Wednesday, July 3, 2013

Kursus Pra Perkahwinan - Sekali Lagi


Assalamualaikum. 

Amik bila kurang bizi & bos meeting kat luar, dari aku merayau2 sebab keje dah siap baik aku dok bertapa kat meja. orang kol or cari pun senang kan. maka jadilah 2,3 entry okeh. 

haaa citer sket pasal kursus Pra Perkahwinan ni. al-kisahnyer sebenarnya aku dah amik kursus ini pada May 2008. lama kan, masa tu keje kat Melaka lagik, pegi as single person jer, temankan kawan baik aku sebab tunang die dah amik dulu kat tempat lain. 
so kununnyer tak payah amik lagi tapi sebab ET tak amik + takde kawan makanyer temankan die amik + aku pun sekali lagi, lagi pun bagus juga timba ilmu + refresh balik kan. 
date yang kami attend sebenarnyer 18 & 19 May okeh tapi kat sijil jadi 22 & 23 May lak. pihak Mahligai Firdaus la yang cetak. kami tak tahu yer. hehehe. 

kursus ni aku book kan kat Mahligai Firdaus, Taman Setiawangsa, KL. charge still RM80 + makan tapi kitaorg makan sendiri. sebab ramai sangat kan. malas nak tunggu. tu dia gila kentang ramai okeh, 300++ okey. banyak la budak2 muda lagik. 
oh ya, sepanjang kursus dengar pasal statistik penceraian + sebab musabab nyer takut jugak tapi kita kena usaha yang terbaik, doa banyak2, betolkan niat, tawakal pada Allah. mohon padaNya. sebab yang sangat tinggi jadi cerai tu punca tidak  sefahaman. mintak dijauhkan. 

pada aku dari apa yang aku tengok dari family sendiri, sedara mara, mahupun kawan2.
memang takde benda senang, terus boleh faham tapi kan willing to be understand, jangan rumitkan keadaan, trust each other, sabar, jangan cepat melenting. 

2 orang dari latar belakang berbeza, tetiba nak hidup bersama sure la ada pro + kontra. lagi satu yang sangat penting adalah komunikasi. walau apa pun. jangan terlalu pendam. 
dan kena ngat kite tidak sempurna so janganlah mengharapkan yang sempurna. 
try to be the best, make the best one. jangan putus asa. 
doa pada Allah, jaga hubungan dengan Allah tu pun sangat2 penting. pesanan buat diri sendiri jugak. semoga kita sama2 mencari cinta halal & diredhai Allah. 
sayangi seseorang kerana Allah. sayang seadanya. 



okey got to go. babai. 





No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed