Thursday, February 26, 2015

Mari Minum Tamar Cocoa.... Sedap

Assalamualaikum...

Lamanya takde new entry. 
Hari ni aku nak share tentang Tamar Cocoa..
Aku start minum tamar cocoa ni masa dalam pantang lagi. Sedap rasanya. Siapa yang suka minum Milo or Hot Chocolate cuba try Tamar Cocoa, in shaa Allah, anda puas + tambah khasiat dari tamar lagi. Ikutkan masa pregnant boleh jer minum tapi sebab alah aku ni banyak yang muntah so tak la minum. 

Bagi yang breastfeeding in shaa Allah boleh menambahkan susu badan. 
Bagi yang mengalami masalah sembelit, pun elok try. Memang sangat membantu. 
Salah satu usaha kita kan, in shaa Allah. 

Semua orang leh minum tamar cocoa ni. Semua golongan & peringkat umur. Lelaki perempuan. Yang pregnant. Budak-budak atas 2 tahun dah boleh dah minum, tapi kena cairkan sket sukatan tu. 

Kalau nak tahu, Tamar Cocoa keluaran Alhadad Marketing ni memang 100% keluaran Bumiputera. Siapa yang nak sokong produk Bumiputera kalau bukan kita. Macam mana orang-orang Bumiputera nak maju kalau kita tak sokong yer dak. Fikir-fikirkan... hehehehe



Antara kelebihan mengambil Tamar Cocoa, yakin & tawakal pada Allah. Mohon yang baik-baik sahaja. 




Tamar Cocoa didatangkan dalam bentuk serbuk 900gram. Juga dalam sachet untuk memudahkan penggunaan.



Ni lah rupanya. Stock Tamar Cocoa ni sangat-sangat laris. Seyes. Sampai ada stokis yang takde stock kat tangan tau. Aku tahu sebab Adik Boy aku no 3 merupakan stokis di Melaka. 

So jomlah tukar minuman harian anda. Kalau beli yang pek 900gram, bancuh macam biasa, korang boleh adjust nak pekat ker macam mana. Boleh jugak diminum sejuk, ala senang jer tambah ais @ simpan dalam peti. Macam minuman yang lain. 

Harga pun tak mahal mana pun. Setiap pembelian tamar cocoa berharga rm21 anda akan didaftarkan secara automatik. Korang jugak layak menikmati harga ahli untuk belian kedua dan seterusnya termasuk produk lain (bukan tamar cocoa sahaja). Yang bestnyer setiap pembelian kita, kita akan dapat bonus/rebet. Korang boleh tengok-tengok produk-produk lain kat web alhadad http://www.alhaddadmarketing.com


Bagi sesiapa yang berminat nak order boleh jer roger aku. Jangan malu jangan segan. 

Whatsapp - 013-6133658 (Jen Jen @ Zai) 

COD : 
KL - Menara TM, Pantai Dalam
Melaka - Paya Dalam, Duyung, Air Molek 
Johor - Kulaijaya

Bagi yang jauh, aku boleh poskan jer. Contoh, aritu kawan aku dari Penang order. Thanks ida. 

Okeylah, tak rugi pun try Tamar Cocoa tau. Tak cuba tak tahu. Hehehe. 

Tuesday, February 24, 2015

Mari berSENYUM

Motivasi diri
Mari SENYUM
1. Senyum pada orang lain dikira sedekah.
2. Senyum juga akan buat orang lain senang hati dengan kita. Kira terkena tempiasnyer. Ahakss.
3. Tapi kan kalau susah sangat nak senyum kat orang lain takpe. Senyum pada diri sendiri dulu. Ia akan membuatkan diri anda lebih positif. Tak susah kan nak senyum pada diri sendiri.
4. Orang kata kalau selalu senyum ni awet muda. Awet muda tu bonus. Ahaksss.
5. Pakar motivasi ada mengatakan "bila kita senyum, beribu2 sel akan berkembang akan tetapi sekali kita masam berjuta2 sel akan mati".
6. Bak kata Ustaz Izhar sebaiknyer tegur bagi salam kat sapa sahaja, bukan sahaja orang yg kite kenal. Tapi yalah bukan senang nak buat camtu oleh sebab sifat pemalu yang sangat tebal itu. Kannn....
p/s : So apa salahnyer kite senyum. Be happy. Segala urusan in shaa Allah pasti berjalan dengan lancar. Peace yow!!!

Tuesday, February 17, 2015

Cuti2 CNY

Assalamualaikum..

Yeay petang ni balik kampung. Esok cuti dah. Ofis aku cuti ganti sempena Maulud Nabi yang lalu. So minggu cuti panjang la sket sekali dengan Cuti Raya Cina. 

Masih lagi ejas-ejas masa & aktiviti dengan life baru. Kadang busy beno sampai penat sangat. 
Apa pun cermin-cermin diri maklum la aku jugak insan biasa. Kadang tak perasan buat salah & silap. Muhasabah & slowy improve. 

Okeylah.. babaiii. 

Wednesday, February 11, 2015

Romper Baju Melayu Kain Tshirt

Assalamualaikum...

Tu diaa.. semalam kawan hubby tag aku. G tengok rupanya Romper baju melayu kain tshirt. Comellll kan. 
Ermm menarik jugak ni. Untuk raya nanti. Masa tu Zaheen dah 9 bulan. In shaa Allah. 
Memang nak cari yang dia selesa pakai kan. Jom la nengok pic. 
Sekiranyer berminat korang contact no tertera di bawah tu. 

Terkini !! Terbaru..panas di pasaran..
ROMPERS BAJU MELAYU
: MATERIAL : KAIN TSHIRT 100% COTTON
HARGA PASARAN RM59.90
PREORDER @QisQas Babies Collections RM45 (bayaran selewat2nya 20hb Feb 2015)
SAIZ:
S: 0-3bulan
M:3-6bulan
L: 6-12bulan
Saiz : S
Bahu : 7.5inc Labuh Baju : 18inc Lebar Badan: 11inc Labuh Tangan : 7.5inc
Saiz : M
Bahu : 9inc Labuh Baju : 20inc Lebar Badan: 12inc Labuh Tangan : 8.5inc
Saiz : L
Bahu : 10inc Labuh Baju : 22inc Lebar Badan: 13inc Labuh Tangan : 9.5inc
KOD WARNA:
RBM 01 - Royal Blue
RBM 02 Biru Turquoise
RBM 03 - Purple
RBM 04 - Hijau Lumut
RBM 05 - Orange
RBM 06 - Merah Cili
RBM 07 - Emerald Green
RBM 08 - Coklat
RBM 09 - Maroon
RBM 10 - Dark Grey
Stok dijangka siap akhir bulan 3-bulan 5 mengikut batch
Berminat terus Whatsapp RBM kod wrna baju ke 0196514641( whatsapp only)






Thursday, February 5, 2015

Wedding cousin

Assalamualaikum.
Update thru mobile phone. Hehehe.
Last week berlangsung wedding cousin. Sebelah umah aku jer. So Jumaat tu aku amik cuti. Kira hari rewang-rewang kan. Tapi tkde rewang sgt. Sekarang kan orang pakai khidmat katering. So tak la busy macam dulu nak kopek bawang, nak potong sayur segala. Miss all the moment kenduri kawen dulu. Hihihi.
Haaa aritu tolong2 untuk bunga telur, doorgift lain dah setel. Tapi aku tak dapat tolong sangat. Datang tolong tengok jer. Hihihi. Bawak si kecik tu. Maaf.
Tema diorang batik jawa. Pastu bunga telur cucuk kat batang pisang. So klasik kan. Tambah cantik dengan gazebo yang baru siap. Oh ya cousin aku tu lelaki so kira sambut menantu lah. Ada persembahan silat tapi tak dapat tengok sebab Zaheen ngah merengek nak tido.
Masa kenduri best sebab time ni lah ramai sedara mara datang. Leh berjumpa. Jumpa kawan lama lagi. Okeylah jom layan gambar






Kek coklat moist

Hallooo
Lama giler aku tak baking rasanyer. Aritu sebab panjang sket & nak balik Kulai so aku plan nak buat kek coklat moist. Faveret hubby aku so semangat la nak buat. Kikiki. Maka godek la resipi yang sudah lama diperam.
1st kek kurang jadi gebus sebab guna gula perang. 2nd kek yesss menjadi gebus & puas hati. Alhamdulillah.
Matching dengan coklat ganache. Tapi agak cair ganachenyer. So belasah jer la. Dah siap kan. Tuang coklat ganache tu masuk peti. Pastu amik makan. Not bad. Hihihi. Takpe next time i buat lagi yer.

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed