Tuesday, July 10, 2012

Weekend Yang Happy


Assalamualaikum.. hye semua..
Apa ek nak citer kali ini... haaa kisah weekend baru ini... hehehe.....
Arini 10 July 2012.... hampir sebulan telah berlalu....
walaupun masih baru lagik hubungan antara aku & dia tapi aku bersyukur aku hampir bertemu dengan calon bakal suami aku...
oh ya apa ek nak panggil die... Dir singkatan dari nama dia Mahathir...
tapi kan kat Whatapps : group : geng bus USM panggil die “PANG5” ekoran cemburu kat kawan aku sebab post ucapan kat wall fesbuk aku... hihihi...
aku pun tak sangka lak kawan aku nak bagi ucapan gitu & itu buatkan die jeles.... tapi pada aku la... tu sign @ tanda yang bagus...
bukan apa so aku tahu lah yang die memang sayangkan aku... seyes ngan aku...
kalau tak kerna perkara tu maybe aku tak tahu Dir camner kan..... maaf yer abang... kawan2 semua sokong & nak tengok kebahagian buat aku...
dengan geng bus USM aku memang guna nama “PANG5” tu merujuk kepada Dir.... diorang pun tahu sapa aku maksudkan...
aku kenalkan dia sebagai DIR dengan diorang tapi nama PANG5 tu la yang lekat... PANGLIMA HANG TUAH katanyer.... suka hati korang lah....
kalau Dir tahu, naya aku... opsss.. hehehe..... jangan mare yea bang..... J

selepas aku terima die pada 9 June 2012, bermula saat tu aku janji jugak ngan diri aku yang aku akan jaga hubungan aku & Dir dengan sebaik mungkin...
buka pintu hati aku untuk terima die sepenuh hati aku.... ingin sekali menyukai + menyayangi + menyintai dirinya sebagaimana aku sayangkan diri aku....
aku admit aku mula sukakan Dir, sayangkan dia.... maknanyer... hehehehe....

I Love You... MOHD MAHATHIR

Alamak tengok dah ke mana isi citer ni... hehehe.. jangan mare haaa.... gedik + feeling gitu... hehehehehe

Alhamdulillah aku & Dir semakin mula rapat.... sedang ingin bercinta eh eh sedang dalam proses mengenali, memahami antara satu sama lain...
Satu perkara aku noticed Dir memang seyes ngan aku... so caring, pandai la amik hati aku... dari aku tak suka die sampai la aku mula rasa sayang + rindu padanya...
Oh ya ... perkenalan aku & Dir memang bermula di FACEBOOK pada 3 June 2012 yang lalu... hihihihi... sudahnyer lagu NAJWA LATIF tu untuk aku & Dir kot... hehehehe.. .
secara kebetulan kan... tak di sangka-sangka... nak bertemu jodoh di MUKABUKU......

Friday – 6 July 2012

*** Balik ke kampong. Mana???? Melaka Bandaraya Bersejarah la... tapi umah kat Paya Dalam, ala dekat2 ngan Umbai... ada yang tahu kerr? Hehehehe....
Maklum la lama kot tak balik... last balik Melaka 25 May 2012.
*** Sampai kat Tol Ayer Keroh dalam 7:30pm.... Dir tunggu kat Petronas....
*** Rindu kat aku katanyer.... aku? Rindu jugak..... hihihihi.... sampai jer terus ke kedai makan yang terletak bertentangan dengan GH Melaka & Masjid Al-Azim jek.. makan char kew taw kat situ....
*** Lepas makan lepak jap kat Dataran MBMB depan Melaka Mall tu then aku memulangkan diri ke rumah...



cik bibah dah ada kawan la.. hikhik.. 



Saturday – 7 July 2012

·         Ada wedding kawan aku kat kampong sebelah, sebab Dir cuti so aku pelawa la die sekali ker wedding tersebut, hope Dir nak follow la... the answers is YES.... hehhehe... suka... suka... suka..... wedding tu adik kepada BFF aku.
·         Jumpa die kat Tesco then g ngan Dir sekali + kawan sekolah aku. Kira kumpul kawan-kawan sekolah yang ada & free. Tapi takde la ramai nau...
·         Berlaku insiden di semasa di wedding tu... apa die????   Masa nak beratur amik makanan, tengok-tengok eh eh mak abah aku la.... kira perkara tak jangka kan... aku ni kan sangat cepat gelabah + nervous kan... makanya camner ek nak buat ini, bukan apa aku lum kenalkan Dir secara official kat family aku.... baru gtau pasal dia, kat mak aku baru tunjuk gambar jer.... hehehehehe..... sebab plan raya nanti baru die nak kenalkan diri pada family aku....
·         Tapi kan gerak hati seorang ibu... mak perasan sebab cam Dir ada sekali ngan aku... aku cam heran jugak sebab mak aku tengok pic Dir sekali jerk.... bukan taknak kenalkan time tu tapi sebab kat majlis orang kan... cam tak sesuai jerk... apa pun segalanya baik-baik ajer... Alhamdulillah... thanks mak... love u lah...
·         After weeding tu aku & Dir gerak ke Pokok Mangga untuk g umah Kak Normah sebab die nak rasa cookies yang aku jual from Homestyle Delight.... giler peramah akak tu, rumah besar, rupanya baru aku tahu die tokey kuih.... tapi atas sebab kesihatan die tak buat kuih sejak tahun lepas lagik...
·         Yang bestnyer aku dapat recipe ALMOND LONDON & berserta tips untuk dapatkan biskut yang sedap (biskut farevet mak aku & bakal mak mertua... oppss.. )... insya-Allah aku nak wat tahun ni.... ^­­­__^
·         Lepas tu ke Klebang, nak g Muzium Kapal Selam yang terletak di Klebang.... masuk RM 1:00 jek... tapi hanya tengok dari luar jer.. tak leh nk masuk dalam pung.
·         Then lepak ke Pantai Puteri jap... lama aku tak ke situ last 2010 kot...
·         Plan nak balik sebelum Magrib tapi Dir cam tak bagi aku balik jek...
·         Lepas Dir solat, terus ke KFC try ayam baru tu apa ntah namanyer... Flaming Crunch... pedas ok ker sebab perut aku tak bape nak best....
·         Sebelum tu Dir ajak beli barang sket.... aku follow jer... rupanya die belikan buah epal + cokelat untuk family aku... sebab sebelum itu die tanya bape orang ada kat umah... ermmm... amik hati family aku... good.... i like... aku puji cara die....

wedding adik BFF

wif fiqri & ecah

wif cousin ku, Nor & my sis Firah

muzium kapal selam wif Dir 





Sunday – 8 July 2012

Ø  Hari ini agak busy sket sebab ada tempahan yang perlu disiapkan... 50 biji karipap frozen – done malam tadik..... so kena siapkan 2 bijik kek + 50 biji pau inti kelapa frozen.... then kena antar adik no 8 – Zul ke Poly Merlimau lak untuk pendaftaran.... adik no 2 takde lak sebab g kursus kat Shah Alam....pastu amik aku no 9 kat hostel Munshi....
Ø  Setel semuanya then dalam kol 4:30pm gerak antar adik no 6 & no 9 kat hostel masing-masing...
Ø  Arini Dir keje, so sebelum lik KL jumpa die dulu... g makan kat Mekdi jap sebelum aku gerak lik KL

Sekian...end dulu....



1 comment:

De Qaseh said...

sweettttt sgt...semoga berbahgia...:)

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed