Friday, January 20, 2012

Tuti Frutti

Tuti Frutti Pantai Hillpark

Mode :: Balik Kampung OOooo Balik Kampung

Assalamualaikum...


Selamat pagi.... wahhhh entry cam happy sangat kan... haruslah happy kan.. nak balik kg setelah 3 minggu tak pulang... kawan2 jom balik kg nak jumpa mak abah & adik2 tersayang... 


p/s : cik yana jom balik sharp kol 5 tau.. hehehe

Wednesday, January 18, 2012

SUMMARY FOR INTENSIVE 2012

Assalamualaikum.....


tahun ni aku g kursus intensif untuk tahun 3 sidang 2011/2012 pada bulan 1 iaitu bermula 29 Jan hingga 12 Feb, for this year selama 2 minggu jer... so jimat sket kali amik cuti tanpa gaji 2 minggu jek... hehehhe.. alhamdulillah... 


berbeza tahun 1 & tahun 2 selama 3 minggu semasa cuti sekolah yang panjang pada hujung tahun iaitu pada November & Disember.... 


Ringkasan jadual semasa kursus intensif kali ni.. aku ni bukan apa taknak serabut.... minggu pertama aku ada 5 exam... minggu kedua plak ada 4 exam lagi....


Plan to finish all the assignment before go to intensive course.... then prepare all the notes, just bring the important notes.... aku tak mau la bawak buku berat penyudahnya aku tak abes baca pung..... so this year kite ubah... ewahhhh... macam la aku ni genius sangat kan... tapi i try my  best.... to be the best.. ahaksssss.... 


JADUAL INTENSIF 2011/2012-PENGURUSAN MAJOR KEWANGAN
29.1.2012-AHAD JTP380 SK3 1 HOUR 8-9 malam
JUL401 DTSP 1 HOUR 8-9 malam
30.1.2012-ISNIN JUE300 DTSP 1 HOUR 12-1 tengahari
JKE214E DKG 1 HOUR 3-4 petang
JUL401 DPC & DPD PB 5-7 petang
JUE300 DTSP 1 HOUR 10-11 malam
31.1.2012-SELASA JFP363E DKL 1 HOUR 9-10 pagi
1.2.2012-RABU JFW364 DKI 1 HOUR 4-5 petang
JFP363E DPC PB 8-10 malam
2.2.2012-KHAMIS JTP380 DPA & DPB PB 8-10 malam
3.2.2012-JUMAAT JTP401 DKU 1 HOUR 12-1 tengahari
JFW364 DPB PB 8-10 malam
4.2.2012-SABTU JRW348 DKS 1 HOUR 12-1 tengahari
JKE214E E41 PB 5-7 petang
JFP466 BT 141 1 HOUR 10-11 malam
5.2.2012-AHAD                                MAULIDUR RASUL
6.2.2012-ISNIN JRW348 SK3 PB 5-7 petang
JTP380 DPA 1 HOUR 10-11 malam
7.2.2012-SELASA                                THAIPUSAM
8.2.2012-RABU                                     REST TIME
9.2.2012-KHAMIS JTP401 DPA PB 3-5 petang
10.2.2012-JUMAAT JFP466 DPA PB 8-10 malam
11.2.2012-SABTU JUE300 DPA,DPB,             DPC & DPD PB 8-10 pagi
12.2.2012-AHAD                                              MARILAH PULANG…. YEAY!!


end dulu... ^___^

Assignment Ooohhh... OTW


Assalamualaikum... 
Listing Assignment in Queue 
  • JFW 364 - Analisis Penyata Kewangan (subjek abg zul) done summit by today    DONE
  • JRW 348 - Retailing done post to USM on Wednesday, that the group assignment  DONE
  • JKE 214E - Labour Economics nih individu nyer, dah diskusi ngan sifu so tinggal nak tulis lawa2 lam paper, must be done before 7 Feb
  • JTP 401 - Etika Perniagaan pun not 100% siap lagik, bahan2 ada tapi ayat nak mengarang secara kreatif tak marii lagik, must be done before going for intensive (tinggal nak compile jer semua nanti)
  • JFP 363E - Gold assignment ni pun bahan2 suma dah ada tinggal nak compile & buat 5 slide... must done before Mac 2012
  • JTP 380 - Research method, yang ni kena cari 30 artikel, tak dapat lagik artikel yang kena ngan apa yang kehendaki... must be done before Mac 2012
  • JUL 401 - DONE
  • JUE 300 - waiting for oral test.. seram uuuuu
  • JFP 466  DONE


*** still setelkan assignment & sambil buat note kaler.... ^___^


Friday, January 13, 2012

Satu Ketika Di Poli Penang

pic 1-masa nih semester 5 kat poli penang
pic 2-masa nih aku ngan geng2 g gua kelam sewa kete g 8 orang
pic 3- depan pintu masuk gua kelam
pic 4 - ni tunggu nak masuk kelas
pic atas masa hari pra graduan, masa nih aku jadi mc untuk majlis tu, so ni semua budak2 kelas aku banyak gurl kan...
pic bawah nih masa time perlawanan bola jaring antara jabatan
pic atas saja bergambo depan ofis poli
pic bawah ni masa g pesta penang
pic atas tu masa hari konvo
pic bawah masa stay sebelum hari konvo, yang lagi satu depan wayang tu
pic atas masa hari2 last sebelum abes belajar
pic bawah masa g lawatan ke kilang sunquick
pic atas kawan2 seangkatan dengan aku
pic bawah g gua kelam tp kat belah luar.
masa ni hari konvo aku, buat kat usm masa ni
pic nih after belajar masa buat perjumpaan
pic nih masa g bukit bendera lagi satu pic masa balik camping di hutan negara penang maklum la joint kelab rekreasi

*** dah lama tak tempek gambar kan.. pic lama2.. sweet memory masa time study at Penang

Mode Macam2 Adooo

Wah macam2 mode ada .. entry kali ni berkisarkan aku as student katanyer... so layankan jer la yer... sila pasrah & redha kalau korang baca.... hehehehe.... <<< ada ker orang nak baca>>> tajuk bukan meletups pung kan... ikut suka hati den jer... confident katanyer.... 

arini dah 13hb Jan.. so tinggal 15 hari lagik nak g intensif di USM Penang... tapi kali nih 2 minggu jerk... so sure la padat, penat.... so sekarang mode to be as a full student sudah mari.... siap sedia.. here we go... go go...

mode :: siapkan all the assignment.... mostly all assignment bahan2 dah siap ready terbentang cuma 30 journal jer tak abes lagik cari sebab tajuk sebenar tak dapat lagik... on the way katanyer.... 

Listing Assignment in Queue 
  • JFW 364 - Analisis Penyata Kewangan (subjek abg zul) done summit by today
  • JRW 348 - Retailing done post to USM on Wednesday, that the group assignment
  • JKE 214E - Labour Economics nih individu nyer, dah diskusi ngan sifu so tinggal nak tulis lawa2 lam paper, must be done before 7 Feb
  • JTP 401 - Etika Perniagaan pun not 100% siap lagik, bahan2 ada tapi ayat nak mengarang secara kreatif tak marii lagik, must be done before going for intensive
  • JFP 363E - Gold assignment ni pun bahan2 suma dah ada tinggal nak compile & buat 5 slide... must done before Mac 2012
  • JTP 380 - Research method, yang ni kena cari 30 artikel, tak dapat lagik artikel yang kena ngan apa yang kehendaki... must be done before Mac 2012
  • JUL 401 - Done
  • JUE 300 - waiting for oral test.. seram uuuuu
  • JFP 466 - Done 
Mode :: Intensive for this semester is on 29 Jan until 12 Feb, so haruslah prepare because week 1 ada 5 exam okey.... week 2 ada 4 exam... so haruslah study okeh.... 

Mode :: siapkan note yang colourful untuk mudahkan ingat, points yang ringkas, padat tp sebelum haruslah baca buku dulu kan... now baru buat kerangka & buat sket notes colourful untuk subjek Peruncitan, Etika perniagaan... so next subject tunggu naaa..... aku rasa cam malas nak bawak semua buku teks masa kat USM nanti, bukan apa kang angkut berat2 pastu tak bape nak guna sangat so aku ngah fikirkan alternatif yang terbaik & sangat berguna untuk mengatasi problem aku nih.. eh eh bukan lah problem... 

sekian dulu entry kali ni.. to be continue.... chill ya!!!


Wednesday, January 11, 2012

Follow the flow jerks...


Wah agak lama aku tak update ini blog... agak bz sket... dah 2012 kan... dah 11 hari pun.... hehehe... sekarang ini aku follow jer the life... buat apa yang patut, buat apa yang perlu... tak mau runsing-runsing sangat... tak mau stress okeh.... 


kalau time keje, keje... setelkan segala amanah yang diberikan.. walau cmner susah payahnyer... kan itu semua as pengalaman... belajar.... maklum la pembelajaran ini tak pernah stop kan.. walau bukan kat sekolah ia tetap satu pembelajaran yang tak formal.... belajar erti kehidupan... 


kalau time study, study.. siapkan segala assignment, pasti summit before due date... aku tahu aku bukan lah seorang yang sangat genius atau sangat rajin, tapi all must be done before the dateline... that the point... aku  kena more fokus in study, more kerja keras lagik... kadang2 bila nak study mulalah ngantok lah... malas la.. apa lah.. ngada2 kan.. verangan nak jadi best student tapi malas.. so memang tak la kan.... hehehhehe... 


alhamdulillah apa yang lalui sekarang.. aku bahagia dengan apa yang telah dikurniakan... Allah tu maha mengetahui, maha adil kan.... Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk aku kan...so jangan persoalkan lagik.. just baiki diri, jaga diri.... selesaikan segala hutang yang ada dengan Allah.... dugaan yang Allah bagi untuk peringatan diri aku jugak kan... masa makin singkat... Masya-allah.... 



Wednesday, January 4, 2012

Macam2 Rupa Aku

yang ni edisi editing sebab aku ngantok... gambar ni since dari tahun 2006 sehinggalah 2011... first pic ngan helmet bagai tu masa tahun 2006, diikuti blaus oren 2007, baju kurung berjaket jeans 2008, manakala berkebaya hijau ni tahun 2009 g secretary day, first time nih, yang itam putih tu time secretary day gak tahun 2010 last pic baju merah putih tu last year, 2011... korang agak2 ada berubah ker aku nih.... 
yang aku sendiri notice perubahan aku adalah berat badan aku ler... naik turun.. naik tak turun2 adooo lah... hehehe lagi satu kulit wajah yang gelap, cerah gitu jer la perubahan.... fizikal nyer lah yer... hehehhe...... 


yang ni pun lebih kurang sama jer tapi dari tahun 2005 sehinggalah 2010... huhuhu.. 

*** bila dok cleaning2 pc ni & dokumen serta hard disk pic adalah yang terbanyak, ribu riban gamaknyer tu nasib baik pic dari zaman sekolah tak abes scan okeh.... so pic 2005 ke bawah agak kurang maklum la zaman tu zaman kodak.... sket2 jer dan scan... dulu nak scan gambo siap anto kedai okeh... 


Tuesday, January 3, 2012

Permulaan 2012


Assalamualaikum.... 


Hope semuanya berada dalam keadaan baik-baik sajer... Aku pun alhamdulillah sihat.... sedar tak sedar dah masuk 2012 bermakna bertambah 1 angka lagi umur kita kan.... untuk awal-awal tahun 2012 ini aku tak balik kampung, last week dah balik... lagipun saving sket untuk ke Penang end of January nanti... 


Sinopsis kejadian..... (pic lupa nak copy kat hard disk lak)
Weekend baru ni aku ke I--City bawak kawan dari Muar yang nak sangat tengok I-City bukan nak count down pun... sangat jem, sangat sesak ngan manusia... kalau tak kerana die memang aku lepak umah jer... 
esok nyer berbasikal di Taman Botani Shah Alam yang ni aku tak joint sebab aku ada keje sket kat umah... petang tu kitaorang ke Bagan Lalang makan ikan bakar di Restoran Senandung Semalam giler ramai orang okeh..... tido semalam di Rumah Peranginan Persekutuan Pantai Morib... pagi-pagi dah g pantai... best2... cantik sangat ciptaan Allah..... Otw pulang singgah ke Pantai Kelanang pun masya-Allah sangat cantik.... 


Sekian dulu...


*** terapi terbaik & hilangkan segala stress..... thanks to all my frens....
**** mata kiri dok berkelip2, bergerak2 dah 3 hari nih.. nape ek???

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed