Tuesday, April 9, 2013

Jom Fly With Air Asia


ahaksssss... oppsss
Assalamualaikum. hye semua. 
wah aku buat iklan lak nih. sesapa yang plan nak bercuti maka boleh lah menempah tiket bermula dari 8 Apr sehingga 14 Apr 2013. boleh fly start 2 May until 31 Aug 2013. bermula serendah RM29. cepat2 book & fly sampai pengsan. hihihi.

kalau korang nak tahu, aku kan tak pernah flight lagi tau. before penah nak book tapi last minute terpaksa dibatalkan. mencii tau. takpe la lum ada rezeki nak naik kapal terbang. 

okeylah jom fly. eh aku nak g mana tu? 

lum leh nak g terbang sangat lah. jadual final exam dah kuar okeh. 
tahun ni start exam 4 June till 21 June cuma untuk PW KL lum pasti lagik exam kat ner. 
if sama seperti tahun lepas of coz la kat Shah Alam. hopefully in same place takde la nak survey lagik kan. 

okey lah bai. 

Friday, April 5, 2013

Jagalah DIET anda.... MENU ATKINS INDUCTION!!


Assalamualaikum...

hye semua.
haaaa PM dah umumkan parlimen bubar.. so agak2 bila PRU-13 eh.
yang pasti maybe in May nanti. apa pun hope semuanya under control.
buatlah pilihan yang bijak. undi adalah rahsia. ahaksss

oh ya. semalam kawan aku emelkan menu yang die amalkan 3 minggu baru ini atas nasihat doctor dalam impian menurunkan berat badan & mendapatkan berat badan yang ideal.

bercerita pasal DIET. kadangkala kite ni bila sebut DIET mulalah tak makanlah. sebab??? nak kurus la. elooo diet tu bukan tak makan okeh. tapi diet adalah kite jaga pemakanan kite dengan erti kata lain, jaga apa yang kite makan. bagi aku berazam untuk kurus serta sihat lagi cantik. barulah betol. tak mau kurus & tak sihat. tak mau. tak mau tak mau yer.
apa pun kite seharusnya sayangkan diri kita. macam mana? kenalah jaga makan, jaga tingkah laku & sewaktu dengannya.

so kat sini aku share ngan kawan-kawan semua. pssttt jangan paksa diri. ini adalah panduan. setiap dari adalah tidak sama. kadang-kala masing-masing ada formula untuk diri sendiri. 

aku? aku takde la follow lagi menu atkins ni. aku memang berazam untuk kurus & dapatkan berat ideal aku. bape? 48kg-50kg tu adalah berat ideal aku. so jom usaha sama2. macam aku, aku kena memang kena jaga makan, memang kena exercise, workout baru boleh membuahkan hasil. macam petani moden lak. hihihi. 

meh kite intai menu atkins tu.... 


MENU PALING SELAMAT(MAKAN SAMPAI PENGSAN PUN BOLEH)
  • TELUR
  • IKAN
  • AYAM
  • LEMBU
  • KAMBENG
  • PUYUH
  • UNTA
  • UDANG
  • MINYAK SAWIT
  • AIR KOSONG SETIAP 25KG BERAT = 1 LITER
  • BUTTER
  • MAYONIS(CARB PALING LOW, 1 SUDU SEHARI SUDAH)
  • SATE BUATAN SENDIRI(NO SUGAR)
MENU KENA HATI-HATI(BOLEH MAKAN)
  • SAYUR
  • GARAM
  • BAWANG
  • KUNYIT
  • CILI
  • SANTAN ORIGINAL
  • REMPAH BELI KAT KEDAI (SANGAT TAK DIGALAKKAN)
TIDAK DIGALAKKAN(SLOW KAN PENURUNAN)
  • SEGALA JENIS FAST FOOD, PROCCES FOOD
PALING TAK SELAMAT(HANCUR KETOSIS)
  • SATE BELI KAT KEDAI
  • GULA
  • TEPUNG
  • NASI
  • BUAH
  • SOS
KALAU NAK SELAMAT...IKUT YG PALING SELAMAT...

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed