Thursday, December 31, 2015

Sabun Montok & Mewangi.....

Assalamualaikum…..

Hai Uolss…

Jen Jen nak share sket pasal sabun homemade yang dihasilkan oleh Kak Suzy Honey.
Ada macam-macam jenis sabun antaranyer
Sabun Sireh,
Sabun Kopi,
Sabun Kunyit,
Sabun Neem,
Sabun Safron,
Sabun Rose Petal,
Sabun Herba,
Sabun Baby,
Sabun Montok,
Sabun Mewangi & terbaru
Sabun Aura.

Tapi arini Jen Jen nak citer sket pasal 2 jenis sabun khas untuk kaum wanita. Memang special Kak Suzy Honey hasilkan untuk kaum wanita only.
Sabun-sabun lain untuk baby, kanak-kanak, kaum lelaki pun boleh guna. 2 jenis sabun yang khusus untuk wanita iaitu Sabun Montok & Sabun Mewangi.

Sabun Montok dengarnyer pasti tahu untuk apa kan.
Sabun Montok dirumuskan khas untuk penjagaan payudara bagi menegangkan & mencantikkan kulit payudara.
Kandungan dalam Sabun Montok adalah Ekstrak Pueraria Mirifica, Aloe Vera Ekstrak, Pegaga, Fennel, Ylang Ylang Essential Oil, Vitamin E, Vitamin C, Olive Oil & Almond Oil.

Cara penggunaan adalah dengan basuh & cuci permukaan payudara dengan Sabun Montok sehingga berbuih. Dan biarkan seketika selama 2 ke 3 minit.
Lakukan urutan dari bawah ke atas payudara dengan lawan arah jam. Kemudian cuci bersih.

Oh ya boleh digunakan jugak untuk punggung.

Lagi satu iaitu Sabun Mewangi.
Sabun Mewangi adalah sesuatu yang teramat istimewa kerana ianyer penyelamat wanita.
Mampu merawat & menghilangkan keputihan & miss V berbau.
Ianyer juga mampu mengetatkan miss V tau. Sangat terbukti berkesan. Pengasasnyer dah  test pakai dulu sebelum dipasarkan. Hehehe.
Kandungan dalam Sabun Mewangi adalah daripada Ekstrak Sireh, Manjakani, Serapat, Mint, Pandan, Rose, Lemon, Vitamin E, Evening Primrose Oil (EPO) & Litsea Cubeba.

Cara penggunaan ialah dengan basuh & cuci kawasan miss V dengan Sabun Mewangi. Biarkan seketika selama 1 ke 2 minit, kemudian cuci bersih.
Boleh digunakan sewaktu haid. Gunakan tanpa was-was!!!

2 jenis sabun dulu yer. Lepas ni Jen Jen story pasal sabun lain plak.
Okeylah….

Nak try, nak order boleh roger Jen Jen 013-6133658


Okeylah nanti sambung story lagi. 
Babaiiiii. 

Tuesday, December 29, 2015

Kenapa Jamu Homemade By Suzy Honey????


Assalamualaikum & salam tengahari. 

Kepada semua gegadis yang masih bujang & single tu, wanita yang sudah berkahwin, yang ingin mencari jamu or herba untuk menjaga kesihatan dalaman @ merawat dalaman @ merawat penyakit/masalah @ nak kekalkan kecantikan, marilah dapatkan produk asli yang dihasilkan khas untuk kita semua. 
Ya, 100% asli & tiada campuran kimia @ bahan-bahan terlarang. 
Aku memang cari produk yang asli. Maksudnyer jika ia manjakani memang manjakani semata, takde la campuran lain. Kadang kita ni nak buat sendiri tapi cuma masa, bahan & kekangan lain menjadikan tak sempat. Suzy Honey memang amalkan makanan herba yang dijadikan untuk kaum wanita. So kalau kita tak jaga sapa lagi kan. Bukan apa, nak jaga diri sendiri, nak jaga keluarga, nak beribadat. 

Aku sendiri dah buat list untuk aku amik & makan masa dalam pantang nanti. 
Oh ya, bagi yang nak ala-ala spa bole try sabun yang dihasilkan oleh Suzy Honey. 

Bagi mereka di sekitar Johor boleh dapatkan dengan Jen Jen. Yang mana dekat dengan Jen Jen, boleh COD. Bagi negeri-negeri lain boleh juga Jen Jen poskan. Apa-apa nak tahu, nak tanya, boleh jer whatsapp Jen Jen 013-6133658. 

Okey.... babaiiiii.... 
Terima kasih.

...



Kisah Cuti & Roti Canai Arang

Assalamualaikum. 

Hai uolss. Macam mana cuti ujung tahun uolss? Arini aku baru naik keje lepas cuti panjang sket. Sket jer. Yalah kan cuti dari khamis sampai ahad. Semalam ada checkup, cuti sebab ada something to settle. Hubby pun cuti.

Khamis lepas kan Maulidur Rasul so hubby kena bertugas pagi tu. Lepas setel semua baru kitaorang gerak balik Melaka. Tak jem tapi kereta banyak jugak. Aritu adik beradik aku semua balik umah mak. Tapi kitaorang sampai dah nak Asar. Happy gedik Zaheen dapat jumpa atok nenek dgn acik2 dia. Siap ikut nenek & acik fira & acik fara kuar g duyung tinggalkan Mama Ayah. Happy sokmo die kalau dapat kuar.

So dah Zaheen takde, hubby ajak g pasar malam lepas Asar tu. Aku pun berkurun tak g pasar malam air molek. Maka berdua-duaan kami. Hehehe. Tak cari apa pun, saja jalan, cari mainan Zaheen, beli kopok lekor, jus durian belanda.

Jumaat takde buat apa sangat, lepak kat umah jer. Petang la baru kuar, g MiTc kebetulan ada jualan gudang Pakson. Cari lapik tilam, shopping baju Zaheen & adik Zaheen. Die sekarang kalau dapat jalan memang taknak di pimpin. Jalan laju plak tu.

Comel tak baju adik Zaheen itu. Hehehe. 
Mama die yang excited. Hehehehe. 





Sabtu pagi dah bangun sebab Mak Abah nak gerak g Perak. Ada kenduri kawen kat sebelah umah, so dalam tengahari memang g situ, wakil mak abah. Petang sket hubby ajak g tgk event dekat masjid al-azim. Pastu ada taman arnab. Bawak lah Zaheen kat situ.




Ahad pagi g cari bekpes. Hubby ajak try makan kat Bachang Roti Canai Arang. Prrghhh tu dia ramai giler orang. Kena sabar sket. Hubby order Roti Tampal Dangdut. Special sebab guna arang untuk masak roti canai. Menu lain ada jugak. Petang tu buat Biskut Roti. alaaa roti sapu marjerin bubuh gula pastu bakar. Hubby suka. Zaheen pun suka gak. Makan sket-sket kan. 





Hubby aku kalau balik Melaka mesti akan beli air tebu kat Duyung tu. Sedap & fresh. Tak batuk bila minum. Dia siap buat aiskrim Malaysia lagi. Buat bekal balik Kulai. 


Okeylah tu jer nak story dulu. Babaii.. 

Tuesday, December 22, 2015

Hello....

Assalamualaikum….

Hai semua. Lama tak update story kat blog kan.
Bersawang berhabuk. Hehehe.
Minggu ke 4 aku aku kerja kat JB.
Alhamdulillah dah boleh manage perjalanan ke ofis.
Kerja masih belajar lagi. Maklum la memang new knowledge bagi aku.
Aku buat teknikal sekarang ni.
Zaheen pun Alhamdulillah dah makin serasi dengan pengasuh.
Badan die pun dah naik tau, makan, susu. Hehehe.

Aku plak dah masuk 36w minggu ni. Dah masuk 9 bulan.
Maknanyer tak lama lagi nak jumpa adik Zaheen.
Masa scan aritu doctor cakap nampak mostly like gurl.
So aku & hubby prepare dah nama cuma tak decide nama mana satu.
Tapi aku prepare 1,2 nama baby boy jugak.
Untuk barang adik Zaheen takde la beli banyak sangat terutama baju.
Nanti die dah 2 bulan boleh la shopping baju lagi kan. Sekarang beli yang penting jer dulu.
Beg baju baby dah ready kat dalam kereta.

Oh ya, aku sekarang agent bagi kawasan Johor untuk Jamu Suzy Honey. In shaa Allah, kali ni berpantang nak guna set bersalin jamu dari Suzy Honey.
Nak merawat masalah yang ada. Tukang urut dah mintak adik bookkan.
Bersalin kat mana tak tahu nak cakap. Kalau dapat cuti awal aku balik Melaka. So bersalin kat Melaka.
Kalau kata bersalin kat JB pun, aku akan berpantang kat Melaka jugak. Hehehe. Sebab tukang urut kat sana.

Okeylah tu jer story kali ni.  


Thursday, December 10, 2015

Jamu Homemade Suzy Honey



Assalamualaikum
Hai..Saya Jen Jen Konsultan Jamu Suzyhoney

Terima kaseh kerana berminat utk mencuba Jamu Homemade By SuzyHoney. 

Jamu kami terbukti telah  membantu ramai wanita yg mempunyai masalah2 dalaman kembali normal,mantap dan sihat luar dan dalam, malah mampu menikmati malam seperti malam pertama!

Kebaikan #JamuHomemadeBySuzyHoney :

Mengecutkan rahim
Mengetatkan faraj
Merawat masalah becak
Mewangikan miss dan air mani
Merawat Keputihan
Memantapkan payudara dan punggung
Memejalkan badan
Menaikkan seri wajah
Memulihkan nafsu suami dan isteri

Misi kami >>> Biar sampai yang memberi tak terberi!

Antara produk yg kami ada:

Set superqmut (pemulihan ) Suzyhoney
RM55 shj

Set superqmut (awet muda) suzyhoney
RM55 shj

Set kesuburan
RM55
 **di ambil selepas  set pemulihan

Miss VQmut
RM15 sepeket  20grm

Insert Pill Qmut
RM15/ 15biji sepeket

Masker manjakani
RM20 sepeket

Masker Melor
RM20 sepeket

Mewangi
RM25

Jamu Kempis / Buang angin
RM40
** lelaki perempuan boleh makan

Kapsul bawang putih
RM25
**lelaki  perempuan boleh makan.

Rebusan akar kayu campuran RM25

Teh kacip Fatimah
RM40

Bust serum oil
RM60 / 20ML

Roses Body Scrub
RM30

Sabun Roses Petal
RM25

Sabun neem
RM18

Sabun sireh
RM18

Sabun kunyit
RM18

Sabun Kopi
RM18

Sabun Baby
RM20

Sabun Herba
RM25

Semenanjung RM6

Sabah / Sarawak RM10

Boleh Whatsapp Jen Jen 013-6133658 

Salam Siaran Dari JB

Salam siaran dari Johor Bahru.

Alhamdulillah, kisah PJJ Jen Jen & Ipin telah pun berakhir.
Minggu masuk minggu kedua aku kat tempat baru.
Still adopt new life. Bukan la new life cuma perjalanan rutin harian yang baru sahaja berubah.

Last week, 1st Dec aku start lapor diri kat opis baru. Agak mencabar sebab nak tahu jarak perjalanan dari umah ke opis.Umah ke opis amik masa dalam 30-45 minit jugak. Jarak dalam 33km. Tempuh jem.

Tu jer dulu... Nanti kita update lagi. Kisah rutin harian yang baru. Hehehehe. 

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed