh tu tak sampai, takkan cepat @ lambat walau seminit....
Itulah kekuasaan Allah yang tiada bandingan.....

Biarlah rasa sayang, rindu & cinta aku buat M kerana Allah... begitu jugak ngan sayang, rindu & cinta M buat aku.... Insya-Allah....

Monday, June 25, 2012

Lepaking @ Pizza Hut After Final Exam - Done


Alhamdulillah selesai exam sidang kali ni... macam tahun lepas, ada buat lepaking after exam... tahun lepas bertempat di Mcd, Shah Alam...

So, tahun ni pulak buat kat Pizza Hut Shah Alam.. kira tak jauh dari area dewan exam di Dewan Raja Musa, Kompleks Belia & Sukan... Seksyen 7 Shah Alam...

Apapun tak dapat nak kumpul semua rakan2.... sebab ada yang dah abes exam pada hari Rabu... ada tak joint sebab nak balik jauh... sebab dari Seremban pun as PW KL, ada hal lain2 & sangat penat... its okey... so mana yang free & available yang joint... thanks semua yang joint...

antara geng2 yang joint adalah :-
  1. Badrol
  2. Hamzah
  3. Kak Adda
  4. Kak Ja
  5. Kak Ina 
  6. Yang
  7. Sainih
  8. Jaslina
  9. Saki 
  10. Aku la... hehehhe... 
layan picas yang sempat di upload... 












Saturday, June 23, 2012

Selesai Final Exam 2011/2012

Alhamdulillah semalam 22 June, selesai final exam bagi tahun 3 sidang 2011/2012..... apa perasaan? happy? tak la bape happy sebab lepas ni debor tunggu result lak.... hope semua subjek lulus dengan baik & cemerlang.... apa pun lega selesai jugak melalui 3 minggu yang pelbagai dugaan... ahaks.....


Thursday, June 21, 2012

Kalau Dah Suka Kaler Pink


simple but nice... lawa kan bilik perantin die... huhuhu... pink kaler.... got idea... ngah dok pikir2 kalau nak buat camni kat bilik aku leh tak? hehehee.. apa pun tunggu... kikikikiki...

mode :: relax jap, cuci mata.... 


Kupon Mekdi & Pizza Hut..

Esok last payyper for this semester... paper tough okeh... Opsyen & Future market..

kepada semua yang suka makan mekdi & pizza hut silalah guna kupon ini... hehehehee

kupon Mekdi

kupon pizza hut

Thursday, June 14, 2012

Cari Bahagia.... Salah ker?

Assalam.... Hope semuanya sihat....
Ekoran dari aku publish pic aku dengan M di fesbuk pelbagai komen yang aku terima 90% positif... sebab aku pun bukan buat benda tak baik kan... benda elok.. perkara elok... tujuan upload bukanlah nak menunjuk just sharing.... lagipun tu kan fesbuk aku..... so aku punya sukalah kan nak letak pic apa pun... sebab kalau orang  lain pun camtu jugak kan.... opsss jangan emo2 jen2... kira hak masing-masingkan... aku takde la letak pic ori hanya lakaran karton jer pun.. kat blog ni jer aku letak pic yang ori...... 

Akan tetapi dalam ramai yang menyokong, tidak kurang yang tak puas hati bila dapat tahu aku ada pakwe... tak tahu la nape... aku hanya usaha mencari jodoh aku kan... bukan aku kacau hak orang.... kalau itu nak marah aku, aku terima.....

Mamat tu sebenarnya kawan sekolah aku jugak... macam tak puas hati bila tahu sebab tengok pic tu... tanya soalan cam polis pencen.... bila kenal? macam mana kenal? kat mana kenal? macam mana boleh terima die? bila declare? siapa die? orang mana? keje apa? bak no die nak cakap ngan die? eloooooooo ko apa hal kan.... 

Pastu ko tu serius ker ngan aku?... setakat kawan nak suka2 ngan aku jer kan.. so apa masalah ko kalau aku pilih jalan aku sendiri mengejar bahagia... lagipun aku tak declare pun ngan ko... bukan kite ni kapel.... hanya kawan... peluang untuk ko ada tapi ko tak sudi kan.... ya aku tahu aku bukan baik sangat... sempurna sangat.... tapi kau tu cukup sempurna ker.... tetiba nak sentap bila aku publish pic camtu! ni pertama kali aku upload pic camtu.... sebelum ni aku diam2 jer tetiba aku post pic camtu..... 

Aku memang nak cari calon suami, lelaki yang seyes ngan aku, yang leh terima aku seadanya.... so aku dah jumpa calon tersebut so wat apa aku nak tunggu lagik kan.... 




Apa pun kalau nak fikir sangat hal orang, hal sendiri sapa nak tolong fikirkan... 
Aku hanya mencari bahagia buat diriku.....salah ker??? 

end... 




Wednesday, June 13, 2012

Testing Post Video



hahahhaha... testing testing testing... maklum la saya ni amatuer jerk kan.... layannnn video ni ... "Penghujung Cintaku" .. hope menjadi la yer... kikiki... 

note kaki :: lagu antara aku & die... hehhhee... MZ


Exam OOh EXam...

Alhamdulillah arini baru datang kembali semangat exam.... baru rasa lega lepas 3 jam berasap lam dewan exam.... baru rasa puas jawab exam.... 3 paper yang lepas kuar dewan still tak rasa ilang beban, aku dah tawakal hope lulus dengan baik...... :D


Tuesday, June 12, 2012

Final Exam 2012

Minggu exam bulan June nih... huhuhu... aku baru selesai amik 3 paper... still ada 6 paper... maklum la total sekali 9 paper.... esok ada paper security investment..... jumaat lak etika perniagaan .. minggu paper in the morning means aku kena gerak awal la sket maklum la bukan cuti sekolah nih kenderaan banyak... huhuhu.... takpe biar sampai awal maklum la aku ni kan yang gelabah tu....

bosan balik umah sebab tv dah memang out tak leh nak kuar gambar mahupun suara... tahap hukum buang dan mintak TV baru la tu kan... suka tau, tak dapat nak tengok SEINDAH SAKURA.... sob sob... ntah apa dah jadi tu..... 

Sunday, June 10, 2012

Macam Tak Caya Ajer....

Seyes sampai sekarang aku still macam tak caya lagik.... ya sekarang aku sudah declare dengan seseorang... kiranya aku ada pakwe.. eh eh..... poyosss kan..... macam tak caya lagik ni... semalam tepat 5:30pm pada 9.6.2012 aku ada aku pakwe.... incik pakwe la yang nak declare dulu sambil mengenali lebih rapat sebelum menuju ke fasa seterusnyer... siap gtau masa & tarikh..... pastu tanya aku lak... nak tawen tak??? hampesss tanya aku camtu... malu la aku tawwww.... [dalam hati jawab memang la nak] hehehhee

jeng jeng jeng


ni gerangannyer.... nama Mohd Mahathir... umo 32 taun yer... orang Melaka... sudahnyer orang Melaka..... insya-Allah semoga hubungan ini berkekalan hingga ke alam perkahwinan.... ada la 2 perkara pasal die yang aku pun terkejut bila dapat tahu... yalah manusia kan tiada yang sempurna... nak cari yang sempurna sampai biler pun tak jumpa sebab takde kan.... aku terima seadanya dia sebagaimana die terima aku seadanya aku.... alhamdulillah...... 

Die sebenarnya kawan kepada kawan aku... die add aku dari FB kawan aku.... aku approved sebab die kawan kepada kawan aku... lama dah tak ngat biler... tapi takde la komen ker apa2 dari die... tapi on 3 June yang lalu die tegur aku then nak kawan dengan aku..... betol2 nak kawan ngan aku..... aku pun sebenarnya dah tahap gaban malas sangat2 dah nak kenal2 orang baru.... die rajin sangat msg aku, kol aku... tanya pasal aku.... aku memang takde tanya apa2 kot pasal die... sebab MALASSS..... bukan apa aku dah cam fobia sebab lastly takde apa2... mula2 beriya2 bagai... bila aku dah mula suka lalu mereka menjauh..... so kali ini aku memang malas.... die tanya aku jawab kadang2 aku wat derk jugak....sure die akan kol pulak.....pastu tak sabar2 nak jumpa aku.... aku pun nk uji la kunun.... kalau nak jumpa aku turun la N9 kebetulan aku balik kg.... tak sangka lak die nak datang kan..... so aku pun nak jugak tengok orangnya camner kan....... 

kesimpulan aku leh wat.... aku bole nak serasi ngan die.... insya-Allah..... die pun cakap die leh nak hidup bersama dengan aku..... aku pun tak janji kan apa2 cuma aku akan buat yang terbaik... insya-Allah... aku pun lum gtau mak abah aku lagik.... tapi aku ada cakap dah kat die, if seyes jumpa jer mak abah aku... die dalam proses siapkan diri... huhuhu..... die keje bese jer kat CTRM Melaka tu.... tak kisah lah... janji keje yang halal, bestnyer die tak smoking [memang ciri2 calon aku carik].... akhirnya ada jugak yang tak smoking.... sebelum ni semuanya perokok tegar [tapi jika dah jodoh aku redha jer] 

mula2 saya awak jer... hohoho..... kena panggil die abang.... die panggil aku zai.... dah la sama bulan ngan aku.... aku 2 Nov, die 30 Nov...... tak kisah lah..... die no 8 dari 10 orang adik beradik... aku lak 1 dari 9 orang adik beradik.... 

*** ikutkan aku ngah dalam minggu exam.... so tak sangka lak nak jumpa calon dalam time2 kritikal ini.... huhuhu...

MZ stand for Mahathir & Zainab......  kenal 03062012.... kapel 09062012....  

<<< aku baru selesai 3 paper, so ada lagik 6 paper lagik>>>

>>>> Start esok 11 June aku g keje sorang sebab cik puan yana dah mula cuti awal..... insya-allah smeoga dipermudahkan untuk melahirkan nanti..... mesti aku akan rasa bosan la sorang2 ni nanti..... tapi aku kena harungi jugak kehidupan pasti akan berubah..... Yana bakal jadi ibu.... aku insya-Allah.... kena menikah la dulu kan... hehhhe..... so jauh lagi perjalanan yang harus di lalui...... insya-Allah semoga aku terus tabah, sabar hadapi segala yang mendatang...... :D:D:D

Tuesday, June 5, 2012

Open Order Cookies For Raya 2012




Assalamualaikum & Salam sejahtera,

Taaadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... Jom cuci mata jap... hehehehee.... 

Kepada semua kengkawan yang berminat untuk membuat tempahan kuih raya, bolehlah tengok-tengok catalog di dalam ini. 
Maklumat tentang jenis kuih, bahan-bahan yang digunakan berserta dengan harga bagi setiap jenis kuih ada disertakan. 

Dan seperti tahun yang lepas, antara kuih yang mendapat sambutan hangat adalah:-

1/ Krispy Oreo 
2/ Pinky Crunchy

3/ Almond Rocher

4/ Chip Flakes
5/ Crunchy Cookies
6/ Chocodemia
7/ Chocolate Deluxe






Dan tahun ini terdapat ada 4 jenis kuih yang baru :-

1/ Fancy Lychee
2/ Almond Crumble
3/ Pandan Cashew
4/ Pistachio Persuasion 




Jika berminat, boleh hubungi Jen Jen dengan hantar emel izaicun@yahoo.com atau 
di talian 012-6184366 @ 013-6133658. 
Bagi yang dekat kalau nak rasa sampelnya pun ada juga. :D :D :D

Tarikh tutup pesanan adalah pada 16 Julai 2012.

The Avengers - League Netball 3 on 3

Tajuk cam hebat jerk bunyinyer... hahahahaha.... poyoss kan... sila abaikan.. hehehehe

Liga Netball 3 on 3 dah bermula on 29 May yang lalu.... team aku The Avengers telah bertemu dengan 4 team lain.... maklum la team kami ni bukan lah players netball yang terror tu..... tapi alhamdulillah berbekalkan semangat berpasukan dan strategic team The Avengers beroleh 2 kemenangan.... lagipun kitaorang joint dengan niat nak bersuka, happy2, enjoy di samping mengeratkan silaturrahim antara satu sama lain juga memberikan kerjasama kepada pihak penganjur.... eh eh leh masuk lam KPI la nanti... hehehehe..... apa pun taknak terlalu penat & injured.... hope dapat elakkan sket.... sebab dah tengok ada player yang injured, yang hampir pitam sebab terlalu penat.. cian kat diorang....

Pada 29 May ada 2 game battle iaitu :-

1. The Avengers     vs     Shoot or Screw  - battle ni team kitaorang kalah 1 vs 10, maklum la ni first game, lagi pun tak dapat adopt lagi rentak baru ni....
2. The Avengers     vs     Energy Girls  - battle ni team kitaorang menang 5 vs 2, alhamdulillah player team kitaorang berada di posisi yang betol....

2nd day on 30 May ada 2 game battle lagik iaitu :-
3. The Avengers     vs     Hot Hot Ladies - battle ni kitaorang seri 8 vs 8, team diorang ini dari Selangor, kira banyak players.... terror la jugak kan.... dalam game ni kontroversi sket sebab team diorang cam tak bape puas hati sebab team The Avengers yang tak terror ni dapat berikan saingan pada mereka.... apa pun alhamdulillah..... team diorang ada yang nangis lepas abes game....taknak tegur ngan kitaorang even lalu depan kitaorang...  sebab diorang tak pernah kalah battle sebelum ni..... The Avengers try our best.....

ikutkan dalam 1 hari ada 8 game battle.... so da selesai 16 game.... oh ya ada 2 group.... The Avengers dalam Group A.... sekarang ni mata team kitaorang ialah sebanyak 7 mata.... kalau dalam list Group A dalam No 3 daripada 8 group yang ada... alhamdulillah.... so ada 3 game lagik sebelum tahu siapa 4 team terbaik yang akan ke separuh akhir....

p/s : The Avengers akan try buat yang terbaik... perlawanan ditunda pada 5 & 6 June ni, akan di sambung semula pada 12 & 13, June :D


Adik No 8 - Poli Merlimau


Alhamdulillah semalam Incik Abah msg gtau adik boy no 8 -Zul Zul- dapat sambung belajar kat Politeknik Merlimau, Melaka dapat kos Diploma Pengajian Perniagaan.... sekarang ni Zul Zul ada kat PLKN Kem Asahan Melaka.... sepatutnya abes dalam 14 Julai nanti... tapi sebab dah dapat tawaran makanyer leh la chaloow awal.... 8 Julai nanti masuk.... insya-Allah aku akan pulang ke kampung untuk hantar dia.... Incik Abah dah kol... riso dah die.... 

p/s :: akak balik nanti yer.... tahniah Zul Zul 



Exam Da Start Okeh

Exam dah start semalam... First paper aku Analisis Penyata Kewangan.... so semalam memang dah rasa macam seorang penganalisis menjawab soalan... huhuhu...

So far, nak kata okey 100% tak jugak... tapi alhamdulillah.. aku jawab jer dengan sebaik mungkin... hope dapat lulus dengan baik..... insya-Allah.... amin. :D

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed