Tuesday, November 8, 2011

Bersangka Baik, Memahami & Sabar


wahh tajuk entry cam gempaq & power kan kan.... sebenarnya sangat lemau + ngantok gaban + otomen suma ada ni....maklum la semalam gerak dari kg kol 11pm & sampai umah dalam kol 1:45am... nak elak jam la kunun, kuar dari ayer keroh clear lepas pedas linggi jam jugak, tapi balik lewat ni bukan sorang2 aku ngan yana geng rempit aku, da janji & amik die kat senawang...

memang nak menulis tapi adalah kurang best sebab pic tak sompek nak transfer lagi, adalah sangat bz semasa cuti minggu ni maklum la sempena hari raya aidiladha & tidak pulang ke kampung selama 60 hari... tu die bapak lama kan kan... ngeh  ngeh.. ni cipta rekod ni.. hahhhhaa.. paling lama aku tak balik before this sebulan lebih jer...

so kunun-kunun tak mau melayan mata maka aku pun menulis.. ewahhh... hahahha apa lak ea nak story ni..
oklah aku story sinopsis jer kejadian yang berlaku...hahhahaa.... poyos jer kan...

Al Al - actually takde apa2 pung pasal al al cuma this week kebizian gaban melanda die... start on my besday rabu lepas, yalah baru berkenalan kan so die tak pasan r besday aku biler, tak kisah pun... baru-baru ni lak BFF aku dok riso aku masih solo & single kan so die pun nak ajar aku la cara mengorat??? tetiba aku lak tanya diri aku.... aku tak pandai ker? hahhahaah memang la sebab aku pun spesis manja2, ayu... tu kan semulajadi kan.. kalu nak buat2 manja kang ramai lak kawan2 aku muntah hijau, jangan kata kawan2 aku... aku sendiri kot muntah darah dulu... hahahhaha.. auwwwwwwww

kisahnyer kawan aku suh la aku ni manja sket siap bagi teknik2 ngorat tu...pada aku biarlah aku jadi diri sendiri kan kan.. biarlah orang yang suka aku terima sapa aku... eehhh ehhh sebelum ni pun aku jadi diri jer... masih ada yang sayang... auwwwww.... hahahahahhaa

aku ngan al al okey jer... as fren but ada la sket2 ciri2 die aku suka.. auuww.... hahahhaa... as normal human kan... aku tahu aku tak leh lari tapi apa aku rasa tapi ianya aku kawal & berbatas.. suka as a fren..... aku tahu this time is so hard core busy for him as a good fren aku kena lah memahami kan.. leh msg tapi kena pada masanya... msg just simple & tidak mengharapkan apa2 balasan .... macam sabtu lepas msg die then 5 minute after die kol.. terkejut okey... but i feel happy.... for this time biarlah camni... taking care yer al al...
mak abah pun pesan : bersangka baik, positif thinking & patient, be understanding dalam jua yang kita lakukan insya-allah hasilnyer pasti terbaik.... apa jer yang dilakukan ikhlas kerna Allah....

hisam - guy yang kawan abah aku kenalkan... makcik aku, pakcik yang kenalkan tu sangat happy ya.. bersetuju.. abah aku lak kata jangan gelabah, kenal dulu... jumpa dulu.. mak aku lak tak kisah sangat yang penting aku leh nak serasi & aku setuju....the answer is kawan la dulu kan.... no promise....

hahahahha... sinopsis kunun... bapak panjang lak aii...

aku pulang ke kampung lepas keje jumaat lepas.... 4 jam okey baru sampai kg... sampai2 suma kuar termasuk family pakcik aku semua, adik2 aku suma da sampai.... nak masuk tengok2 ada macam2 kat meja.. taadaaaaaaaaaaa surprise besday aku & advance besday mak aku.. terkejut akuuuuuu... thanks to all adik2 aku... i'm so happyyyyyyyyyyyy ... sayang korang semuaaaaa......... muahhhhhhhhhh

kunun pendek kan kan.. to be continue in next entry... ahaksssssssss

1 comment:

Liyana said...

btl2, bersangka baik je :)

sape la yg mengajar teknik mengorat tu? hehe

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed