Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan Datang Lagi








SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA 




Review : Wedding Adik no 3

Assalamualaikum

Tu dia baru nak citer. aritu nak masuk pic yang tak lepas sebab guna kamera so pic bigger size. so ni jer ada time yang leh nak edit sket. kejadian pada 28 & 29 June yang lalu. adik boy aku dapat orang Kelantan. 
masa kitaorang to Kelantan, orang Kelantan gigih ke KL sebab 29 June tu kan bola Final TRW vs JDT. so sepanjang jalan la selisih ngan diorang. kitaorang gerak ke Kelantan 28 pagi sebab adik aku nikah lepas isyak. 

haaa g sana 4 kete sebab 1 kete lagik dah g dulu, makcik aku memang orang sana, so 1 kete pakcik & cousin dah gerak awal. masa tu aku bawak cik bibah. cik bibah first time g Pantai Timur & aku first time drive more than 8 Hours okey. alhamdulillah drive pergi & balik. 

malas nak citer panjang meh la layan pic yang akan aku tempek. sepanjang majlis nikah + kenduri belah perempuan. 


with cousin & sis in law 

hantaran 2 belah pihak


mak abah with perantin 

time nikah. yg tengah tu wan aku

cousin sefamily 


wajib la kan aku

aishah  ngan sapa tu? hehehe

sebelum ke masjid. ngan sis in law. tu adik no 2
yang nikah bulan 3 yang lalu

perantin zahid & sue.
selamat pengantin baru. 

Monday, July 8, 2013

Dapur Lama tak berasap!!!!

haaa tu dia... apa kes ko jah? hehehe.. bukan apa. lama rasanya aku tak main masak2. last masak2 kat kampung la aritu. masa sangat mencemburui aku. yaker? hahahaha.... bole jer cuma kadang penat lalu terlentang terlelap la kan... tu prosedur biasa.... hehehe...

banyak resipe dah kumpul cuma bila nak buat tu.. hehehe... In shaa Allah, akan dimulai...

okeylah babai... selamat bekerja

Thursday, July 4, 2013

Aim This Product


haaaa... aku memang dah lama aim nak beli benda nih. tadi tengok harga kat tenet RM499. 
apa dia? jap lagi nak bubuh gambarnyer. sebab senang nak buat kesukaan aku. hehe



bukan mamat tu blender PAPA BLEND

Choc Moist & Red Velvet


pagi tadi jengok Dari Dapur Nuanza kat FB tengok Choc Moist die. perghhhh..... 
verangan nak buat camtu...meh nak share pic. hehehe.. jangan terliuq yer. 
tadaaaaa










kan dah cakap. hehehe...

okey babai... 




Doaku Untukmu - MA


Laut. Pantai.Awan. Masjid.

Assalamualaikum. 
hi semua, hope semua dah bekpes. 

mode nak tengok laut, maknanya aku ngah merajuk la. hehehe. apa kena mengena laut time merajuk ntah. tapi itulah aku. tak kiralah kalau aku merajuk dengan orang yang aku sayang iaitu family dan yang terbaru ET (ET stand for Encik Tunang) mesti rasa nak g tengok laut. tapi kat KL ni mana nak cari laut or pantai kan, jadi tengoklah awan. 
kenapa? bukanlah time merajuk baru nak tengok laut & awan cuma bila time merajuk dan2 tu jugak nak tengok. sebabnyer bila merajuk @ bersedih tu lah tempat untuk mendapatkan kembali rasa tenang. damai. pujuk hati ini. lagi satu masjid. tu lah tempat bakal aku tuju bila hati rasa tak best. 

aku ni kadang nampak jer kasar tapi bila kena marah lagi-lagi dengan orang-orang tersayang cepat nau nak terjelepuk. hehehe. tak macho sungguh kan. bak kata ET baru kena marah dah merajuk. tapi die pujuk balik okeylah sket. yalah tahu salah sendiri tapi kita hanya insan biasa kan try to be the best, buat yang terbaik tapi kadang2 terlepas pandang, bukan tak serius. tu sebabnyer aku perlukan teman di sisi. untuk ngatkan bila masa aku terlupa. tu sebab Allah menjadikan kite berpasangan. 

ET marah pun sebab sayang, marah-marah manja. try to understand someone it takes time kan. slowly know & understand more each other. bukan senang nak senang gitu. eh salah peribahasa ker? 

teringat kisah 9 June yang lalu, masa week final exam kitaorang seminggu selepas aku bertunang, bila mana line celcom aku takde. bayangkan dari kol 3pm camtu sampai la 9pm ker nak dekat 10pm jugak la. aku memang tak dapat nak contact sesiapa. maka dok la kat umah diam2. masak, makan, tengok tv, gosok baju stok seminggu still line takde jugak. nak g public phone kat bawah tak leh guna lak, nak kuar kang susah nak contact orang sebab hp takde line. housemate, roommate semua kuar takde yang balik lagi. once roommate balik terus lah pinjam phone untuk kol ET. apa lagi soalan bertalu-talu dengan sebab sebab risaukan aku. seyes aku takde niat nak risaukan ET tapi line takde. ET risau apa2 jadi kat aku. sebab die kol tak dapat2 dari petang lagik. lebih 5 jam aku tak dapat dhubungi. aku lak tak terpikir nak g cc or cari no baru untuk contact. sangat tak terpikir. aku dah risaukan ET, sampai die tak study. masa tu baru aku realize yang aku dah jadi tunangan orang. ET kol kawan2 aku yang lain untuk cari aku kat mana. kalau lah dekat mau die dah cari aku kat umah kan. lepas dari tu 2 orang BFF aku kol. sori korang dah jadi polis cari aku. mana nak tahu line celcom lama takde. memang majuk ngan celcom. malam tu jugak mengalir jugak airmata ni sebab dengar luahan ET. bila wujud rasa sayang maka........ 

ada hikmahnyer jugak bila perkara itu berlaku, ia sebenarnya menguji sejauh rasa sayang antara satu sama lain. terima kasih Ya-Allah kerna beri rasa sayang ini untuk aku menyayangi seorang insan bergelar lelaki. terima kasih kerna buka pintu hati ini untuk seorang lelaki yang bergelar Tunang bakal menjadi suamiku. in shaa Allah. 

oppsss sayu lak rasa.

sambung lagi. okey babai. 

Wednesday, July 3, 2013

Kursus Pra Perkahwinan - Sekali Lagi


Assalamualaikum. 

Amik bila kurang bizi & bos meeting kat luar, dari aku merayau2 sebab keje dah siap baik aku dok bertapa kat meja. orang kol or cari pun senang kan. maka jadilah 2,3 entry okeh. 

haaa citer sket pasal kursus Pra Perkahwinan ni. al-kisahnyer sebenarnya aku dah amik kursus ini pada May 2008. lama kan, masa tu keje kat Melaka lagik, pegi as single person jer, temankan kawan baik aku sebab tunang die dah amik dulu kat tempat lain. 
so kununnyer tak payah amik lagi tapi sebab ET tak amik + takde kawan makanyer temankan die amik + aku pun sekali lagi, lagi pun bagus juga timba ilmu + refresh balik kan. 
date yang kami attend sebenarnyer 18 & 19 May okeh tapi kat sijil jadi 22 & 23 May lak. pihak Mahligai Firdaus la yang cetak. kami tak tahu yer. hehehe. 

kursus ni aku book kan kat Mahligai Firdaus, Taman Setiawangsa, KL. charge still RM80 + makan tapi kitaorg makan sendiri. sebab ramai sangat kan. malas nak tunggu. tu dia gila kentang ramai okeh, 300++ okey. banyak la budak2 muda lagik. 
oh ya, sepanjang kursus dengar pasal statistik penceraian + sebab musabab nyer takut jugak tapi kita kena usaha yang terbaik, doa banyak2, betolkan niat, tawakal pada Allah. mohon padaNya. sebab yang sangat tinggi jadi cerai tu punca tidak  sefahaman. mintak dijauhkan. 

pada aku dari apa yang aku tengok dari family sendiri, sedara mara, mahupun kawan2.
memang takde benda senang, terus boleh faham tapi kan willing to be understand, jangan rumitkan keadaan, trust each other, sabar, jangan cepat melenting. 

2 orang dari latar belakang berbeza, tetiba nak hidup bersama sure la ada pro + kontra. lagi satu yang sangat penting adalah komunikasi. walau apa pun. jangan terlalu pendam. 
dan kena ngat kite tidak sempurna so janganlah mengharapkan yang sempurna. 
try to be the best, make the best one. jangan putus asa. 
doa pada Allah, jaga hubungan dengan Allah tu pun sangat2 penting. pesanan buat diri sendiri jugak. semoga kita sama2 mencari cinta halal & diredhai Allah. 
sayangi seseorang kerana Allah. sayang seadanya. 



okey got to go. babai. 





Survey Couple Ring Our Wedding

Assalamualaikum

Hai semua.
Aku & ET plan nak pakai couple ring for wedding nanti. so sibuk la google. yang pasti untuk lelaki kan tak leh suasa apatah lagi emas. so pilihan adalah silver, stainless steel, platinum. type camtu jer pun kan. Makanyer from last 2 weeks lagi survey la kedai2 yang jual material tu. mostly platinum so memang la cantik + shining. aku ada survery & tengok kat anggun klasik. ada la beberapa design yang berkenan. siap boleh ukur nama + bubuh date. macam aku tak kisah sangat sebab emas + emas putih aku leh pakai. untuk ET la susah sket nak cari sebab kadang-kadang kat kedai selalunyer die ada campur suasa putih. 


ni antara design dari anggun klasik yg aku minat. untuk ladies die leh buat emas putih just add RM100. kalau sepasang silver ini dalam RM950. boleh ukir nama + tarikh. semua design kat anggun klasik adalah custom made. 

ni lagi satu design yg ET kite suka, design ni jumpa masa tempah kad kawen, sebolehnyer die nak gambar cincin tu masuk kat kad kawen. tapi maaf tu design lain yer. hehehe. 
kalau nak tempah design camtu kat anggun klasik pun boleh, harga, boleh runding... hehehe. eh jap aku ker jual cincin. hehehe

banyak jugak kedai yang kami dok pergi, tapi mostly harga sangat cantikkkkk.... so sangat luar dari bajet so belum lagi jumpa yang sesuai ngan bajet kami. still looking. abes semua kedai masuk, Golden Heart, Tomei, Emas Sri Pinang yang jual silver, pastu jumpa la satu kedai kat Midvaley Bausch K. design kat Bausch K tu simple2 jer, ok jugak, sebab ada couple ring. aku rasa if amik sepasang ngan die, ok jer kan, ukir nama + date.


kalau ukir nama kira akan jadi camtu or ukir nama + date belah dalam kan. for our moments. ahaks... 



cantik jugak yang ni kan kan kan.. hehehe... 


this week ET datang KL lagik, nak setelkan barang2 hantaran yang belum beli lagik. 
apa die. nanti kite update lagik. 

ET kite dah potong rambut baru. hehehe. sila lempang laju2. opsss maapp




sebelum potong rambut (pic ni seminggu before tunang tak silap)




otw cari barang, tengok lebih kemas kan (last 2 weeks after final exam) 

okey sekian daa... babai... 

DIY Guest Book

Assalamualaikum... 

Dok fikir nak wat Guest Book untuk majlis aku nanti. Dok google bahan2 yang perlu untuk buat. 
sapa leh tolong saya angkat jari. hehehe... aritu masa pameran pengantin dok tengok guest book tapi standard la mahal la jugak kan... RM60, RM90, RM180 & mahal lagik pun ada... 
aku rasa nak buat sendiri & then nak ucapan dari tetamu yang datang, dari family, sedara mara & kengkawan. its part for our memory. berkenan nak buat & ada Guest Book. tengok material & cara buat tak la susah sangat kan.. hehehe




templete dalam guest book 


ni antara guest book DIY... samada plain or cetak kat dalam. biasanya diorg gunakan kertas lukisan or kertas A4 jer... pastu binding. 

so, yang aku plan nak buat adalah menggunakan kertas saiz A4 jer. ngah fikir nak biar plain or print templete siap2. aku ngat buat dalam 100 helai. ok kan. hehehe. 
hiasan depan tu nak letak apa yer...

okeylah sambung lagik nanti. kite tengok apa yang jadi.. hehehe



Tuesday, July 2, 2013

Back From Journey To East

Assalamualaikum.

Hi semua. arini back to work setelah cuti selama 5 hari. 
alhamdulillah selesai sudah majlis nikah + kenduri adik lelaki no 3 di Pasir Mas, Kelantan.
1st time cik bibah ke Kelantan okeh. 1st time jugak aku drive lebih dari 5 jam one shoot. agak penat jugak + sangat mencabar dengan keadaan jalan. tu semualah mood nak lari tapi under control. 
maklum aku ni nampak cam brutal, kasar tapi manja jugak.. hehehehe.. caya ker tak? lalalalala. tapi sebenarnya aku banyak belajar dari journey. nampak simple tapi its about life.
banyak pengajaran di sebalik sesuatu yang berlaku. kenapa ia begitu. apapun kena harus lebih sabar & redha. semuanya kerna Allah. 
alhamdulillah selamat pergi + balik walau berlaku sedikit kemalangan yang menimpa kete adik walau apa pun semuanya selamat. 

sebelum pergi tukar 4 biji tayar cik bibah + brek pad. alhamdulillah tayar + brek pad tahan 3 tahun, umur cik bibah nak 3 tahun dah. alhamdulillah. 27June 2013 - tukar tayar + brek pad. 
bape???? memang nangis jugak nak bayar tapi memang patut tukar pun. 


okeylah. to be continue nanti 



Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed