Thursday, August 30, 2012

Menjaga Hati... Saya Sayang Kamu Semua


Assalamualaikum semua...

cakkkk... pic dulu muncul as ambil mood katanya.... jangan mare haaaaaaa
apa ek nak citer ni? hahahaha.... 
oh ya... macam mana raya korang semua? 
mesti semuanya meriah kan.... alhamdulillah... 
aku? alhamdulillah raya aku biasa2 jerk tapi so touching la tahun ni... 
happy memang happy tapi yalah bila makin dewasa ini macam-macam perkara harus difikirkan.... ahakss.....
dolu-dolu lain la.. kira nak jalan raya sebab nak kutip duit raya jerk kannnnnnn.... 
haaaaaaa.... tahun ni raya agak beza sket berbanding tahun-tahun lepas.. 
poyos jerk aku ni.... bukan apa, sebelum tahun ni jalan raya ada orang ikutt... hehehehe.... 
tahun ni beraya macam biasa dengan keluarga la kan... wajib tu.... kan kan...
tahun ni beraya ngan "AD" = abang dir.
alhamdulillah tahun ni "AD" dah datang beraya kat umah then aku lak beraya kat umah die... amik kau.... ramai adik beradik die.. aku ni bukan apa maluuuuuuuuuuuu.....pemalu la sangat katanyer kannn.... hehehehe....

AD datang umah cam bese la, sure bawak buah tangan punya, pastu bagi duit raya kat mak aku... jelessssss tau... sebab tak dapat pung duit raya... hahahahaa.... 
so takkan la aku nak datang umah AD dengan tangan yang kosong..... sebab tahu mak die faveret kuih almond london sama ngan mak aku, so aku bawak la sket kuih raya almond london & popia nestum + agar2 kasih bersemi.... hahahaha... nama tak leh blah kannn.....

raya ni jugak aku dah ngadap Abang Long & Kak Long die... siap kena interview lagi... siap dengan anak2 buah die lagi..... suma mata tumpu pada aku... nerves okeh.... hahahaha...... mak die okey jer tapi segala urusan rasmi suma Abang Long akan uruskan.... 
soalan-soalan power dari Kak Long die.... aku jawab jer la & redha jer..... 

raya ni jugak adik no 2 bertunang... sebelum gerak ke Bagan Serai aritu kan.... adik no 4 aku, Ifah... dok lepak-lepak borak ngan mak aku.... aku ngah gigih gosok baju-baju raya sambil dengar perbualan mereka.... 
antara ayat adik aku..... tahun depan sure suasana berubah bila mana ada yang dah kahwin.... (Insya-allah tahun depan 3 majlis serentak kami 3 beradik, if takde apa aral la). adik aku nangis2.... mak aku cakap umo akak dah bape masih lagi dengan keluarga, aku rasa touching la kannnn...... pastu aku jawab la... akak kan kat melaka jer nanti.... hehehee.... nanti akak buat umah depan umah mak yea.... hahahaha.... 

apa pun akak tetap sayang adik-adik akak semua.... kamu jer semua adik-adik akak... akak doakan semua adik-adik dapat jodoh yang terbaik, apa pun ngat kat mak abah, jaga mak abah tau..... walau apa pun kite tetap contact, kumpul sama2 jugak.. kekalkan tradisi itu tau..... 

akak akan buat & bagi yang terbaik buat semua yang akak sayang.... akak nak semua orang2 yang akak sayang happy..... bahagia... akak taknak korang semua sedey.... nak gembirakan kamu semua..... cuma kadang-kadang akak rasa sedey bila mana tak mampu buat & tunaikan permintaan mak abah, wan atok & kamu semua.... memang rasa sedey tapi akak taknak kamu semua nampak akak bersedey..... yang pasti akak akan okey.... happy.... biarlah lara d hati Allah saja yang tahu.... 



akak salu berharap agar calon suami akak boleh ngam ngan adik2 akak semua, ngam ngan mak abah, hormat mak abah..... sayangkan akak juga kamu semua..... tak kisah lah sapa pun asal dari mana pun, janji kriteria tu ada.... selain dari yang wajib die jaga, yang asas die tahu..... alhamdulillah calon suami yang tak isap rokok..... sama macam abah & adik2 boy akak kan.... 

sekian dulu... touching lak aku... daaaaaaaaa

Tuesday, August 28, 2012

Alhamdulillah... Tahniah My Bro

Raya Ketiga yang lalu, bersamaan 21 Ogos 2012.... kami sekeluarga tapi tak semua la ke Bagan Serai, Perak untuk majlis pertunangan adik boy aku no 2....

Alhamdulillah adik aku telah selamat bertunang pada 22 Ogos 2012




Hantaran dari pihak adik aku.. tak banyak pun.. 3 jer, simple2 jerk pun


p/s : sila abaikan aku yang excited... ntah nape... kikikiki



Edisi Raya 2012

Assalamualaikum.....

Lama kot tak update blog ni.. busy nau musim raya ni.. hehehe....
Arini pun dah 10 Syawal.... jap jer kan masa berlalu....

Layan dulu pic di bawah.... zassssssssssssssss


Family aku cukup korum tapi tak sedondon pun... mana yang dan jer... 
tahun depan kite wat sama kaler yea adik2... 
gambar kurang cantik sebab cahaya.... pagi raya kat umah wan atok di Labu Hilir 


Family Pak Ngah aku... in brown kaler... tapi tak cukup korum ni... anak sulung die takde... maklum la dah ada family mertua... cucu pertama yang kawen keluarga belah mak aku... hehehee


Ni lak family Pak Teh aku... in bluee...maintain kan Mak Teh aku... kagum... nampak muda... 


Family Mak Su aku... alhamdulillah maksu pregnant for 2nd baby... cian die 2 kali gugur.... 





Pak Teh ngan anak2 buah boy...


Mak Teh ngan anak buah tapi Maksu pun terselit... 


suka kan nak posing2 ngan adik2


With Mak Teh & cousin di Ampang... 


Gambar Family lagik.. (aku salah posisi duduk nampak demok sgt... huwaaaa)


Kenangan pagi raya... hope Wak Kimi sihat jerk... 


haruslah ada kannnnnnn..... hehehehe


sekian dulu.. daaaaaaa





Thursday, August 16, 2012

Masuk 3 Bulan Dah.... Detim... ahaks...


Tajuk entry tak leh blah kan... 
sila jangan marah yea kawan2...  
edisi bosan sebab keje semua dah setel... 
edisi ramai kawan2 yang balik bercuti pulang ke kampung berhari raya... 
edisi ngantok tahap otromen sebab ujan kat luar
kisah saya & abang.... ahaks..... gedik taw... kisah saya & Dir


1st pic ni : pertama kali jumpa masa ni lum declare lagik... macam bebudak kan siap declare.... alaaa suka hati kite la... eh eh bukan kite yang declare... 
buah hati kite tu la... ahaks.... tanjat gugurl... 
still ngat dialog die masa tuh sambil memandang ke arah jam di tangan sambil berkata
.
.
.
.
.
"tepat kol 5:30 petang @ 9.6.2012 awak jadi makwe saya, saya jadi pakwe awak" 
seyes muka kite tanjat, tergamam, terpaku.... bio betol mamat ni... hahahaha... 
padan muka aku... maknanyer die memang seyes okeh ngan ko... apa daaaaaa 
(maklum la dah lama single mingle so macam pelik lak bila die cakap camtu pada pertemuan pertama... macam tak caya jek tau)






9.6.2012 - Pantai Port Dickson 


2nd pic ni lak masa aku baru sampai dari KL sebelum balik rumah, Dir nak ajak aku dinner dulu... ok baiklah jom kite makan dulu... ahaks... so dinner malam tu kat kedai tak bape jauh dari Hospital Melaka & Masjid Al-Azim.. lepas dinner lepak kat jap kat dataran MBMB




6.7.2012 - Dataran MBMB 

3rd pic ni masa jumpa die esok harinya die menemani aku ke kenduri kawen member 
(lupa snap pic masa kat sana)
lepas tu g jalan-jalan la kat Melaka... 




7.7.2012 - Kapal Selam Klebang


Last pic ni adalah yang the latest.... edisi buka bersama.. time menunggu maka snap jap... 





11.8.2012 - Restoran Seafood, Bachang

p/s : nampak tak saya dah bambam kan (bila masa saya kurus, pipi cengkung yea) hehehehe... ada orang jaga, senang hati kot.. ahaks... sila lempang saya laju2...

end dulu.... byeeeeeee

Ujung Ramadhan Dah

Assalamualaikum...

Arini dah 27 Ramadhan.... waaaaa jap sangat-sangat kan masa berlalu... 
Alhamdulillah kite semua masih diberi peluang untuk berpuasa kan... 

Last week aku lik kampung... yalah antar kuih, amik kuih... amik tempahan baju raya, buat kuih raya... gitu...
Alhamdulillah tertunai la hajat nak buka bersama-sama ngan buah hati... ahaksss..... gedik kan... sebelum tu temankan die shopping.... kat jusco sebab banyak sales kan... sangat cerewat gak die rupanya... tapi alhamdulillah 2 helai baju aku pilih die berkenan jugak.... lenguh kaki mengekor die shopping.... kikikiki....


pic menunggu waktu berbuka.. so yellow die so pink aku... hihihi..

***makanan lambat sangat sampai, baru makan 3 suap aku kena gastrik... aduhai... 


ahad tu aktiviti mengecat umah oleh adik2 boy aku, maklum la dah 2 tahun kan, tukang cat masa umah siap guna cat yang murah, pastu g campur ngan air kot, sebab tak tahan lama sangat bila hujan luntur kaler tu.. so alhamdulillah tahun ni adik boy no 2 & 5 dah keje so pasal cat2 ni diorang yang setelkan semua.... pic atas cat lama... pic bawah baru cat.... berseri sket kan kan.. cik bibah interframe saja... hehehehe


menu makanan berbuka aku semalam... malas nak beli bazaar takut tak abes so masak tapi simple2 jer... sebab dah lama tak buat bubur oats, aku bubuh brokoli + udang... sedap tau... hehehe... karipap tu pun hasil tangan aku... besar kan, memang sengaja wat besar2 sebab untuk makan  sendiri, karipap sardin... 


eh eh nak jugak masukkan... godek2 pc jumpa lak pic lama tuh... kikiki.. masa tu kat opis lama.. pic baru semalam snap, try tudung baru sambar kat pasar malam... huhuhu.... sila abaikan tahap kematchingan.... hahhahaa.... 
ada beza tak pic tahun 2008 & 2012 tu... cuma 2008 maklum la kamera tak bape canggih cam sekarang... amik gambo sendiri gitu la gamaknyer... yang aku sendiri perasan dulu takde lebam bawah mata.... hihihihi... korang tengok??? 

end dulu.. daaaaaaaa

Wednesday, August 15, 2012

Mission Buat Kuih Raya


Assalamualaikum...

Tahun ni mission buat kuih raya berjaya.... Alhamdulillah dapat tunaikan hasrat mak nak makan almond london


ni popia nestum... kuih ni simple beno... hehehehe... 


ni antara kuih wajib buat tiap2 tahun... cornflakes madu & cornflakes cokelat... 
ni adik aku no 6 la nyer job.. gambar yang cokelat tak dan nak snap...


ni biskut mazola.. mak suka sgt kuih ni... 


almond london faveret mak... huhuhu... insya-allah tahun ni buat untuk bagi wan & bakal mertua sekali.... ewahhh... 


cookies.... hehehe....
lagi satu kuih gunting pun antara kuih wajib buat... pic takdan snap... 


*** Jumaat lepas keje akan balik labu dulu sebab nak tolong wan & atok buek lomang & rendang... sedap tau lemang atok & rendang wan ... makin sayu hati ni nak sambut lebaran... tahun ni banyak perkara aku touching... ohh nooo... kemon jen2... hope aku dapat gembirakan hati2 orang2 yang aku sayang terutama keluarga aku..... biarlah aku korban sket janji mereka bahagia & gembira..... 

end dulu... daaaaaaaaaaaa :):):)

Tuesday, August 14, 2012

Busy Beno Laa...

Assalamualaikum...

Lama aku tak update blog... bukan apa busy beno lak last weekend dengan pindah opis + demam lagik  + balik kg... macam2 hal nak kena setel sebelum cuti raya.... cuti raya lama jugak, seminggu...

Raya korang macam mana??? Aku bese2 jerk... takde sakan pung.... apa pun this year alhamdulillah dapat buat almond london request by mak... suka mak...

end dulu, kang dah bertenang baru leh bercoleteh kat sini yer.... taking care semua... :)

Monday, August 6, 2012

Al-Quran : Surat Kekasih Dari Kekasih

Assalamualaikum...


Arini dah 17 Ramadhan... sekejap sangat masa berlalu.... aku baru mula berpuasa kembali, alhamdulillah...
7 hari nampaknyer tahun ni tinggal.... azam nak ganti puasa seawal mungkin... Insya-Allah dalam bulan Syawal nanti....


haaa... nak share ngan korang semua... mungkin ada yang mendengar jugak... 
Jumaat lepas masa otw aku ke Shah Alam aku dengar radio IKIM FM.... 
Tajuknyer pasal Al-Quran....


Antaranya intipatinya:-

  • Jadikan Al-Quran sebagai teman sepanjang masa, bacalah walau semuka selepas setiap solat fardhu atau baca Al-Quran walau sepotong ayat tiap-tiap hari.
  • Al-Quran merupakan mukzijat yang diturunkan khas buat Nabi Muhammad S.A.W serta ummatnya.
  • Al-Quran juga merupakan bakal peguam bela kite semasa di Mahkamah Allah nanti. 
  • Anggaplah Al-Quran  seperti "Surat kekasih dari kekasih...kite mesti akan selalu ingin baca dan baca dan baca".
  • Al-Quran diturunkan selama 23 tahun....
  • “Bulan Ramadan yang padanya diturunkan al-Quran menjadi petunjuk bagi sekalian manusia dan menjadi keterangan yang menjelaskan petunjuk, dan perbezaan (antara yang benar dan yang salah.” (Surah al-Baqarah, ayat 185) 
  • Kalau kite tak dapat membaca Al-Quran haruslah selalu mendengar bacaan Al-Quran dengan cara yang berhemah... 
  • Anggaplah Al-Quran sebagai satu barang wajib @ perkara wajib yang harus ada, buat & amalkan.... tak sia-sia jika kite mendekatkan diri dengan Al-Quran... 

*** Insya-allah.... peringatan untuk diri aku & juga kawan-kawan yang lain.... itu antara intipati yang sempat aku dengar aritu... Masya-Allah banyak sangat yang perlu aku perbaiki... biarlah secara perlahan-lahan & istiqamah.... Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya.... 


Friday, August 3, 2012

Tahniah Buat My Sis

Assalamualaikum...

Waaah tahniah untuk siapa? Tahniah untuk adik aku sebab dapat result yang baik dalam exam yang lepas.
Adik aku no 6, Fiera buat Degree di UiTM Bandar Melaka... She got 3.79... TAHNIAH dik...

Kawan umah aku, Ain.... Geng2 Opis - Balqis, Hafiz & Shazwan pun semuanya sambung Degree di UiTM Shah Alam masing-masing dapat result yang best2... TAHNIAH buat korang jugak yea....


Wednesday, August 1, 2012

Dari Mu Untuk Ku... eh eh ada jugak yea....

Assalamualaikum... 
Cakkk... eh eh... 
Malam sebelum mula berpuasa aku pulang ke kampung, 
sempat la jugak jumpa Dir sebelum balik ke rumah... 
Dir kata ada hadiah nak bagi kat aku & mak aku... 
aku pun dok fikir-fikir apa la bendanyer kan... hehehe.... 
bila dah jumpa Dir
die bagi ni haaaaa

jeng 
jeng 
jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



sekotak kurma untuk aku & mak aku... 
kiranya die beli 3 kotak 
1- mak die
2 - aku 
3 - mak aku



dan juga susu anlene sepaket... die suh aku amalkan minum susu & madu untuk jaga kesihatan 

p/s : thanks abang... lain kali bagi lagi yea.. eh eh.... :):):)

Dari Ku Untuk Mu... Eewaaahhhhh
















Assalamualaikum....
Apakah itu? Sebenarnya 6 bar cokelat khas buat Dir...
Amacam comel dak aku bubuh reben camtu? hehehehe...

sekian... end... :)

Rezekiku Di Sini....



haaaa ..... pic bangunan apakah ini? kikiki... 
ni orang panggil Menara Rebung, mercu tanda TM
Actually ni lah tempat aku mencari rezeki
diam tak diam hampir 4 tahun aku keje kat sini
since Nov 2008 sampai ke hari ini Aug 2012
syukur alhamdulillah... rezekiku masih di sini
suka duka merantau di ibu kota metropolitan gitewww
ingat lagik dulu kalau mai KL suka sangat tengok building ni
dalam hati macam best jer kalau dapat keje kat situ
haaaa.... selepas 3 kali interview di TM dapat keje di sini
Menara TM @ Rebung merupakan HQ
so banyaklah big bos & CEO haruslah di sini kan
aku sebagai secretary jer kat sini
cuma dok kat HQ ni meriah sebab banyak event akan di buat di HQ kan... 

sekian.. end 

Sedangkan Lidah Lagi Tergigit... Inikan.....


Assalamualaikum...

Tajuk entry apakah ini? Isk isk...bulan Ramadhan ni.... nak gigit lidah sapa lak???
Tu kan perumpamaan kan... kisah apa nih... kisah aku la... sapa lagi kan... hehehe...
Kisah aku & Dir.... bukan apa 2,3 hari ini aku ngan Dir agak tegang jugak...
ker aku yang suka carik pasal kot tapi bukanlah cari pasal, saja nak gurau senda sendi
ker aku yang terlebih gurau ker die yang sensitif sangat ker sebab aku yang emosi sebab period...
opsss.. kantoi tak pose yek... hahahaha....

bukan apa nak period aku ni lain macam sket, kadang-kadang emosi,
kadang-kadang badan weak sangat2 so sangatlah tentu...
disebabkan demam maka tido awal bila die msg aku jawab pendek2 die ngat aku ada msg ngan guy lain.... 
pastu esoknyer kunun niat nak bergurau tapi die ngat aku tak serius ngan die...
pengsannnn nak explain, pujuk die balik....

apa pun lepas ni kena more care, jaga hati masing-masing....

p/s : zai sayang abang jer.... ^__^


Alhamdulillah... Terima Kasih Ya-Allah

Assalamualaikum...

Semalam takut sangat nak check result.... seyes tahun 3 paper sangat lah tough... pastu macam-macam dugaan datang.... apa pun aku harapkan lulus semua subjek dengan baik.. bukan apa tahun lepas aku ada 1 paper Failed okeh.... so tahun ni aku repeat balik tahun ni.... mula tengok result paper tu... seram-seram nak tengok... bila tengok... alhamdulillah dapat A-... sebak sangat2 semalam.... syukur alhamdulillah... terima kasih Ya-Allah....

Alhamdulillah... pointer aku naik tahun ni... dapat lah cecah 3.0+++ ke atas.... result tahun ni dapat 3A & 6B....

So aku dah masuk final year, tinggal 6 subjek jerk lagik.... Selesai jugak 3 tahun di USM...
Insya-Allah nak grade tahun depan.... Insya-Allah...

p/s : tak sabo nak naik pentas tahun depan.... :):):)

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed