Thursday, August 30, 2012

Menjaga Hati... Saya Sayang Kamu Semua


Assalamualaikum semua...

cakkkk... pic dulu muncul as ambil mood katanya.... jangan mare haaaaaaa
apa ek nak citer ni? hahahaha.... 
oh ya... macam mana raya korang semua? 
mesti semuanya meriah kan.... alhamdulillah... 
aku? alhamdulillah raya aku biasa2 jerk tapi so touching la tahun ni... 
happy memang happy tapi yalah bila makin dewasa ini macam-macam perkara harus difikirkan.... ahakss.....
dolu-dolu lain la.. kira nak jalan raya sebab nak kutip duit raya jerk kannnnnnn.... 
haaaaaaa.... tahun ni raya agak beza sket berbanding tahun-tahun lepas.. 
poyos jerk aku ni.... bukan apa, sebelum tahun ni jalan raya ada orang ikutt... hehehehe.... 
tahun ni beraya macam biasa dengan keluarga la kan... wajib tu.... kan kan...
tahun ni beraya ngan "AD" = abang dir.
alhamdulillah tahun ni "AD" dah datang beraya kat umah then aku lak beraya kat umah die... amik kau.... ramai adik beradik die.. aku ni bukan apa maluuuuuuuuuuuu.....pemalu la sangat katanyer kannn.... hehehehe....

AD datang umah cam bese la, sure bawak buah tangan punya, pastu bagi duit raya kat mak aku... jelessssss tau... sebab tak dapat pung duit raya... hahahahaa.... 
so takkan la aku nak datang umah AD dengan tangan yang kosong..... sebab tahu mak die faveret kuih almond london sama ngan mak aku, so aku bawak la sket kuih raya almond london & popia nestum + agar2 kasih bersemi.... hahahaha... nama tak leh blah kannn.....

raya ni jugak aku dah ngadap Abang Long & Kak Long die... siap kena interview lagi... siap dengan anak2 buah die lagi..... suma mata tumpu pada aku... nerves okeh.... hahahaha...... mak die okey jer tapi segala urusan rasmi suma Abang Long akan uruskan.... 
soalan-soalan power dari Kak Long die.... aku jawab jer la & redha jer..... 

raya ni jugak adik no 2 bertunang... sebelum gerak ke Bagan Serai aritu kan.... adik no 4 aku, Ifah... dok lepak-lepak borak ngan mak aku.... aku ngah gigih gosok baju-baju raya sambil dengar perbualan mereka.... 
antara ayat adik aku..... tahun depan sure suasana berubah bila mana ada yang dah kahwin.... (Insya-allah tahun depan 3 majlis serentak kami 3 beradik, if takde apa aral la). adik aku nangis2.... mak aku cakap umo akak dah bape masih lagi dengan keluarga, aku rasa touching la kannnn...... pastu aku jawab la... akak kan kat melaka jer nanti.... hehehee.... nanti akak buat umah depan umah mak yea.... hahahaha.... 

apa pun akak tetap sayang adik-adik akak semua.... kamu jer semua adik-adik akak... akak doakan semua adik-adik dapat jodoh yang terbaik, apa pun ngat kat mak abah, jaga mak abah tau..... walau apa pun kite tetap contact, kumpul sama2 jugak.. kekalkan tradisi itu tau..... 

akak akan buat & bagi yang terbaik buat semua yang akak sayang.... akak nak semua orang2 yang akak sayang happy..... bahagia... akak taknak korang semua sedey.... nak gembirakan kamu semua..... cuma kadang-kadang akak rasa sedey bila mana tak mampu buat & tunaikan permintaan mak abah, wan atok & kamu semua.... memang rasa sedey tapi akak taknak kamu semua nampak akak bersedey..... yang pasti akak akan okey.... happy.... biarlah lara d hati Allah saja yang tahu.... 



akak salu berharap agar calon suami akak boleh ngam ngan adik2 akak semua, ngam ngan mak abah, hormat mak abah..... sayangkan akak juga kamu semua..... tak kisah lah sapa pun asal dari mana pun, janji kriteria tu ada.... selain dari yang wajib die jaga, yang asas die tahu..... alhamdulillah calon suami yang tak isap rokok..... sama macam abah & adik2 boy akak kan.... 

sekian dulu... touching lak aku... daaaaaaaaa

No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed