Friday, April 5, 2013

Jagalah DIET anda.... MENU ATKINS INDUCTION!!


Assalamualaikum...

hye semua.
haaaa PM dah umumkan parlimen bubar.. so agak2 bila PRU-13 eh.
yang pasti maybe in May nanti. apa pun hope semuanya under control.
buatlah pilihan yang bijak. undi adalah rahsia. ahaksss

oh ya. semalam kawan aku emelkan menu yang die amalkan 3 minggu baru ini atas nasihat doctor dalam impian menurunkan berat badan & mendapatkan berat badan yang ideal.

bercerita pasal DIET. kadangkala kite ni bila sebut DIET mulalah tak makanlah. sebab??? nak kurus la. elooo diet tu bukan tak makan okeh. tapi diet adalah kite jaga pemakanan kite dengan erti kata lain, jaga apa yang kite makan. bagi aku berazam untuk kurus serta sihat lagi cantik. barulah betol. tak mau kurus & tak sihat. tak mau. tak mau tak mau yer.
apa pun kite seharusnya sayangkan diri kita. macam mana? kenalah jaga makan, jaga tingkah laku & sewaktu dengannya.

so kat sini aku share ngan kawan-kawan semua. pssttt jangan paksa diri. ini adalah panduan. setiap dari adalah tidak sama. kadang-kala masing-masing ada formula untuk diri sendiri. 

aku? aku takde la follow lagi menu atkins ni. aku memang berazam untuk kurus & dapatkan berat ideal aku. bape? 48kg-50kg tu adalah berat ideal aku. so jom usaha sama2. macam aku, aku kena memang kena jaga makan, memang kena exercise, workout baru boleh membuahkan hasil. macam petani moden lak. hihihi. 

meh kite intai menu atkins tu.... 


MENU PALING SELAMAT(MAKAN SAMPAI PENGSAN PUN BOLEH)
  • TELUR
  • IKAN
  • AYAM
  • LEMBU
  • KAMBENG
  • PUYUH
  • UNTA
  • UDANG
  • MINYAK SAWIT
  • AIR KOSONG SETIAP 25KG BERAT = 1 LITER
  • BUTTER
  • MAYONIS(CARB PALING LOW, 1 SUDU SEHARI SUDAH)
  • SATE BUATAN SENDIRI(NO SUGAR)
MENU KENA HATI-HATI(BOLEH MAKAN)
  • SAYUR
  • GARAM
  • BAWANG
  • KUNYIT
  • CILI
  • SANTAN ORIGINAL
  • REMPAH BELI KAT KEDAI (SANGAT TAK DIGALAKKAN)
TIDAK DIGALAKKAN(SLOW KAN PENURUNAN)
  • SEGALA JENIS FAST FOOD, PROCCES FOOD
PALING TAK SELAMAT(HANCUR KETOSIS)
  • SATE BELI KAT KEDAI
  • GULA
  • TEPUNG
  • NASI
  • BUAH
  • SOS
KALAU NAK SELAMAT...IKUT YG PALING SELAMAT...

No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed