Sunday, June 10, 2012

Macam Tak Caya Ajer....

Seyes sampai sekarang aku still macam tak caya lagik.... ya sekarang aku sudah declare dengan seseorang... kiranya aku ada pakwe.. eh eh..... poyosss kan..... macam tak caya lagik ni... semalam tepat 5:30pm pada 9.6.2012 aku ada aku pakwe.... incik pakwe la yang nak declare dulu sambil mengenali lebih rapat sebelum menuju ke fasa seterusnyer... siap gtau masa & tarikh..... pastu tanya aku lak... nak tawen tak??? hampesss tanya aku camtu... malu la aku tawwww.... [dalam hati jawab memang la nak] hehehhee

jeng jeng jeng


ni gerangannyer.... nama Mohd Mahathir... umo 32 taun yer... orang Melaka... sudahnyer orang Melaka..... insya-Allah semoga hubungan ini berkekalan hingga ke alam perkahwinan.... ada la 2 perkara pasal die yang aku pun terkejut bila dapat tahu... yalah manusia kan tiada yang sempurna... nak cari yang sempurna sampai biler pun tak jumpa sebab takde kan.... aku terima seadanya dia sebagaimana die terima aku seadanya aku.... alhamdulillah...... 

Die sebenarnya kawan kepada kawan aku... die add aku dari FB kawan aku.... aku approved sebab die kawan kepada kawan aku... lama dah tak ngat biler... tapi takde la komen ker apa2 dari die... tapi on 3 June yang lalu die tegur aku then nak kawan dengan aku..... betol2 nak kawan ngan aku..... aku pun sebenarnya dah tahap gaban malas sangat2 dah nak kenal2 orang baru.... die rajin sangat msg aku, kol aku... tanya pasal aku.... aku memang takde tanya apa2 kot pasal die... sebab MALASSS..... bukan apa aku dah cam fobia sebab lastly takde apa2... mula2 beriya2 bagai... bila aku dah mula suka lalu mereka menjauh..... so kali ini aku memang malas.... die tanya aku jawab kadang2 aku wat derk jugak....sure die akan kol pulak.....pastu tak sabar2 nak jumpa aku.... aku pun nk uji la kunun.... kalau nak jumpa aku turun la N9 kebetulan aku balik kg.... tak sangka lak die nak datang kan..... so aku pun nak jugak tengok orangnya camner kan....... 

kesimpulan aku leh wat.... aku bole nak serasi ngan die.... insya-Allah..... die pun cakap die leh nak hidup bersama dengan aku..... aku pun tak janji kan apa2 cuma aku akan buat yang terbaik... insya-Allah... aku pun lum gtau mak abah aku lagik.... tapi aku ada cakap dah kat die, if seyes jumpa jer mak abah aku... die dalam proses siapkan diri... huhuhu..... die keje bese jer kat CTRM Melaka tu.... tak kisah lah... janji keje yang halal, bestnyer die tak smoking [memang ciri2 calon aku carik].... akhirnya ada jugak yang tak smoking.... sebelum ni semuanya perokok tegar [tapi jika dah jodoh aku redha jer] 

mula2 saya awak jer... hohoho..... kena panggil die abang.... die panggil aku zai.... dah la sama bulan ngan aku.... aku 2 Nov, die 30 Nov...... tak kisah lah..... die no 8 dari 10 orang adik beradik... aku lak 1 dari 9 orang adik beradik.... 

*** ikutkan aku ngah dalam minggu exam.... so tak sangka lak nak jumpa calon dalam time2 kritikal ini.... huhuhu...

MZ stand for Mahathir & Zainab......  kenal 03062012.... kapel 09062012....  

<<< aku baru selesai 3 paper, so ada lagik 6 paper lagik>>>

>>>> Start esok 11 June aku g keje sorang sebab cik puan yana dah mula cuti awal..... insya-allah smeoga dipermudahkan untuk melahirkan nanti..... mesti aku akan rasa bosan la sorang2 ni nanti..... tapi aku kena harungi jugak kehidupan pasti akan berubah..... Yana bakal jadi ibu.... aku insya-Allah.... kena menikah la dulu kan... hehhhe..... so jauh lagi perjalanan yang harus di lalui...... insya-Allah semoga aku terus tabah, sabar hadapi segala yang mendatang...... :D:D:D

6 comments:

Girl Girl said...

wahhh! Gud news.. Tahniah.. Mga hbngn kekal slamanya.. :-)

Liyana said...

wah...suke sy tgk..smg bkekalan k awk..xmo sedey2 lg...sy doakn yg terbaik utk awk... :)

jeehans.blogspot.com said...

tahniah..akhirnya bahagia itu muncul kan?....awak baik akan dapat lelaki yg baik..sy doakan kebahagian awak yea...arap kawen cepat2...dah kawen leh trus grade nt,...terus de baby..hehehheh

Edy Zaidi said...

semoga berkekalan

EMMYMAZLI said...

congrats jenab... moga berbahagia hingga ke jinjang pelamin yer...

Mohd Ridzuan Zakaria said...

Alhamdulillah....Semoga berbahagia selalu....

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed