Friday, March 29, 2013

Rezeki & Survey Pelamin

Assalamualaikum...

hye all... salam Jumaat yang serba indah.... 
semoga semuanya dalam keadaan baik-baik saja....
lama tak merepek kat blog sendiri... fuuhhhh... nak berhabuk dah... 
dok blogwalking jer... rasa nak menulis ada... tapi tidak kesampaian untuk dicoretkan....
oh ya.... sekarang ni di samping agak busy dengan kerja....  busy jugak dengan tugasan USM... maklum la masih bergelar student kan...... juga busy dengan kehidupan..... kehidupan di masa hadapan.... ahaksss...

oh ya sebelum aku ke USM aku ada dapat untuk buat Job Assessment untuk kenaikan gred selama aku dah tetap 3 tahun..... ujian nyer ialah jawab secara online 50soalan objektif dalam masa 1 jam... soalan berkisarkan TM, Nute, KBKK apa yang kite buat.....  
apa pun walau debaran, alhamdulillah aku lulus ujian itu. dah dapat surat dari HR jugak..... 
alhamdulillah dapat naik gred C1 ke C2. terima kasih Ya-Allah atas segala nikmat & rezeki yang Kau berikan.... 

lagi sekarang aku pun agak bizi membuat survey... ahaksss... survey la sangat kann... hehehe.... oh ya adik no 2 dah selamat nikah & selesai majlis kat belah perempuan. bila majlis kat umah aku kan? in June adik no 3 giliran plak nikah kat Kelantan... so makanyer majlis kat rumah aku adalah in shaa Allah dalam Syawal nanti.... serentak untuk 2 majlis.... 

konsep @ tema kaler in mind is Green.... what tone Green still survey.....
door gift untuk tetamu pun just fikir nak bagi food which is yang simple jer...
adik2 boy taknak sanding tapi just siapkan pelamin DIY untuk sessi bergambar....

aku pun dok survey pelamin yang aku plan nak buat DIY pelamin yang simple tapi cantik. haaa gituw... ehhh pelamin untuk sapakah? jeng jeng jeng.... hahahahha.... motip....












ni adalah pelamin yang aku rasa boleh DIY... takde la ikut sebijik tapi ada konsep & idea yang aku suka. maybe akan gabungkan dari segi warna, style.. wahhh suka hati aku jer kan... kikikiki.... 
sebab konsep aku cantik tertarik kau memang dabomb... 
ehhh apa nii...
konsep aku simple tapi cantik & comelll still save budget.... yeahhhhh



aci tak nak kerusi camtu... hehehe


sekian coretan kali ini... 
nak balik kg yeayy.... jumpa mak abah tercinta juga insan tersayang... opsss.... 

okey baii






Friday, March 22, 2013

Training Secretary is Finish

Assalamualaikum.... 

Hi semua..... training secretary yang diberi nama "THE QUINTESSENTIAL OF
A COMPETENT OFFICE SECRETARY" 
Program Schedule (Total: 18 contact days per batch)

 Invitation to Corporate Cerification in Secretarial Management Program 
yang bermula pada November 2012 sudah pun berakhir pada 15 Mac 2013. 

lokasi training adalah bertempat di Royal Lake Club ala betol2 depan Tasik Perdana tu... 

Program yang meliputi 14 module memakan masa selama 18 hari....
aku terpilih untuk 2nd batch.... 

apa yang dapat selama program tu....

1/ networking.... kenal rakan2 dari division lain..... in term of work leh mudahkan kerja....

2/ of coz increase knowledge baru.... maklum la aku bukan dari line secretary.... 

3/ belajar behavior other people.... yang mana baik aku leh amik.....

4/ makan sedap... hahahha..... 

5/ amik gambar dalam lift.... kat cermin... kikikiki.... 


rakan2 dari batch 2 adalah...... diana, kak fara, kak erra, kak zana, kak azza, kak norlim, kak ina, dayang, kak aziyah, riri, faz, yati, zetty, ayu, nora, ziana, lia, sharina....... 










  

Alhamdulillah Selesai Majlis Adik

Assalamualaikum....

lama tak ke udara di sini....harap semua kawan2 sihat & baik2 jer.....
oh ya... fesbuk aku telah diceroboh pada 18 Mac yang lalu.... 
sesuka hati die tuko password aku...... 

Oh ya Jumaat yang lalu alhamdulillah selesai majlis pernikahan adik boy aku no 2.... 
seyes tengok die nebes giler okeh..... bape puluh kali g toilet.... ahakss.... 
apa pun dengan sekali lafaz maka sah adik aku jadi suami orang.....
majlis berlangsung di bagan serai perak.... nun menghala ke utara tanahair.... 
waahhhh... sayu okeh masa tu.... dah besar adik aku...... 
yalah umo aku pun dah bape.... walau muda....hihihi.....
thanks pada pakcik, makcik, kazen, kawan yang meriahkan majlis & mengikut rombongan cik jen jen..... 
jom layan picas.....


kami dah siap dulu dari pengantin


hantaran dari pihak perempuan 


yeay dah sah jadi suami isteri


thanks muni & ct.... mereka ni geng usm yang juga orang perak 


ni kazen tersayang... awat seyes tu... hehehe


majlis kenduri 


tahniah dik 


ni family mak long.. pengapit tu arul anak mak long 



hantaran DIY hasil sentuhan adikku


pic reramai tapi sorang takde... 


ladiesss... 


sekian, daaaaa....

Tuesday, March 12, 2013

Kena Usaha & Kuat

Assalamualaikum semua.... 

mesti dah tido kan... aku hari ni tak ngantok lagik... selalu selamat zzzzzzzz dah....
eh jam dah kol 1.19am la.... kadang-kadang tu memang nak stay up tapi pengsan dulu... hehehe... 
apa lah aku ni.... kunci jam awal pagi... bangun la jugak tapi jap... pastu sambung zzzzzzz... 
sekarang nih aku lum leh relax lagik tau.... final year dah ni.... tapi tu lah banyak nau lak kekangan... 
eh tak leh nak mengalah kan... chaiyok2..... 
mesti buat yang terbaik kan..... best tengok kawan2 yang dah habis study.... sabo yer cik.... sket jer lagik.... ahaksss...

oh ya this week lagik 2 hari lagik training for secretary nak abes.... tapi last tu ada exam.... aku tak refer note lagik.... ada 16 module..... last day aka day exam 15 Mac.... lepas exam nak heading terus ke Perak....
nape? adik boy aku nak nikah dah.... huwaaaaaaaaaa.... eh eh .... hehehe...
aku tumpang hepi sampai sudah jodoh adik2 aku.... maknanyer mereka makin dewasa...... ahaksss...
aku??? aku pun dah makin matang??? aku biler?? in shaa Allah sampai masanya aku pun akan bersama dengan jodoh aku.... 

sekarang nih kena setelkan & selesaikan satu persatu..... betol tak? biarlah adik-adik yang tunang tu jalan dulu.... kepada adik2.... semoga dapat menjadi suami yang mithali & mendidik isteri dengan baik..... jangan lupa kat mak abah tau..... 

aku macam mana sekarang? aku alhamdulillah sihat..... pasal cyst aku tu memang lum pulih 100% tapi aku terus berusaha.... setiap penyakit ada penawar kan kecuali mati jer.... so pasti ada yang terbaik buat aku.... 
jangan give up kan.... aku tak mau down2 macam last year..... must kuat, tabah & happy.... 
Allah kan tak suka pada mereka yang putus asa..... 

dah jumpa adam lum? hehehe.... sekarang nih aku close ngan seseorang.... siapa???
partner upin.... hehhehe....

okey baiii......  

to be continue.....




Saturday, March 9, 2013

Sorry Semua Tukar Nick & Address Blog

Assalamualaikum...

hai semua... maybe dalam this week ada yang perasan blog aku tetiba hilang... tingggg.... 
actually bukan hilang akan tetapi aku sudah nick serta address blog atas sebab keselamatan... 
so yang mana aku dah susun cantik list blogger lain suma unavailable.... 
pada yang pm.... thanks for the concern & care..... maybe ada yang tak jumpa terus kan... 
harap maaf..... takde masa nak lagik nak set baikkk punya lagik....
agak busy sket this week... sebab ada training lagik....

okey lah....

bai... 

Tuesday, March 5, 2013

[Jarak itu Cabaran]


Assalamualaikum...

nape yer rasa kurang best hati ini arini..... 
rasa sayu & sebak lak..... 
apa pun aku kena kuatkan jugak...
jangan nak ngada-ngada sangat jen jen....
nak bermanja kot..... haip nak manja ngan sapa lak.....
sabo jer la...... 
adakah jarak jauh itu rindu? 
adakah jarak jauh itu dugaan?
plzzz sabar..... dugaan itu cabaran.....
hope tabah & terus kuat dengan perasaan....
kena sama-sama jaga hati.....
long distance got so many many challenge....
that the risk kan...... 
must trust each other....
kadang-kadang tu tak terluah.... 
simpan dalam hati tapi jangan sampai makan hati.....
jauh tak mesti terus jauh....
biarlah jauh tapi dekat.....
ya pasti ada cabarannyer tapi harap hati kite kuat yer....
aku mohon segalanya pada-Mu Ya Allah.... 
hanya Kau sahaja maha mendengar segalanya.....
jagalah diri yer.... hanya doa buatmu dikejauhan ini...... 

oh ya.... sabah diserang..... sedih dengar.... maybe bantuan tak dapat kuhulurkan 
akan tetapi doaku buat pejuang-pejuang negara yang mempertahankan negara & 
doa buat rakyat sabah semuanya semoga mereka selamat & dilindungi Allah......

next week in shaa Allah adik boy aku nak nikah....
so Jumaat nanti after exam training aku akan ke Bagan Serai....
hope segalanyer dipermudahkan.... gubahan hantaran dah siap... 
buat simple-simple jer..... adik aku tolong siapkan....
aku tolong tengok & sibuk2 jer.... aku tak bape nak kreatif sangat....

end dulu.....
baii


Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed