Friday, September 30, 2011

Kata-Kata Indah


ketika kamu menyintai seseorang, janganlah berharapkan apa pun sebagai balasan... jika kamu memikirkan hal tersebut, maka kamu bukanlah mencintainyer tetapi cuba untuk mengharapkan sesuatu kepadanya.... 

Masalah owhhh Problem....


Apa ek kali ini aku nak story... Masalah... sapa jer yang kat dunia takde masalah, sila angkat tangan... masalah tu tetap ada walau sapa pun kite walau apa pun jawatan kita... bukan kite jer ada masalah... besar @ kecik tetap masalah... bujang ker dah kawen ker kaya ker miskin ker lelaki ker perempuan ker pendek kata panjang tak kata apa la.. sumanya tetap ada masalah yang tersendiri.... 


apapun yang penting macam mana kita menyelesaikan @ menghadapi segala masalah yang datang... jangan ikut hati & nafsu binasa jawabnyer.. sebagai orang Islam kita ada tempat mengadu... mohon & minta pada-NYA...


jangan terlalu ikut kata2 syaitan kelak buruk padahnyer.. menyesal tak sudah..


end dulu.... :):):)



Thursday, September 29, 2011

Sejarah ituu............

Jadikanlah sejarah sebagai satu cabaran. Titik hitam hanyalah secebis sejarah. Kite perlu ke hadapan. Cabarlah diri sendiri untuk menjadi seorang yang lebih baik, mengubah situasi menjadi lebih baik dan memperoleh keredhaan Allah

Perjalanan diteruskan tanpa memandang ke belakang

aku tetap teruskan perjalanan tanpa mahu berhenti dan menoleh ke belakang...

Allah sayangkan aku... dia bukan untuk aku...

Alhamdulillah aku masih diberi masa, peluang dan ruang dalam melayari kehidupan yang penuh pancaroba... aku makin happy, lega sebab segalanya setel... tak perlu susah nak fikir dah.. alhamdulillah aku dapat petunjuk siapa dia sebenarnya... alasan yang ditimbulkan sangat tak logik tapi bagus jugak sebab aku takde apa2 ikatan yang sah ngan die... die da tunjuk belang...

* p/s : awak, i don't know what u try to do, just remember what u give u get back, saya redha jika keikhlasan, kejujuran, kesetiaan saya dibalas dengan kecewa sekurang-kurangnya ia sangat mematangkan saya dalam mengenali sikap lelaki supaya akan sentiasa berwaspada, tak perlu mendabik dada dengan mengecewakan sekeping hati... u have to change if not u must accept what u get... jangan salahkan takdir because u have create ur problem... hope happy with ur choice & hope to change... ngat doa orang-orang yang teraniya makbul... aku bukan yang pertama... sapa mangsa ko seterusnya.... fikir-fikirkanlah.....

Assignment Siap Satuuuu... JFW364

Alhamdulillah siap sudah assignment lecturer kesayangan ramai... Analisis Penyata Kewangan.. 4 hari aku karang.. kumpulkan semua bahan pastu translate dari english ke malay.. susun ayat... lega da summit..

Wednesday, September 21, 2011

Off To Penang

Aku akan berlepas ke Penang.. ceeeh berlepas macam naik flight lak? hehehehe
padahal g ngan kete jerk.... esok aku akan ke USM Penang, adik aku konvo so membawa mak abah aku sekali.. tahun ni aku tak g USM menjalani kursus intensif sebab jadual pembelajaran sudah bertukar... so kali ini aku g Penang bersama mak abah & adik aku no 5... tahniah dik..

Monday, September 19, 2011

Bila BF ilang... nak wat apa ek...

apa kes ni kan... Alhamdulillah sekarang ni tempuh bertenang dah... nasib baik aku tak menulis masa jiwa kacau giler babas tahap gaban aritu.. ntah apa2 aku merepek meraban kan...

bulan ini, September aku meroyan sekejap mencari si dia... 3.9.2011 sehingga 12.9.2011 kol tak berangkat, msg tak berjawab, emel tak berbalas pening aku dah la dengan demam... aku masa tuh riso gaban la, orang yang kita sayangkan... mula aku fikir negatif walau pada asalnyer taknak fikir negatif, tak baik kan... tapi sebab more than 24jam aku da cuak la.. aku ada buat salah ker ada perkara tak baik jadi kat die ker??? tak penah-penah kan... raya die tak dapat datang... kesedihan makin bertambah tapi aku try kuatkan hati aku ini... bila kawan2 tanya lagi lah sedih...

akhirnya aku dapat jugak kontek die .... hasil nasihat kawan aku.. aku geledah suma emel-emel gabungkan no opis dengan sambunga die.. yessssssss berjaya kontek die... die sangat terkejut....
aku apa lagik dengan geram membebel la tanya soklan cam machine gun... yalah lama terbuku.. die tak kata apa memang salah die kan.... suma jawapan die aku balas balik... the reason sebenar hanya aku yang tahu & faham... tapi tolonglah jangan wat camni lagik.. suma leh bincang baik2 kan...

*** awak plz don't do it again to me okey!!!!

Weekend yg sangat bz

entry aku cam gempaq la kunun.. hahhahaha... lama kot aku tak merepek kat sini kan kan.. cehh bajet ada orang baca...

raya pun dah hari ke 21.. raya & lepas-lepas raya ni haruslah banyak open house kan... maka mana yang sempat insya-allah aku dapatlah menghadirkan diri... thanks kepada yang menjemput tapi andai tak dapat datang harap maaf yer.. :):):)

weekend baru ini cuti 3 hari coz 16 September 2011 adalah "Malaysia Day @ Hari Malaysia".. apakah "Hari Malaysia"??? hari ulang tahun pembentukan negara kita iaitu Malaysia pada 16 September 1963 [maklum la aku ni kureng sikit subjek sejarah tuh, minat kira-kira jerk] takpe nanti aku baca & study baru leh nak story banyak2 ni kang salah... abis aku kang..... hihihihi...

Jumaat tengahari tu aku g open house umah cikin, jiran sebelah kat opis ni ha... BFF aku jugak... umah dekat jer so alhamdulillah dapat la g umah die bersama ika & kak fara... perut pun kenyang.. thanks cikin... sedap la hang masak.... terus antar ika kat lrt station then calooooo to labu...

apa lak majlis kat labu kan kan??? hahhahahaa.... sebenarnya kenduri kawen adik sepupu aku kiranya cucu pertama atok wan aku.. maklum la aku cucu sulung tapi ni anak pak ngah aku yang kawen dulu... baya adik aku no 4.. yalah da sampai masa & jodohnyer so apa tunggu lagik... majlis yang sangat simple la, ikut kemampuan sebab die baru abis blaja.. tak kisah la janji yang penting nikah tu kan... alhamdulillah majlis berjalan lancar...

tapi kan aku rasa sayu, hiba masa majlis pernikahan die... penat aku tahan-tahan tapi masa pengantin bersalam dengan aku, aku nangis... tak leh tahan dah... dalam hati berbisik jugak bila agaknyer hari bahagia aku kan??? Masya-Allah.... Maksu & Makteh menenangkan aku masa tuh...

**kepada hazirah & mohammad : tahniah, selamat pengantin baru kepada kamu berdua.. semoga kekal bahagia hingga akhir hayat...

Open House, Majlis Pertunangan - posing mosing la...


layan dulu pic... tkde mood nk merepek lagik.. huhuhu



Thursday, September 15, 2011

Jamuan Raya GS 2011 "Melayu Klasik & Tradisional"


aku suka pic ni.. so nice *credit to en azani


antara staff Group Strategy


bersama-sama dengan chief of group strategy


ni lah bos aku... jadi samseng semalam..

Pre Raya 2011


versi itam putih


aktiviti panjat memanjat...

Monday, September 5, 2011

AidilFitri 2011

Rasanya tak terlambat lagik aku nak wish

SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua rakan2 blogger [ceh macam banyak jer] hehehhee

Alhamdulillah da masuk Syawal.. jap jer masa berlalu kan.. hari ni merupakan 7 Syawal... mula bekerja arini tapi mood suma ke laut... baru sampai dari kg 7pagi tadik..

**** next time aku menulis & berceloteh lagik.. takde mood lagik..

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed