Friday, June 24, 2011

Makan & Party

salam... hye semua... hahahhaa.. today makan2 lagik...

session pagi cik cikin bunjer nasi lemak sempena anak die sihat & sembuh dari chicken pop....

session tengahari lak surpise party untuk cikin & kak bai sempena besday diorang.. tapi semasa penyediaan adalah macam-macam hal bila cikin datang lak.. kak bai datang la... session tengahari aku buat chicken mayo, iera masak bihun goreng, ika beli cream puff, cheese cake disponsor oleh izzati, kak ika & kak linda.... walau kecik-kecik tapi meriah jugak... yang penting tercapai hajat.....

to cikin happy besday wish happy... dimurahkan rezeki yang halal... dipanjang umo....

Wednesday, June 22, 2011

Viva Owners Club @ VOC

salam.. hye semua... entry kali ni pasal aku joint club kete bibah... aku joint club viva owners club @ VOC.. aku joint first Ramadhan 2010... masa tu baru order kete.. tak dapat lagik pung... hehehhee.... aku terjumpa pasal VOC ni pun kat website.. tu terus login & register as member.... VOC ni ada central region, southern region, northern region, east region, sabah, sarawak, brunei jugak.. club ni besar jugak... banyak la aktiviti yang diorang anjurkan... komuniti juga kuat... tapi since 2011 banyak aktiviti diorang aku tak dapat joint aku follow dari jauh jek...


masa ni baru-baru lagik joint bibah.. buka pose bersama geng2 VOC.. aku sampai lewat sket... masa ni kete baru lepas tinted....




masa ni g open house masa raya...


bersama geng2 VOC yang sangat happening & sporting... masa ni open house kat nilai, N9... central region + southern region


Aku Tak Mampu Membalas... Thanks 4 everthing


dapat poslaju... kotak besau punyaaa.... apakah dalam itu kotak....


i try the best!!! be strong all the time.. insya-allah... thanks sangat2...


hari-hari memang tengok tau!..... miss u...


akan gunakan dengan sebaik mungkin... thanks so much... semoga Allah murahkan rezeki... permudahkan segala urusan.. hope bahagia jugak bersama insan yang tersayang... adik kat sini sentiasa yang terbaik...

Operation From Here


bunyi cam gempaq kan... padahal takde mender pung.. ni lah meja ofis aku.. operasi kerja yang aku jalankan di ofis... haruslah ada pic family tersayang... ahaks... mak & abah & adik-adik tersayang

Student Katakannnnnnn...........


tadaaaaaaaa... ni adalah alatulis yang digunakan untuk belajar... maklumla sejak jadi student ni kan... haruslah memilikinya.... sampai nak muntah pensil case aku... hakhakhak..


tengok calculator sampai 2... 1 financial calculator... 1 lagi sainstifik calculator.. ada 1 lagik calculator bese...


buku-buku teks tahun 2... tu la sebanyak 9 subjek yang aku amik pada tahun 2....

p/s takde keje sangat ni.. hahhahaa... oleh sebab pic aku banyak tahap gaban so mari la aku story...

Compaq



laptop ni barang penting bagi aku... tempat aku operasi & menjalankan tugas-tugas yang adooooo.... hakhakhak... aku mula memiliki laptop pada october 2008... alhamdulillah still working in good condition until now... just tambah aksesori yang berkenaan jer...

Pizza & J.Co Donut


meriah kann... ni masa cuti panjang aku kat kampung ujung tahun lepas... pizza tu adalah pengumpulan pembelian hot ticket aku so leh redeem small pizza huts & j.co donut adalah hasil adik aku bunjer... makan ramai2 mmg syok ooooo


beli baby donut jek.. hehhehe so dpt la banyk ni..


banyak pizza... makna adalah banyak okey aku kumpul... banyak guna masa kat USM la 3 minggu kan kat sana so adalah jimat...

Tuesday, June 21, 2011

Open Order Cookies For Raya 2011



Assalamualaikum wrt Tuan/Puan,

Kalau ada sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan kuih raya, bolehlah tengok-tengok catalog di dalam ini. Maklumat tentang jenis kuih, bahan-bahan yang digunakan berserta dengan harga untuk setiap 50 keping ada di dalamnya.

Dan seperti tahun yang lepas, antara kuih yang mendapat sambutan hangat:

1/ Pinky Crunchy
2/ Lazaros Oat
3/ Crunchy Cookies
4/ Chip Flakes
5/ Almond Rocher

Dan tahun ini terdapat ada 4 jenis kuih yang baru :-

1/ Zesty Munchy
2/ Tangerine Treats
3/ Krispy Oreo
4/ Almond Espresso

Jika berminat, boleh hubungi saya. Nak rasa sampelnya pun ada juga. Tarikh tutup pesanan adalah pada 18 Julai 2011

Me & My BFF


aku & cik yana.. masa ni aku baru beli hp baru...sony hazel kaler merah tau... haruslah testing kan kan... thanks cik yana mentemankan den... 14112010


masa ni jejalan kat amcorp mall masa new year tak silap aku... menghabiskan masa yang terluang.. ahaks....


masa ni lak makan steak kat bangsar.. lepas office hour... hahahhaa...


masa ni hari bumi.. hijau seh... hehehhe...

[[[[ Sebab Dia Insan Bese ]]]]


aku pilih die sebab die poyo... memang die gila2.. tapi aku rasa serasi ngan die.. sebab aku pun poyo jugak.... die bese jek... tapi die rajin, caring, komited keje, berusaha yang terbaik, sayang aku... tapi sekurang2nya die tak kuang ajau ngan aku....hormatkan aku... dari insan yang nampak bagus tapi sangat mengjengkelkan... apa perasaan korang kalau orang yang nak kenal korang tapi tanya soalan yang mengelikan... sangat mentakutkan aku.. tahu lah ko keje bagus... tapi tak perlu la .. nampak cam terdesak...bukan camtu caranya nak berkawan... aku tak tahu apa ko cari.. sapa ko sebenarnya... aku rasa aku da pilih orang yang leh faham aku, serasi ngan aku.... aku sayang die...

p/s : kepada ko.... aku tahu tiada insan yang sempurna sebab aku pun bukan sempurna tapi janganlah sampai ko gunakan kuasa yang ko ada... ngat Allah lagi maha berkuasa...

Last2 Day My BFF sebelum menukar status




semalam balik keje singgah sat avon... amik order barang kawan2... pastu g lepak minum sat bersama cik liyana... hukhuk.. yalah arini last day die before nak cuti tukar status puan... aku lak sangat la sakit perut sebab period.. ikutkan nak lepak2 kat umah die...

Monday, June 20, 2011

my BFF.... 4 hari lagik...

entry ni khas buat sahabat baikku aka geng rempit terbaikku.... cik liyana....apakah kejadian lagik 4 hari tersebut? beliau nak kawen dah... hukhukhuk... seyes aku rasa cam sayu jek... macam la cik yana nak tinggalkan aku...... aku tumpang happy die akan mendirikan umah tangga bersama insan tersayang... aku penah la sekali cik tunang die... cuma jauh di sudut hati aku sayu gak...gedik kan...

nak tahu macam mana aku kenal die? ingat2 balik cam lawak jugak... jadi kalau orang kata aku ni peramah aka banyak cakap aku memang akui la.. dah memang tu aku.... kadang2 aku kena kawal jugak.... asyik nak bercakap jek.... tak letih ker??? hehehee.... aku kalau diam makna aku merajuk la.... hhahahaha..... eh ehh.. apa aku da merepek ni... nak citer pasal yana ker aku.....

aku kenal ngan yana kat bus stop.. zaman2 naik bus g keje.... yalah takde kenderaan lagik masa tu... awal January 2009 aku baru pindah ke taman perumahan permai... boring siot g keje sorang2.. adalah harus mencari kawan... pertama kali nampak yana aku rasa die pun budak baru jugak sebab keskemaan terserlah.. sama la ngan aku.. aku pun buat2 macho tegur die... hahhahaha.... lalu bertanya : "awak keje TM ker?"
[padahal tahu sebab tali sama.... hahhahhahaa] "nama awak sapa?" start dari situ lah bermula kisah perkenalan kami.... dari g keje sama jer sampai ke balik keje sama.... lepas ke pasar malam sama2.... sampai la aku bawak datang motor aku sejak June 2009... die merempit ngan aku... alhamdulillah.... cik kelirey pun ada masa May 2010... cik yana lah akan jadi orang pertama yang akan tahu, naik, merasainya.....
sehinggalah cik bibah aku ada pada September 2010.....

saat aku bersedey... kat dialah tempat aku tumpang bermanja.... bercerita.... thanks awak sudi dengar.....walau kadang2 ntah apa2... musti awak boring kan kadang2... hahhahahaha.....  banyak tempat jugak aku redah ngan die.. naik motor la.. naik kete la.... amcorp mall, klcc, ampang, midvaley, taman jaya, kajang, broga, cheras, kepong dan banyak tempat lagik la....

tak lama lagi hari bahagia die sampai....jodoh die... die ikutkan muda lagik dari aku.... baru 25 tahun... baya adik aku no 3... hehhehee... tapi kitaorang awak saya.... hahhahhaa.... sampai sekarang tau panggil camtu... hakhakhak.... kadang2 aku nampak sebaya dengan die... huhuhu.. [pasan muda aku ni]

salu jugak aku lepak umah die.. tido2 sana... kadang2 ada masalah aku lari umah die jek.. hehhhe... kadang2 tu tk g mana pun... baring2.. tgk tv... hahahhaa.... main masak2 la.... ikut hati nak wat apa.... blog ni pun sebab die jugak.. die buat aku pun sibuk2 nak jugak... hahhahaa....

p/s : semoga awak happy, bahagia di samping orang yang awak sayang.... semoga majlis berjalan lancar, semoga menjadi isteri & ibu solehah... saya sentiasa mendoakan yang terbaik untuk.. saya mohon maaf jika ada tersalah perbuatan @ kata2 yang mungkin ada menguris. terguris awak... maklum saya ni kasar sket.. gurau suka hati jek.. hehehheehe.... thanks sudi kawan saya tika susah senang....melayan karenah yang ntah apa2... thanks atas segalanya... tak terluah dah.....hope persahabatan ini terjalin kekal selamanya..... saya sedey tau ni... nak nangis... huwaaaaaaaaaa..... saya sayang awak.... lalalallalallaa... lebiu lah.... hakhakhakhak...


cik liyana.... [test kamera baru masa ni]
p/s : ikutkan gambar banyak lagik oleh sebab tertinggal harddisk so ni jek la dl... hahhahahaa.. yg lain kemudian ek...


Its Party.. Black & Pink In Order.....

assalamualaikum... hye semua... entry kali ini pasal sambutan besday party my chief secretary kat office pada last friday 1762011... she is very the hot person... so many people kenal her... die pun baik ngan orang.... very the happy go lucky & ceria orangnya... ikutkan da 40an tapi still look young coz die kecik jer orangnyer.... so party buat time breakfast.. makan apa? macam2 ado... so layan jek pic2 aku bersama2 rakan2.... hakhakhak


my BFF yg single mingle.. gila kamera kami ni
 

bab posing bagi lah kat kami...






ni antara aksi bila berposing kamera... tn punya kamera adalah besday gurl pun geleng kepala... hahahhahaa.... kami kan penceria suasana.... bab mengedik depan kamera credit to ika, ira & zai... lalalalalalalalala... rasanya da lama kami tak posing2.....






in black & pink




ni antara geng2 yang baik & suka posing... hahhahaa... aku time tu first time pakai skirt g ofis... hakhakhak.. mula segan tahap gaban tapi haruslah berani.... mencuba tercuba style ladies ni... ahaks.. adik aku la yang pilihkan skirt ni okey....






its party time



ni antara pic sekitar majlis berlangsung.. persediaan makanan...



makan2 waktu pagi


menu pagi : nasi lemak masak by kak asiah aka ibu telor direbus oleh aku, sardin sandwich jugak by kak asiah, kuih lepat, kuih badak, koci disponsor oleh kak su, kuih talam sponsor by encik shahril, karipap frozen oleh aku..









besday bersama rakan2 ofis
tu lah besday gurl bersama rakan2 ofis... pic aku tkde lak... hahhahahaha... sibuk nau aku ni














sweet tak aku?? hahahaha



aku masa hari kejadian.... hahahhaa... skirt pink tk leh blah...
















nak jugak posing dengan besday gurl..



hahahhaa.. harus berposing dengan bunga besday gurl.. maklum la tak pernah dapat bunga banyak camtu lagik... lalalalalala


[ Weekend Wif Sweet Memory ]

Assalamualaikum.... hope semuanya sihat2 & baik2 jer... happy sokmo

hahahahhaa... this weekend so tired but so happy..... full activities okey....

jumaat after work terus gerak lik kg... dari tol sg besi ker tol ayer keroh sejam okey.. aku dok kat fast lane... sebab taknak mau layan penat + ngantok aku speed la sket... 140km/j .... alhamdulillah sampai dengan selamat....  aku speed tapi dengan selamat... TQ kepada semua2 kete bagi aku laluan.... hehehehe.... sampai umah so happy tengok mak abah & adik2 suma sihat2 jek.... after mandi, kemas so apa lagi operasi buat karipap frozen..... tepung & inti dibuat oleh emak.. sodap mak.. terbaikkkkkkkkkkkkk........... den tolong kelim jerk.... alhamdulillah market ada... mak teruskan... akak tolong jek.....


karipap yang telah siap sebelum di goreng untuk frozen

teman tido.. sangat besau bear ni


sabtu lak pepagi da bangun... kejutkan beliau.. maklum la beliau keje sabtu ahad... ada ot sapu jek... ada peluang kan... kang tkde dok diam2 ek... hehehhee..... lepas subuh dapat la melelapkan diri sebentar... after kemas2... membasuh bibahku sayang.... mandi siap2 ke bertam coz majlis jamuan kazenku kawen.... tapi ni belah lelaki... bertempat di taman bertam setia... lepas tu balik lepak2 jap layan maharaja lawak minggu k 11.. bersama family.. gelak guling2 jugak la... lepas asar.... lokasi ke segamat.... umah baru maksu ku... suka suka tengok umah die.. simple, elegent & so sweet.... malam sempat lagi layan maharaja lawak lagi... sambil tengok maksu ku susun album kawen.... borak2 sampai kol 1 pagi... maklum la lama tak jumpa maksu....maksu aku dengan aku beza 2 tahun jek... paksu adalah sebaya dengan aku....

posing sementara tunggu mak den...
posing bersama pengantin, mak, makcik2 ku...

deco umah maksu ku.. sila abaikan tudung saji tersebut.. hehhee

ruang tamu sgt ceria
ahad lak adalah kenduri doa selamat serta kesyukuran sempena umah baru.. adalah harus bangun pepagi ke pasar mencari barang2 untuk memasak....

masak lomak daging salai dengan pucuk ubi
ayam masak merah.. sangat sodappppppppp

masak lomak tempoyak udang + petai.. from cik ayu

aku yang terperangkap lalu terlena... huhuhuhu
dalam kol 3:30pm aku gerak lik k mlk... then kemas2 barang terus balik kl singgah sebentar d senawang berjumpa beliau jap... dating dalam kete bergerak.... cian beliau penat.... hantar makanan then baru gerak k kl... sebelum k klang antar barang2 adik aku... adik aku keje kat sana... selesai suma baru leh balik umah.... baru nak sms cik liyana... die da sms dl.. thanks awak so caring me....

Thursday, June 16, 2011

Turun 2Kg....

da lama tak timbang kan... tadi aku g timbang setelah di ajak dengan kawan ofis aku... ikutkan cam takut nak timbang sebab last aku timbang berat aku adalah 65kg dalam bulan April or May aritu.. lupa lak nk catat date sebab agak down sket masa tu... seyes terkejut... segan malu jugak ngan kengkawan yang maintain saja... bila berat naik adalah cepat mengah jugak okey...
Masya-Allah sangat berat aku ini.... memang terasa la berat badan aku ni.. banyak jugak baju-baju serta seluar aku jadi sangat fit & ketat.. adalah badan kurang selesa okey... adalah lemah lembik... aku tak mau keadaan ni berterusan so usaha harus dilakukan...
aku nak cergas... cerdas....

so apa aku kena buat......
yang pertama haruslah exercise... exercise.... exercise....
yang kedua haruslah jaga makan dengan amik makanan seimbang....
yang ketiga kurangkan makan malam & makanan yang kurang sihat....
yang keempat kena mulakan sekarang.....

so tadi aku timbang berat aku adalah 63kg...  so adalah turun sebanyak 2kg... alhamdulillah..
bersemangat la sket kan... aku target nak turunkan slowly & leh maintainkan ..... bukan nak kurus sangat pun... sebab aku ni tinggi hanya 150cm.. berat ideal adalah antara 48kg - 50kg.... untuk kesihatan... juga kecantikan....

Wednesday, June 15, 2011

[ Dating ]

hehehehe... entry saat mata mengantok.... ngantok tahap gaban ni... adalah tadi g surau baring okey....


ni kisah orang da lama tak bercinta... tetiba nak masuk balik alam percintaan??? bercinta la sangat kan.... poyo lebey.... 


al-kisah aku & Mr Zan la... jalan-jalan di shopping,... tengok budak2 muda belia bercinta.. berjalan berpegangan tangan... bergurau senda... kitaorang??? tengok kan jer.. layannnnnnn..... beliau siap cakap.. macam mana ek orang g dating... hahhahaha... lawak kot.. aku pun tak tahu la.. lama kot tak g dating.... hukhukhuk.. apa pun layan jek.. tengok pemandangan bandaraya JB.... g City Square... Pasar Karat... singgah sat k Danga Bay... g Stualang... g ke ZON..... makan mekdi.. beliau sangat suka ayam goreng.... pastu otw balik singgah menikmati mee mandung muar... 


suasana...

the ZON... orang berlibur
Danga Bay...
sekian untuk kali ni... 



Jom G Aerobik....

Ahaaa... adalah bermula kelas aerobik ku semalam... 14 June 2011 ... class start 5:45pm sampai 6:45pm.. tapi aku agak lewat masuk, kelas da bermula......amik kau merah2 muka... tp so fresh feel..... bayaran sebanyak RM50 sebulan sebanyak 8 sessi.... kat mana? kat aerobik class kat menara TM jek... dekat sebelah gim jerkkkkk....... ain budak umah aku pun joint.... adalah happy senaman dengan lagu okey.... adalah kaki sangat berat... so proses meringankan berat bermula.. mari mari jaga kesihatan..... 

Tuesday, June 14, 2011

Kalau Dah Merajukkkkkkk

kalau hati merajuk ke mana langkah ku bawa diriku.. selalunyer adalah...

.......
.......
......
......
.......
.......
......
......
......
......
......

pantai puteri

tempat yang tenang

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed