Thursday, December 31, 2015

Sabun Montok & Mewangi.....

Assalamualaikum…..

Hai Uolss…

Jen Jen nak share sket pasal sabun homemade yang dihasilkan oleh Kak Suzy Honey.
Ada macam-macam jenis sabun antaranyer
Sabun Sireh,
Sabun Kopi,
Sabun Kunyit,
Sabun Neem,
Sabun Safron,
Sabun Rose Petal,
Sabun Herba,
Sabun Baby,
Sabun Montok,
Sabun Mewangi & terbaru
Sabun Aura.

Tapi arini Jen Jen nak citer sket pasal 2 jenis sabun khas untuk kaum wanita. Memang special Kak Suzy Honey hasilkan untuk kaum wanita only.
Sabun-sabun lain untuk baby, kanak-kanak, kaum lelaki pun boleh guna. 2 jenis sabun yang khusus untuk wanita iaitu Sabun Montok & Sabun Mewangi.

Sabun Montok dengarnyer pasti tahu untuk apa kan.
Sabun Montok dirumuskan khas untuk penjagaan payudara bagi menegangkan & mencantikkan kulit payudara.
Kandungan dalam Sabun Montok adalah Ekstrak Pueraria Mirifica, Aloe Vera Ekstrak, Pegaga, Fennel, Ylang Ylang Essential Oil, Vitamin E, Vitamin C, Olive Oil & Almond Oil.

Cara penggunaan adalah dengan basuh & cuci permukaan payudara dengan Sabun Montok sehingga berbuih. Dan biarkan seketika selama 2 ke 3 minit.
Lakukan urutan dari bawah ke atas payudara dengan lawan arah jam. Kemudian cuci bersih.

Oh ya boleh digunakan jugak untuk punggung.

Lagi satu iaitu Sabun Mewangi.
Sabun Mewangi adalah sesuatu yang teramat istimewa kerana ianyer penyelamat wanita.
Mampu merawat & menghilangkan keputihan & miss V berbau.
Ianyer juga mampu mengetatkan miss V tau. Sangat terbukti berkesan. Pengasasnyer dah  test pakai dulu sebelum dipasarkan. Hehehe.
Kandungan dalam Sabun Mewangi adalah daripada Ekstrak Sireh, Manjakani, Serapat, Mint, Pandan, Rose, Lemon, Vitamin E, Evening Primrose Oil (EPO) & Litsea Cubeba.

Cara penggunaan ialah dengan basuh & cuci kawasan miss V dengan Sabun Mewangi. Biarkan seketika selama 1 ke 2 minit, kemudian cuci bersih.
Boleh digunakan sewaktu haid. Gunakan tanpa was-was!!!

2 jenis sabun dulu yer. Lepas ni Jen Jen story pasal sabun lain plak.
Okeylah….

Nak try, nak order boleh roger Jen Jen 013-6133658


Okeylah nanti sambung story lagi. 
Babaiiiii. 

No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed