Tuesday, July 31, 2012

Full Result Exam Today

Assalamualaikum...
Arini keputusan penuh & rasmi untuk Final Exam Year 3....
Kol 9 sat g baru leh nak check....

Ya-Allah, tabahkan hati aku untuk terima segala keputusan....
Semoga aku mendapat keputusan yang baik... Amin... :)

Monday, July 30, 2012

Tayar Bengkak & Iftar Ramadhan Di Labu Hilir


Assalamualaikum...
Alhamdulillah arini sudah 10 hari kite semua berpuasa.... Alhamdulillah..... 
Weekend baru ini aku & adik pulang ke kampung mak aku iaitu di Labu Hilir.... kat mana? tak jauh dari Nilai jerk... 


Oh ya Khamis lepas - 26.7.2012- aku g service cik bibah, so masa tu baru tahu tayar aku mengalami kebengkakan... aku tanya mekanik tu die tak tahu.... so die kata kena tukar tayar sebab takut meletupss.... tayar yang bengkak tu lak belah kiri depan lak tu... aku pulak halamak... sebab apa ek jadi camtu.... aku ni kan gelabah sket.... pastu dok discuss ngan mekanik tu die kata kena tukar sepasang, 1 tayar RM175 so 2 tayar dah RM350... mak aihhhh... tapi yang aku musykil kan nape nak tuko 2 biji padahal yang bengkak 1 jerk...  die kata brand cam original tayar aku Silvertone mahal so amik tayar ok tapi murah sket... murah ker RM175.... die kata leh bagi diskaun RM168.... tapi kalau tukar 2 bijik still 300++ kan... kalau trade in laku RM20 jerk pung... service kete tak sampai RM90 pung..... aku tanya die leh bawak lagik tak kete tu... die kata leh tapi kena bawak slow2... aku pun buat keputusan nak tanya kawan2 dulu yang arif pasal kete... maklum la aku pertama kali pakai kete kan..... cik bibah tu insya-Allah & Alhamdulillah 30.8.2012 cukup 2 tahun.... so balik opis tanyalah Abg Dir, kawan2 & adik2 pasal tayar tu... diorang cakap leh jer tukar 1 biji.... jenama yang sama.... 


So aku diamkan dulu sampai aku lik Labu petang Jumaat tu after keje....so aku balik Labu dengan tayar yang bengkak tu.. bawak slow giler okeh... kat highway di lane ke 3 dengan kelajuan 60-80km saja.... salu KL-Labu 30minit jerkk... tapi aritu dalam sejam lebih jugak la... Alhamdulillah sampai dengan selamatnyer.... 
petang tu mewah giler buka pose... dari opis aku bawak nasi beriani lebih dari 3 set... orang opis belanja.. alhamdulillah rezeki.... kat kg ada kenduri di Masjid so wan bawak la lauk sket dari masjid.... sket tapi sebenarnya banyak okeh nak makan 3 orang.... sebab wan & atok buka di masjid..... 
menu : nasi beriani lauk ayam, nasi putih lauk ayam golek, ikan keli goreng, gulai udang nangka, sayur cendawan, sambal terung, popia sambal.... pengsaaaaaaaannnnn......hehehehe... (pic tak transfer lagik) 
Alhamdulillah bak kata mak aku rezeki rimau.... heheheh.....
Lepas Maghrib maka kami 3 beradik pun jalan kaki g masjid untuk berterawih.... kat masjid tu buat 10 rakaat terawih + 3 rakaar witir... segar mata terus... suara Imam pun nyaring, bersemangat..... Alhamdulillah... 


Esoknyer pepagi aku g cari kedai tayar kat Pekan Nilai ... so g lah tuko tayar siap buat alignment + balancing sekali.... Tayar Silvertone + Balancing + Alignment = RM165.... 
Alhamdulillah lega dah setel semua tu.... ada lah hikmah nape & ada lah rezeki lain nak datang kan... 


Yeay mak abah adik no 6 & 8 balik Labu jugak tak dapat lik semua maklum la naik kancil jek...best best... pastu family Mak Long pun nak mai jugak... meriah reramai.... family Maksu tak dapat balik sebab diorang niaga pose tahun ni.... Pak Ngah, Pak Teh & Cik Adir aku tak dapat balik masing-masing ada hal.... takpe mana yang ada.... aku ngan wan dah masak petang sebelum mak aku sampai... mak pun bawak menu jugak... 30 minit sebelum buka maka sibuk-sibuk la hidang lauk bila semua dah sampai.... yang bestnyer... semua bawak lauk kegemaran atuk... ikan tenggiri... 


Menu : (Wan masak di bantu aku.. nak jugak kannn... )
Gulai masak lemak cili padi ikan tenggiri + bendi, pulut + sambal tumis, cempedak goreng


Menu : (Mak bawak dari Melaka) 
Asam Pedas ikan tenggiri, bubur lambuk, sayur sambal goreng, karipap


Menu : (Mak Long bawak) 
Ikan tenggiri masak taucu, bihun goreng, satay ayam 


amik kau semua ikan tenggiri... kunun surpise so takde la tanya menanya lauk apa bawak... kikikikiki.... Alhamdulillah meriah buka pose reramai... lepas tu reramai jugak g Masjid... 




p/s : nama buah hati aku sama ngan nama pakcik aku daaa.... 
         MOHD MAHATHIR vs MAHADIR .... beza ejaan kan tapi sebut sama jerk... 
         
         haaa lagi satu nama wife pakcik aku tuh - ZAINAB tapi panggil AYU   nama aku SITI ZAINAB.... hehehehe.... ingat lagik masa diorang baru kawen dulu... adegan pagi2 tunggu turn masuk bilik air nak solat subuh... pakcik aku "Zainab 1 kuar Zainab 2 masuk" hehehehee




sekian... end

Friday, July 27, 2012

Iftar 1st Ramadhan Bersama Keluarga Tersayang


Apakah??? tetiba kuar gambo jer kan... hehehee.... ni sebenarnya menu kami sekeluarga masa berbuka pose 1st Ramadhan yang lalu... tambah special lagik sebab hari tu besday adik no 5... tu pasal ada kek... bulan July jugak merupakan ulang tahun kelahiran 3 orang adik aku
adik no 8 - 19 Jul
adik no 5 - 21 July 
adik no 9 - 24 July
so sambutan kami gabungkan semua sekali tambah-tambah lagik masa ni semua adik-adik balik dan berkumpul so cantik la buat sekali.... 
so menu hari tu masak special la sket kan... apa dia? 
jeng
jeng 
jeng
pic close up menu takde lak... 
menu :
set nasi ayam (tu yang bulat nasi nyer aku masukkan dalam cawan cantik rupanya), ayam berempah, sup ayam, sos cili, sos kicap cili padi....
cempedak goreng (aku teringin sangat nak makan, 1kg=RM6.50 okeh) 
popia jiran sebelah aka makcik & cousin aku buat.. TQ :) 

apa pun seronok sangat bila berkumpul ramai-ramai lagik bersama yang tersayang kan.... 

sekian... end 




So cute & creative!!


Layan mata ngantok jom cuci mata jap... dari inbox aku... 

Hobby during maternity leave.. So cute & creative!!


laundry

nightmare

pearl

bookworm

bunny

butterfly

candy land

cotton candy

mary lamb

mushroom

poodle

rain of roses


super pink


Wednesday, July 25, 2012

Geng USM selamat melahirkan....


Hye semua... pagi-pagi tadik dapat msg dari geng USM... siapakah??? hehehhe
Cik Puan Niza telah selamat melahirkan babynyer.... walau agak lewat sedikit dari due... sama dengan BFF aku Cik Puan Yana...walau apa pun... alhamdulillah syukur alhamdulillah telah selamat melahirkan seorang baby boy seberat 3.08kg pada 5:25am pagi tadik.... 


TAHNIAH NIZA..... :):):)

Kenduri Doa Selamat Di Melaka

dimulai ngan pic budak comel... mata bulat... ermmm geram betol...
tengok la gaya die.. orang nak masak die pun tolong jugak... he3...
ni sebenarnya anak cousin aku
nama budak comel ni Azad... 
menu aritu buat nasi tomato jer untuk makan dalam 30-40 orang la...
kenduri kecik2 jerk.. jemput ahli keluarga terdekat....
semoga murah rezeki yea adik... hehehe...
ayam masak merah.... nyum nyum... 
yang ni lak antara tetamu yang hadir, masing2 busy menjamu selera...
sebelah tu pic adik aku ngan anak buah...
yang juga anak cousin aku
nama budak bam bam ni Aishah @ Ecah... hehheh.. geram jugak kat die... 

ni sekitar kenduri & semasa bacaan..
terima kasih kepada semua yang hadir.

eh eh... makan comot yea... tu lah Ummi si Ecah...
sebelah ni pulak pic cousin aku dukung si Azad...
tengok mata Azad.. bulat kann... kannn

sapa buat peace tu... hye Adeeb,...
tu lah abang di Azad & Mak si Adeeb & Azad...
sebelah tu Wak Manah  aku...
eh eh pic makanan la... thanks to jiran paling dekat...
makcik & cousin2 bagi tart cheese blueberry (betol ka nama die)
aku jer tak tere langsung buat tahu makan jek.. ngeh ngeh,...
sapa budak comot pakai baju pink pegang Ecah tu... hehheh..




p/s : macam sessi perkenalan lak... hahahhah... 
idea tak banyak.. adioosss.. sekian... alaaa dah senget.. hehehee





Kenduri Doa Selamat di Labu



 Assalamualaikum...
Hye semua.... Kenduri Pose ni memang tak la kan...
Ni kenduri doa selamat yang lalu di Labu, N9 in April tak silap aku... haaa ngat 15 April 2012...
Kenduri gabungan Mak Long & Mak Usu aku...
















Antara menu semasa kenduri adalah : gulai cili padi ayam kampung, rendang ayam kampung, pajeri nenas, sayur campur, ayam goreng berempah, sambal tempoyak daun kayu & ikan bulu ayam....



Ni aku & mak usu... kitaorang rapat dari kecik sampai la ni beza umur aku ngan die 2 tahun jek..
die dah selamat mendirikan rumahtangga .... so tinggal aku la yang die nanti-nantikan...













end dulu... sekian

Tuesday, July 24, 2012

Misi Turunkan Berat


Tajuk entry cam hebat... gebang sangat kannnnnnn..... hahahhahaa....

Ya, misi tu masih diteruskan, masih lagi dijalankan....

Apa progressnya? Dalam masa 13 hari ini, baru berlaku sedikit penurunan iaitu sebanyak 1.1kg jek... hehehee.... aku tak sempat melakukan exercise lagik.... heheheh.... setakat turun tangga jerk.. naik tangga sesekali...

p/s : nak turunkan berat secara sihat & kekal maintain sihat... insya-Allah... :)

end

Ermmmm.... HUrrmmmm.... Omong Kosong Jek

Assalamualaikum....

Hari nih dah 4 hari kite semua berpuasa.... Masih berpuasa lagik ker?
Insya-Allah & Alhamdulillah aku pun masih berpuasa lagik....
Sila abaikan tajuk entry sebab tak tahu apa ntah nak tulis.. hehehe
Sebenarnya aku bosan sebab bos tak bagi kerja pung... dah buat muka comel tapi tetap tak bagi.. setakat kerja skit2 dah setel siap bagai... ewaaaaaahhh... poyosss kan.... jangan ikut yea.. tak bagus untuk kesihatan...hehehehe


Arini aku dok blogwalking jer.... tengok2 blog2 yang glammers, yang best2, yang hot2.....maklum la aku ini hanya amatuer yang tulis ntah apa2 ntah....


Nak buka pose apa arini? eh eh 3:10pm pun dah fkir nak makan apa yea.... hehehehee
maklum la dok bujang aka alone ni maka pandai-pandai la bawak diri yea idak.... hehehehe...
aku ngat nak masak memasak la.. menu apa? takde hot sangat.... kalau ramai umatnyer nak makan semangat waja la aku nak masak... ni makan untuk sorang... sedeyyyyy tau.... kikikikiki....
aku ngat nak masak bihun sup sayur jer la.... senang + simple + cepat kan....


Tetiba mengimbau kenangan puasa bersama cik yana aka ex geng rempit.... ex gitu... bukan apa sekarang ini die sedang dalam pantang.... selamat melahirkan putera yang comel... muhammad faiq harraz.....
13 Julai aritu dah g tengok cik yana & baby faiq.... gambar mana? aku lupa nak snap disebabkan insiden terperangkap dalam umah sendiri.....(haah kan aku tak citer lagi kan kat sini.... nanti aku story la, amik mood untuk berblogging kembali) .... berbalik pada kenangan berbuka ngan cik yana.... macam biasalah balik keje 4:30pm terus chow ke bazaar ramadhan yang tak jauh dari umah sewa kitaorang.... tapi tahun ini aku tak g lagi.... macam nak sedey + sayu jerk g sorang2 kan... hoverrr sangat kannn aku ini.... < ntah la aku ini kadang2 feeling sayu2 lak.... ker sebab faktor usia... oppppsss...hahahhaha >


Bukan nak suka suki mengada2 tau, tapi itulah hakikat seorang yang bernama SITI ZAINAB AMIR... nampak kuat, berani tapi sebenarnya penakut jugak, lemah jugak, cengeng jugak...... kuat nangis tau... opsss.. manja sangat2.... bukan apa.... makin kite berusia makin matang kite makin berubah kehidupan ini begitu jugak dengan orang2 di sekeliling kite... masing2 mula ada kehidupan sendiri... bukan nak berkepit ngan aku jerk... apa laaaaa..... hehehehe.... ya aku makin faham... makin mengerti,.... aku kena melepaskan orang-orang yang aku sayang untuk bersama2 dengan orang2 yang mereka sayang... gituuuuuu..... kelasss ko maria......

p/s : semoga cinta yang baru aku temui merupakan cinta terakhir aku.... insan yang cintai aku hope biarlah cintanya pada ku kekal buat selamanya hingga ke syurga....   

end   :) senyum selalu


Monday, July 23, 2012

Salam Ramadhan ^____^

















Bulan puasa merupakan peluang terbaik untuk mengembalikan tahap kecergasan dan kesihatan tubuh badan. 
Melalui puasa anda belajar mengurus tabiat pemakanan,  mengawal nafsu makan dan lebih berdisiplin. Bulan puasa ibarat waktu rehat untuk sistem penghadaman tubuh, yang mana keadaan ini sebenarnya membantu menyingkirkan toksin dari badan.

Perubahan tubuh ketika berpuasa
 Pada keadaan normal, gula yang disimpan pada hati dan otot adalah sumber tenaga utama tubuh. Kita bergantung kepada simpanan gula ini untuk melakukan aktiviti harian.
 Semasa berpuasa, simpanan gula ini akan digunakan sebagai tenaga terlebih dahulu. Kemudian, apabila simpanan gula ini habis, lemak pula dijadikan sebagai sumber tenaga.
 Hanya jika seseorang berpuasa tanpa henti (tidak berbuka puasa/ makan/minum), tubuh akan menggunakan protin dari otot sebagai sumber tenaga. Jika berlaku, keadaan ini kita sebut sebagai kebuluran dan ia jelas mendatangkan keburukan.
 Berpuasa di bulan ramadhan bermula dari terbit fajar hingga terbenam matahari memberi peluang untuk kita menggantikan tenaga apabila berbuka mahupun ketika bersahur.
 Disyaratkan umat islam berbuka dan bersahur bagi mengelakkan tubuh memecahkan protin / otot sebagai
tenaga.
 Apabila lemak dibakar dan digunakan sebagai sumber tenaga, keadaan ini bukan sahaja membantu menurunkan berat badan malah juga tahap kolesterol.
 Dengan penurunan berat badan, bacaan gula pesakit kencing manis akan lebih terkawal dan tekanan darah juga lebih stabil.
 Proses detoks juga berlaku dimana toksin yang tersimpan di dalam sel lemak dibakar dan disingkirkan dari badan.
 Selepas beberapa hari berpuasa hormone endorphin akan meningkat di dalam tubuh badan, dimana hormone ini dikaitkan dengan peningkatan kepekaan .
 Jika seseorang itu berpuasa dengan maksud sebenar banyak manfaat kesihatan yang akan diperoleh.

TIPS PEMAKANAN KETIKA BERPUASA


Berpuasa secara amnya mampu meningkatkan tahap kesihatan seseorang. Walaubagaimanpun,  jika pemakanan tidak dijaga dengan teratur, berpuasa boleh menyebabkan gangguankesihatan terutama kepada individu yang mempunyai penyakit seperti gastrik, pedih ulu hati, kencing manis, jantung dan lain-lain.


TIPS KETIKA BERSAHUR


 Bersahur dengan makanan yang tinggi serat seperti oatmeal, nasi perang, sayur , buah-buahan dll.
 Ambil karbohidrat kompleks kerana ia lambat dihadam seperti beras perang, roti gandum, pasta, oats atau kekacang seperti dhal, barli.
 Ambil hidangan protin berasaskan ikan, soya ( tempe, tahu) atau kekacang ( dhal) kerana ia lambat dihadam.
 Minum air masak secukupnya terutama ketika sahur.
 Elakkan makanan masin seperti telur masin dan minuman berkafein seperti kopi, teh semasa bersahur. Kafein dan garam menggangu keseimbangan air dalam badan.
 Bersahur sangat dituntut di dalam agama. Pesakit yang dibenarkan berpuasa disaran untuk memastikan menu sahur adalah lengkap dan seimbang untuk memastikan kesihatan tidak terganggu


TIPS KETIKA BERBUKA

 Mulakan dengan makanan berkabohidrat ringkas seperti buah.
 Karbohidrat ringkas mengembalikan tenaga dengan kadar segera.
 Elakkan makanan yang terlalu berminyak , bergoreng, bersantan.
 Makan dalam kuantiti sederhana dan tidak terlalu mengenyangkan.
 Contoh menu ketika berbuka mengikut sunnah ialah kurma dan air/susu
 Kedua- dua hidangan ini adalah daripada kumpulan karbohidrat ringkas (gula) dan protin. Ia juga mengandungi serat , vitamin serta mineral.
 Berbuka dengan buah-buahan juga digalakkan
 Ketika iftar, hidangan mestilah kecil dan ringan agar badan tidak terasa letih untuk beribadah


MAKAN MALAM

 Menu makan malam boleh diambil seusai solat magrib.
 Hendaklah diambil dalam kuantiti yang sederhana.
 Saiz hidangan yang besar akan menyebabkan kenaikan gula darah naik mendadak setelah seharian berpuasa.
 Pemilihan jenis makanan juga penting, namun godaan pelbagai hidangan dan masakan di bazaar Ramadan sangat mencabar.
 Oleh itu fokuslah pada kuantiti. Anda masih boleh menikmati hidangan enak tetapi harus tahu hadnya.

Friday, July 20, 2012

Ramadhan 1433

Assalamualaikum...
Esok, 21 July 2012 bersamaan 1 Ramadhan 1433, maka esok seluruh umat Islam akan mula berpuasa esok.. malam ni dah mula solat sunat terawih & bersahur keesokan harinya... 






*** Alhamdulillah aku dapat Ramadhan kali ini bersama-sama keluarga tersayang & sahabat2 ku semua... juga bersama insan tersayang Abg Dir.... ^__^





Wednesday, July 18, 2012

Alhamdulillah Lulus Semua


Assalamualaikum semua... 
hope semuanya sihat2 ajer... 
semalam result provisional dah diumumkan...
Alhamdulillah, syukur alhamdulillah Jen2 lulus dengan baik untuk semua subjek yang Jen2 amik... 


gred USM ... hope Jen2 dapat gred yang baik dalam semua subjek... 


nilah subjek yang Jen2 amik tahun ini.. so next year tinggal 6 subjek jerk lagik...




p/s : masih lum lega 100%... still waiting official result on 31 July 2012.... Insya-Allah mudah-mudahan dapat gred yang terbaik dalam semua subjek & naikkan pointer pada tahun ini... doakan buat Jen2 yea....

Monday, July 16, 2012

Result Provisional On 17 July 2012



Assalamualaikum... 
Jap jer rasa masa berlalu... aritu 22 June last paper for final exam for year 3... dup dap dup dap.... 
Esok 17 July 2012 keputusan exam secara Provisional akan di umumkan bermula jam 9:00pagi... 
Keputusan Provisional ini merupakan result awal untuk tahu samada Lulus @ Gagal...
Result penuh akan diumumkan pada 31 July 2012 bermula jam 9:00 pagi.. 



Semoga berjaya kepada semua.

Untuk menyemak secara sms sila ikuti langkah berikut:
USM<>jarak<>RESULT<>jarak<>nombor kad pengenalan pelajar<>jarak<>angka giliran> 
dan hantarkan kepada 15888
Contoh : USM RESULT 801212055478 15748 hantar ke 15888

p/ s : semoga aku lulus dengan baik untuk semua subjek.. amin.  


Friday, July 13, 2012

-Dir-




hehehe... tak leh cakap jer, mesti die nak belikan jugak.. rezeki jangan di tolak kan... 
pic ini adalah dirakam secara curi-curi semasa beliau beli cempedak goreng... hihihi.... 
thanks abang.. ^__^

p/s : suka ngan cara die yang pandai amik hati aku & family aku... 



Thursday, July 12, 2012

Misi



Matlamat = Turunkan Berat Badan


Motto = No Pain No Gain…









Jom Mulakan - 10 kg dalam 3 Bulan -


Assalamualaikum... 



  • Hope semuanya sihat-sihat jer.... aku nak mulakan diet secara sihat untuk turunkan berat... kekal cergas, keep fit & feel healthy.....
  • kenapa? berat aku naik balik la... huhuhu.... bukan apa, aku pasan jenis aku ini kena buat senaman baru leh nak maintain....
  • start May last year memang aku joint aerobik tapi start January tahun ini aku stop wat sementara waktu sebab Doktor pesan tak leh aktif sangat.... jaga makan jugak tapi maklum la nafsu ni kadang-kadang tak leh kawal jugak... tergoda saja.... hehehehe.....
  • Dir pun ada tegur cakap nampak aku berisi, sebab die pernah tengok pic kurus sebelum ni... bukan leh aku ini... isk isk...
  • Maka, dengan rasa ketidakselesaan yang makin terasa.... peha dah mula berlaga balik, maknanya memang berat aku naik okeh....tak leh nak biarkan lagik, nak sihat, cergas cam orang lain gak.......
  • So nak mulakan arini.... tadi timbang berat alamak.... naik 4 ker 5 kg la dalam masa 3 bulan yang lepas.... ohhh no....waduh waduh..... aku nak buat untuk 3 bulan dulu start 12 July sampai 11 October ... aku nak turunkan 10kg dalam masa 3 bulan ini...
  • Insya-Allah aku boleh lakukan nak turunkan berat untuk kekal fit dan sihat.
  • macam mana caranya? Takde la nak amik Herbalife ker Dr Rozmey ker....tak bape nak mampu okeh...nak simpan duit nak tawen la... hihihihi...  
  • Just gunakan panduan dari seorang kawan yang kerja di PLKN dan tips-tips from KevinZahri.... 
  • Caranya dengan kawal setiap makanan yang di ambil, pastikan makanan yang di ambil sehari-hari tu bukan bergoreng kira contoh kena makan sup ker yang direbus, dikukus, dibakar, di grill, buat senaman seperti jalan kaki laju, jogging, g gym, main badminton, futsal, netball or apa jerk aktiviti yang dapat dilakukan dengan happy dan yang penting tak rasa bosan bila lakukan so haruslah tukar-tukar kan... 
  • Apa pun dalam plan ini akan ada 1 hari dalam seminggu di panggil "cheat day" di mana hari tu kite leh makan apa jerk yang kite nak then cover balik pada hari berikutnya.... contoh leh la nak makan nasi lemak ker kefci ker mekdi ker kan... 

Stage 1 : 12 July 2012 : 62.2kg




* buat ukuran berat seminggu sekali untuk tengok perubahan

*** kurangkan makan berminyak & bergoreng
*** kurangkan makan manis & bergula
*** kurangkan makan bersantan
*** kurangkan makan buah yang manis + kalori tinggi seperti mangga
*** wajib bersenam 30 minit 3 kali seminggu (Isnin, Rabu & Jumaat )  
*** makan nasi sesenduk
*** lebihkan makan sayur-sayuran
*** lebihkan makan buah-buahan 
*** minum air masak min 1.5 liter @ lebih untuk nyah toksin

p/s :: slowly start... takde la nak extreme sangat pung..... wish me luck...  ^__^


Tuesday, July 10, 2012

Weekend Yang Happy


Assalamualaikum.. hye semua..
Apa ek nak citer kali ini... haaa kisah weekend baru ini... hehehe.....
Arini 10 July 2012.... hampir sebulan telah berlalu....
walaupun masih baru lagik hubungan antara aku & dia tapi aku bersyukur aku hampir bertemu dengan calon bakal suami aku...
oh ya apa ek nak panggil die... Dir singkatan dari nama dia Mahathir...
tapi kan kat Whatapps : group : geng bus USM panggil die “PANG5” ekoran cemburu kat kawan aku sebab post ucapan kat wall fesbuk aku... hihihi...
aku pun tak sangka lak kawan aku nak bagi ucapan gitu & itu buatkan die jeles.... tapi pada aku la... tu sign @ tanda yang bagus...
bukan apa so aku tahu lah yang die memang sayangkan aku... seyes ngan aku...
kalau tak kerna perkara tu maybe aku tak tahu Dir camner kan..... maaf yer abang... kawan2 semua sokong & nak tengok kebahagian buat aku...
dengan geng bus USM aku memang guna nama “PANG5” tu merujuk kepada Dir.... diorang pun tahu sapa aku maksudkan...
aku kenalkan dia sebagai DIR dengan diorang tapi nama PANG5 tu la yang lekat... PANGLIMA HANG TUAH katanyer.... suka hati korang lah....
kalau Dir tahu, naya aku... opsss.. hehehe..... jangan mare yea bang..... J

selepas aku terima die pada 9 June 2012, bermula saat tu aku janji jugak ngan diri aku yang aku akan jaga hubungan aku & Dir dengan sebaik mungkin...
buka pintu hati aku untuk terima die sepenuh hati aku.... ingin sekali menyukai + menyayangi + menyintai dirinya sebagaimana aku sayangkan diri aku....
aku admit aku mula sukakan Dir, sayangkan dia.... maknanyer... hehehehe....

I Love You... MOHD MAHATHIR

Alamak tengok dah ke mana isi citer ni... hehehe.. jangan mare haaa.... gedik + feeling gitu... hehehehehe

Alhamdulillah aku & Dir semakin mula rapat.... sedang ingin bercinta eh eh sedang dalam proses mengenali, memahami antara satu sama lain...
Satu perkara aku noticed Dir memang seyes ngan aku... so caring, pandai la amik hati aku... dari aku tak suka die sampai la aku mula rasa sayang + rindu padanya...
Oh ya ... perkenalan aku & Dir memang bermula di FACEBOOK pada 3 June 2012 yang lalu... hihihihi... sudahnyer lagu NAJWA LATIF tu untuk aku & Dir kot... hehehehe.. .
secara kebetulan kan... tak di sangka-sangka... nak bertemu jodoh di MUKABUKU......

Friday – 6 July 2012

*** Balik ke kampong. Mana???? Melaka Bandaraya Bersejarah la... tapi umah kat Paya Dalam, ala dekat2 ngan Umbai... ada yang tahu kerr? Hehehehe....
Maklum la lama kot tak balik... last balik Melaka 25 May 2012.
*** Sampai kat Tol Ayer Keroh dalam 7:30pm.... Dir tunggu kat Petronas....
*** Rindu kat aku katanyer.... aku? Rindu jugak..... hihihihi.... sampai jer terus ke kedai makan yang terletak bertentangan dengan GH Melaka & Masjid Al-Azim jek.. makan char kew taw kat situ....
*** Lepas makan lepak jap kat Dataran MBMB depan Melaka Mall tu then aku memulangkan diri ke rumah...



cik bibah dah ada kawan la.. hikhik.. 



Saturday – 7 July 2012

·         Ada wedding kawan aku kat kampong sebelah, sebab Dir cuti so aku pelawa la die sekali ker wedding tersebut, hope Dir nak follow la... the answers is YES.... hehhehe... suka... suka... suka..... wedding tu adik kepada BFF aku.
·         Jumpa die kat Tesco then g ngan Dir sekali + kawan sekolah aku. Kira kumpul kawan-kawan sekolah yang ada & free. Tapi takde la ramai nau...
·         Berlaku insiden di semasa di wedding tu... apa die????   Masa nak beratur amik makanan, tengok-tengok eh eh mak abah aku la.... kira perkara tak jangka kan... aku ni kan sangat cepat gelabah + nervous kan... makanya camner ek nak buat ini, bukan apa aku lum kenalkan Dir secara official kat family aku.... baru gtau pasal dia, kat mak aku baru tunjuk gambar jer.... hehehehehe..... sebab plan raya nanti baru die nak kenalkan diri pada family aku....
·         Tapi kan gerak hati seorang ibu... mak perasan sebab cam Dir ada sekali ngan aku... aku cam heran jugak sebab mak aku tengok pic Dir sekali jerk.... bukan taknak kenalkan time tu tapi sebab kat majlis orang kan... cam tak sesuai jerk... apa pun segalanya baik-baik ajer... Alhamdulillah... thanks mak... love u lah...
·         After weeding tu aku & Dir gerak ke Pokok Mangga untuk g umah Kak Normah sebab die nak rasa cookies yang aku jual from Homestyle Delight.... giler peramah akak tu, rumah besar, rupanya baru aku tahu die tokey kuih.... tapi atas sebab kesihatan die tak buat kuih sejak tahun lepas lagik...
·         Yang bestnyer aku dapat recipe ALMOND LONDON & berserta tips untuk dapatkan biskut yang sedap (biskut farevet mak aku & bakal mak mertua... oppss.. )... insya-Allah aku nak wat tahun ni.... ^­­­__^
·         Lepas tu ke Klebang, nak g Muzium Kapal Selam yang terletak di Klebang.... masuk RM 1:00 jek... tapi hanya tengok dari luar jer.. tak leh nk masuk dalam pung.
·         Then lepak ke Pantai Puteri jap... lama aku tak ke situ last 2010 kot...
·         Plan nak balik sebelum Magrib tapi Dir cam tak bagi aku balik jek...
·         Lepas Dir solat, terus ke KFC try ayam baru tu apa ntah namanyer... Flaming Crunch... pedas ok ker sebab perut aku tak bape nak best....
·         Sebelum tu Dir ajak beli barang sket.... aku follow jer... rupanya die belikan buah epal + cokelat untuk family aku... sebab sebelum itu die tanya bape orang ada kat umah... ermmm... amik hati family aku... good.... i like... aku puji cara die....

wedding adik BFF

wif fiqri & ecah

wif cousin ku, Nor & my sis Firah

muzium kapal selam wif Dir 





Sunday – 8 July 2012

Ø  Hari ini agak busy sket sebab ada tempahan yang perlu disiapkan... 50 biji karipap frozen – done malam tadik..... so kena siapkan 2 bijik kek + 50 biji pau inti kelapa frozen.... then kena antar adik no 8 – Zul ke Poly Merlimau lak untuk pendaftaran.... adik no 2 takde lak sebab g kursus kat Shah Alam....pastu amik aku no 9 kat hostel Munshi....
Ø  Setel semuanya then dalam kol 4:30pm gerak antar adik no 6 & no 9 kat hostel masing-masing...
Ø  Arini Dir keje, so sebelum lik KL jumpa die dulu... g makan kat Mekdi jap sebelum aku gerak lik KL

Sekian...end dulu....



Survey & Cari Idea.. ahakkss..

  
Assalamualaikum.. 
hye semua... tadi dok tengok, survey... cuci mata.. lawa-lawa kan... 
aku geram sket tengok fresh flower... maklum la suka sangat ngan roses... 
jom layan picas di bawah... hihihi... 
ada yang aku suka design, kaler, bekas yang digunakan & gubahan...... 


simple tapi  kemas & cantik jugak bekas cam kaca kan... 

yang ni aku suka sebab kombinasi bunga merah + hijau .. naik seri jugak... 

yang ni cantik jugak tapi bunga cam banyak sangat kot 


ni pun jenis bersangkar... 

sapa yang suka jenis hantaran bersangkar... 


hak ni bakul die cam sweet ker sebab kaler pink? hahahaha.... susunan buah tu just nice ... geram tengok... 


yang ni aku suka sangat kombinasi gubahan bunga die... berseri2 nampak kan... 



















*** aku suka design yang simple tapi cantik.. so time aku nanti nak buat yang simple tapi cantik... hehehehe... ada beberapa design yang leh jadikan sumber inspirasi nanti.. ahaks.... bila? jeng jeng jeng.... tungguuuuuuuuuu


Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed