Thursday, February 24, 2011

The Art Of Teamworking & Networking

Tajuk sangat menarik kan... ada apa dengan tajuk tu.. selama 3 hari aku g training kat TMTC Jalan Semarak KL... so aku g bertiga dari menara k TMTC... bersama cikin & gee... tapi aku ngan cikin la same training.. gee lain course...

Masak Sendiri

ermmm... pagi tadi rasa la sket sandwic kak bai buat.. aku pun after this rasa nak masak sendiri & buat sendiri kan.... kite lebih tahu sebab kite yang buat kan...

Sandwic Chicken Mayo


Bahan2
- Ayam [bahagian dada]
- sedikit lada hitam
- garam
- air [untuk rebus]
- mayonis
- salad
- tomato
- roti putih @ roti gandum


Cara2nya...
1. rebus ayam dengan sedikit air, tambahkan lada hitam + garam....
2. sesudah empuk lenyek2...tambahkan mayonis..
3. dressing kan dengan bubuh tomato + salad di atas roti...


da verangan ni... huhuhu.... balik ni nak kena cari bahan2....

lagi satu nak try masak bubur oats.. inspirasi dari resipi from liyana...
[awak jom kite g cari bahan2... hehehehe]

Friday, February 11, 2011

Izinkan Aku Pergi...

««jangan tinggalkan org yg kita sayang untuk org yg kita suka,kerana org yg kita suka akan tinggalkan kita untuk org yg mereka sayang,,,jangan cuba dapatkan apa yg kita sayang tapi sayanglah dengan apa yg kita dapat»»

Because I'm A Gurl


video

Gathering Wif SMKAM 2000.....


now aku as ketua rombongan eh silap lak.. aku as ketua penghulu [penghulu ker]... hahhahaha.. cadangan wat gathering bersama2 kawan sekolah adalah tournament bowling di MIBC, Melaka... sekarang aku ngah berdiskusi bersama Incik Izwan Said... bergabung untuk melaksanakan planning ni... sekarang masih dalam perancangan..

------------------------------------------------------------------------------------------------------

reunion pertama setelah 10 tahun berjaya dibuat pada 30 May 2010 di tepi pantai Tg Kling Melaka... so happening walaupun tak dapat kumpulkan kesemua kawan2... walaupun hanya 20++ bersama pasangan masing2....sangat meriah.. buat ala2 port luck...masing2 bawak 1 jenis makanan... bawak hadiah juga untuk ditukar2 as kenangan tu...selain itu wat telematch like mumia, kerusi music.. sessi bergambar... semuanya sporting... hope akan menyusul 2nd reunion... insya-allah.. who's next mastermind... alhamdulillah dapat jumpa kawan2 kat mukabuku... as medium untuk perhubungan...

Masya-Allah... kite da makin jauh

alhamdulillah semalam dapat pergi dengar ceramah agama sempena Maulidur Rasul di MPH bersama cikin.... lama kot tak g dengar majlis2 ilmu ni.... ceramah start kol 12:30 tapi kami turun pun da 12:50 r... sayu gak.. berkaca2 mata ni.. da makin jauh rupanya aku ni... masya-Allah.... "kite akan selalu sebut orang yang kite sayang..... sebab kite sayangkan.... kalau kite benci @ tak suka kite takkan sebut nama orang tu kan... kalau kite ngat orang tentu orang ngat kat kite kan".... macam tu jugak perasaan kite kepada Rasul kite & pencipta kite.... aku tak keseorangan dalam dunia ini.. aku ada keluarga, kawan2... yang sentiasa ada ialah pencipta kite... kadang2 kite lalai, lupa.... tapi DIA tak pernah lupakan kite.. sentiasa bagi apa yang kite nak... time susah senang.... zalimnyer rasa..... tapi alhamdulillah kesedaran masih ada & aku masih belum terlewat.... semoga kite semua terus diberikan kekuatan untuk mencari sebuah kedamaian serta ketenangan yang abadi untuk berada di landasan yang benar & diredhaiNYA.... 
 
Penceramah   :           YBGH USTAZ AHMAD DUSUKI ABDUL RANI
             (PENDAKWAH BEBAS)

Tajuk                :           RASULLULAH S.A.W DALAM KEHIDUPAN MUKMIN


 

Wednesday, February 9, 2011

Plan to tawan Broga Hill

ermmm... Broga Hill akan ku tawan pada sabtu tu depan.. ahaks..... tunggu... kikikiki...

---------------------------------------------------------------------------------------------




[If you intererest to go thr broga Hill and 6:00 is the best of the time for viewing, Broga Hill is not tough to hike and it takes roughly 40 minutes to reach the first lookout point. There are about 3-4 of them, each with slightly different view and the further you go, the higher it is, you may be surprised with the amazing view, which looks as if you are quite high above sea level.

If you come from Petaling Jaya or Subang jaya then the best route and most memorable way to go there is through the SILK (SKVE) Highway through the LDP highway.]

-------------------------------------------------------------------------------------------

sedikit pic2 & maps untuk pergi ke Borga Hill juga info mengenai Borga Hill

Tuesday, February 8, 2011

Aktiviti D Masa Cuti Yang Panjang

alhamdulillah dapat la cuti panjang tahun ni sempena hari wilayah + cuti bola [congrats Malaysia] + Chinese New Year[CNY].... 9 hari beb... bukan salu pun so apa pun bersyukur alhamdulillah + hargailah masa yang ada... wa kat mana cuti panjang... apalagi pulang ke kampung la kan [entry sebelum ni] kat surau batu,paya dalam, melaka... wah sangat la gumbiralah... so wa pulang ke kampung pagi sabtu...so marilah wa summarize kan semua yang wa lakukan semasa berada di kampung tercinta bersama insan2 yang wacintai... ahaks...

1. 29 January
* sampai kat kampung d pagi hari...
* petang hujan sampai la ke malam
* nasi goreng for dinner
* amik adik no 5 @ mlk sentral [from kl]

2. 30 January
* still hujan lagi non-stop so apa lagi syok la tido...
* cari roti canai wak jaapar [request from my abah]
* kemas mengemas la apa lagi... vacum + mop
* amik adik no 4 @ mlk sentral [from shah alam]
* nasi goreng lagi for dinner [ simple + mudah but lengkap... bubuh sayur & udang sekali ] 
* buat karipap ea.... breakfast esok...

3. 31 January
* still hujan lagi until today
* appointment service 2nd time cik bibah a.k.a vuvah... 1 1/2 jam okey... sejuk + ngantok + minum kopi o & popia sambal.... disediakan free.. cam malu gak nak amik.. wa lah yang pertama makan.. lapau seh...
* jusco baru setel aeon + family store [barang2 untuk umah]
* aktiviti badminton d petang hari bersama adik2
* plan nak segamat esok tapi terpaksa dibatalkan maksu kol, segamat banjir.. air melaut.... cian pada mereka2 yang terlibat dengan banjir... ku doakan agar semuanya selamat...

4. 1 February
* cuti hari wilayah masa ni d Kuala Lumpur
* masak bihun goreng as my mak request...
* kuar bawak mak + adik survey almari... 4 kedai la jugak pergi sekitar duyung & bukit piatu
* aktiviti membasuh cik bibah... sejam okey basuh sorang2.. penat beb
* aktiviti bermain badminton lagi...
* malam2 tolong adik no 6 buat cup cakes + coklat + apam aiskrim + kek cokelat... alhamdulillah tiap2 malam.. ada jer order... teruskan usaha anda...

5. 2 February
* breakfast for today ialah nasi lemak buah bidara... ahaks.. 1st masak  nasi lemak full set okey sebab salu aku masak sambal & goreng ikan bilis nasi mak yang masak.. kali ni aku masak semuanya... huhuhu.. tahniah SITI ZAINAB....
* misi mencari toto esok adik no 3 nak balik.... bahan2 nak wat lasagne..... ada order dari kawan sek wa....bahan2 nak wat nasi tomato...  
* aktiviti badminton seperti biasa...
* oleh kerana suma adik2 da sampai so cukup la 9 beradik.. maka malam ni kiteorang plan main bowling on the spot plan... takde apa aktiviti so apalagi bowling time... so set masa after magrib go to melaka international bowling centre @ MIBC, d MITC Ayer Keroh.... wooo sangat ramai okey.. g 2 kete bibah + myvi... ramai jugak yang buat family gathering... alhamdulillah kami sampai awal 5minit so dapat la 2 lane last... request for 2 lane + 2 games... apalagi masing2 menunjukkan bakat terpendam + skill... ewaahh....[da besar adik2 aku ni bila tengok sorang2... wah sayu lak... hope suma akan jaga diri & mak abah dengan sebaik mungkin.. hope sumanya dapat kerja yang baik2] 
* setel suma apalagi makan time lapau pulak setelah puas balik membaling... adik no 3 bunjer.. alhamdulillah die dapat bonus 3 bulan... alhamdulillah.... so malam tu makan kat HBS Restoran @ Bukit Katil area... menu : ikan siakap 3 rasa + puyuh goreng kunyit + ayam masak merah + kangkung goreng belacan + tomyam campur + sotong goreng tepung + jus buah2an etc orange, epal, laici + satay... sangat hebat yer suma ala2 pirahna... ahaks... lapau kot suma.... hehehheehe... lauk sampai satu persatu.. so letak abis.. asal sampai abis... hahahhahahaah.... best time with all my siblings...bukan nak spend masa bersama sebab yalah masing tak duduk bersama.. wa kat kl.. no 4 shah alam.. no 5 penang.... no 3 johor...

6. 3 February
* today is besday adik no 3.. apalagi pagi2 da bangun goreng karipap for breakfast...
* after kemas mengemas.. wat cheese cake + nasi tomato untuk sambutan besday... amik tugas masing2 yer... so cepat sket keje siap...
* tengahari for sambutan for besday boy... yang bestnyer makan together2 bersama2 mak + abah + adik2...
* petang misi ke segamat so maka wa berdua bersama adik no 4 bergeraklah ke segamat... jalan punya jalan .. macam2 citer la taknak bosan + ngantok kan.. sekali sampai kat area jementah tu die kena block jalan.. ada polis.. "nak g mana cik" wa jawab " nak g segamat incik" polis tu jawab "jambatan down la, nak kg segamat kena lalu yong peng la tak pun labis..air da surut".. so aku pun g lah pusing balik cari arah ke labis.. maksu pun cakap try la lalu labis... jalan punya jalan.. jalan nyer bukit2.. naik... turun... naik... turun... sekali.. tu die.. "awas banjir di hadapan"... pergh.. jalan tenggelam.. umah tenggelam.... pergh.. sangat kesian aku tengok.. so aku patah balik... cari jalan ke gemas.. tapi banjir jugak.. so apa lagi singgah pisang tanduk + buah naga + pisang berangan.. buah tangan dari johor.. hehehehe.. penat kot.... 233km jugak la.. pusing2.... tapi tak sampai segamat... nak ikut yong peng lagi jauh kot....
* main UNO sambil discuss.... huhuhu...
* malam apalagi menu pisang goreng + popcorn menonton hantu kak limah balik umah beramai2... lawak okey.... hahahhahaa

7. 4 February
* pagi ni wat sarapan roti jala + kari ayam... mari main masak2... hehehe...
* amik angin di pantai puteri..ewahh....
* mak buat roti... hoooyeee...

8. 5 February
* breakfast roti semalam... pastu request adik no 3... "kak, wat lah nasi goreng.. lapau"..wa jawab "bole tapi tolong potong lobak + kacang panjang... adik no 8 masak nasi.. adik no 9 kopek bawang & ikan bilis,kang akak masak" ahaks... cepat sket nak dapat makan.. apa yang penting kerjasama....
* delivery order2 bersama adik no 6 kat area malim...
* lalu la umah sewa masa aku belajar poli dulu.. dah agak berubah okey area taman tu... [taman mutiara,pokok mangga] pastu lalu la kat poli kota melaka.. pun sudah berubah okey... maklum la tinggalkan poli 2003... 7 tahun okey.. lama dah... huhuhu... kenangan oohhh kenangan....
* so apa menu malam ni ea... apa kata wat lasagne.. 1st kot aku wat lasagne... thanks to my adik boy no 2 & gurl no 4.... alhamdulillah dapat jugak makan... mengidam beb... hehehhehe....
* kemas2 untuk KL esok.. arrggh... nak balik KL dah.. jap jer masa kan... huhuhuhu....

9. 6 February
* wat roti canai okey... adik no 5 uli... pagi2 abah tebar... aku tolong sket jer.. tak expert lg beb... so aku masak la kari dal... huhuhu....
* packing2 time....


wahhh.. panjang lak entry ni... end dulu... daaaaaaaaa....

Sunday, February 6, 2011

Kerja

esok isnin apalagi kerja.. hohoho... seminggu cuti... nak amik mood wooo nak mula kerja.. aduhai ku masih ingati...

Saturday, February 5, 2011

29 January Till 6 February... A Long Holiday

arini da 5hb so tinggal malam ni kat kampung.... so esok pepagi nak berangkat pulang k KL... so esok wa gerak awal sket la.. maklum la takut sesak kan.. lagipun nak adik aku no 4 & no 5 ikut sekali... so ada 2 destinasi yang harus dituju sebelum pulang k pantai dalam... ewahhhhhhhh.....

Friday, February 4, 2011

Bowling ooohhhh Bowling


2.2.2011 suma adik2 da sampai kat umah... so malam tu on the spot plan main bowling... jom adik2 aku... petang tu main badminton so sambung ke malam bowling lak.. so cukup la suma ada 9 beradik.. plan pakai baju merah... heheheh... warna ceria + berani.. ada brankahh.... so ni pic2 yang sempat di snap semasa di Melaka International Bowling Centre bertempat di MITC Ayer Keroh Melaka... ramai jugak yang buat family gathering malam tu.. alhamdulillah rezeki kami dapat la 2 lane terakhir... kalau lewat 5 minit kena la waiting list beb.... sumanya 2 game... masing2 menunjukkan aksi... adik no 6,7,8 & 9 tak penah main bowling lagi .. ni adalah first time.. tapi not bad... maklum la banyak tuan guru.. juara 1st round adik boy no 3.... juara 2nd round adik boy no 5... tahniah.... so leh diteruskan next time & dikekalkan as aktiviti keluarga...

Cheese Cake + Nasi Tomato

semalam sambutan hari jadi adik boy aku yang k-3, wat cheese cake wooo..
adik gurl aku no 4 yang buat... sedap woo....

menu lain adalah nasi tomato... lauk ayam masak merah + acar nenas, timun + papadom... best makan ramai2 suma ada... so cukup la mak + abah + 9 orang beradik...

Nasi Lemak


pertama kali aku masak nasi lemak full set... maksud nyer dari nasi sampai la sambal & aksesori lain.. salu aku hanya masak sambal, rebus telur.. nasi mak aku masak.. kali ni aku masak full set la.. huhuhu... haa ambik suma wa masak memang betol2 nasi lemak wooo... kepala parut hampir 2 biji woo...

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed