Tuesday, November 1, 2011

Weekend with Full Surprise & Fun :):):)

patutnyer nak story semalam tapi semalam adalah sangat bz gaban, berlari ke depan belakang saja sebab cover tmpat exe secretary.... so today ada free sket.... so nak story jugak kisah weekend baru ini....


apa citer??? yeye nak story ni... 


29.10.2010 bersamaan sabtu merupakan hari konvo adik2 gurl jen jen iaitu adik no 4 & adik no 6.. nama diorang ini hampir serupa... no 4 SITI ZARIFAH no 6 SITI ZAFIRAH..... jangan tersilap okey... ala pic kat laptop umah lak.... later la upload kat sini.... oleh sebab konvo mereka adalah serentak tapi berlainan tempat sorang di PICC Putrajaya & sorang di DATC UiTM Shah Alam maka mak abah tak boleh pegi kedua2 tempat serentak.... adik no 4 mengalah so mak abah ke PICC manakala aku ke UiTM menemankan & meraikan majlis konvo adik aku.... sebenarnya first time aku masuk dewan konvo as tetamu... before this 2 kali konvo aku as graduan..... dah la sorang2 kan, bosan jugak sebab takde geng bercakap... ikutkan adik boy no 3 nak datang tapi sebab komitmen keje maka tak dapat hadir tapi takpe sekurang2nya adik aku tak berseorangan.... pepagi aku dah gerak k Shah Alam, majlis okey so aku pakai baju kurung... sweet gitu... ahaks.. nak jugak puji diri sendiri... hehehehe....aturcara majlis bermula dengan kisah tayangan video persenyawaan manusia dari seketul darah sehingga lahir seorang bayi, membesar dan seterusnya menjadi insan di muka bumi, kisah pengorbanan ibu bapa terhadap anak2..... so touching okey.... aku cover macho la... heheheheh.... Naib Caunselor pun nangis okey... memang la kan if melibatkan mak abah ni....


p/s : sayang mak abah, pengorbanan mereka memang tak terbalas doa ku mohon supaya mak abah sentiasa dalam keadaan sihat, bahagia, baik2 saja.... akak sayang mak abah.....


dalam kol 12:30 selesai majlis konvo, so kuar la dari dewan perghhh tu die session adik aku adalah paling ramai.... plan jumpa kat pintu utama untuk sessi bergambar... takde la banyak sangat pic amik sebab orang sangat ramai.. sangat sesak okey..... 


after that aku minta diri nak balik k KL.... kol Al Al sebab memang ada plan nak g tengok muvi aritu dengan Bro Mirez sekali, kira g bertiga sebab aku tak penah jumpa Al Al lagik... Bro Mirez lak tak jadi sebab ada keje so Al Al cakap kite proceed jumpa... die otw sekarang tunggu kat UiTM die datang amik.... aku lak masa tu haaaaaaaaaa.... dengan berbaju kurung ini.... tetiba jadi cam nervous... hahhaahhaa...... 


setelah hampir 40 minit menunggu nampak sebuah myvi putih dengan driver berbaju shirt kuning & pertama kali aku pandang hati aku berkata tu Al Al.... bila kol yes memang sah tu die.... kuat jugak instinct aku ni.... huhuhuhu.... bila cakap kat Al Al die cakap cmtu jugak... kuat instinct jen jen.... tengok Myvi putih die ohh same like my brader... huhuhu.. sebijik sebentuk tapi plat no lain la.. ngeh ngeh ngeh... 


first time jumpa segan, malu tapi control macho okey.... tapi rasa cam lama dah kenal... orangnya sangat tinggi, ceria... sebab dah pernah cakap so takde la janggal sangat... kitaorang proceed terus ke Sunway Pyramid sebab Al Al kata nak g sana... Jen Jen follow...


plan aritu adalah ingin tengok citer Real Steel.... lepas cari tiket kitaorang g solat dulu then makan kat Kenny Rogers.... sebab tiket kol 6:40pm okey.. kitaorang sampai 2:30pm cari parking suma sampai tempat tiket dah kol 2:40pm so dah terlepas tiket kol 2:30pm... lagipun tak mau la rushing2 kan kan.... jejalan pusing tawaf kat Sunway tu.. teman2 Al Al cari barang.... die ada komen nice, i like  when see i wearing baju kurung... Jen Jen senyum jer.... 


spend time together with Al Al 2:30pm until 10:00pm feel selesa, happy, safe... walau pertama kali jumpa tapi feel happy... borak2.. walau jejalan tanpa bercakap tapi takde rasa bosan.... apa pun as fren aku happy, selesa.... hope perkenalan ini akan berkekalan dengan baik.... kawan tanpa syarat... 


tu kisah sabtu 29.10.2011.. lain pulak kisah nyer pada 30.10.2011.. apa kes???


kisah Ahad tu lak sebab takde program apa aku kuar berdua ngan BFF aku anim, kitaorang g USJ Summit karok & jejalan round Summit.. pastu lepaking minum, story mory.... dalam pada tu dapat msg dari abah aku yang mengatakan "akan ada orang kol akak dalam masa terdekat ini, jangan terperanjat" aku apalagi memang terperanjat okeyyyyyyyyyy... ohhh noooooooooooo


petang tu lak pakcik tu ada kol, pakcik tu merupakan BFF abah aku... nak kenalkan aku ngan officemate die... pakcik tu cakap malam kang that guy akan kol aku.. aku memang sah2 terkejut & tak sangka plan ini semua.. apa pun aku kawan jer, tengok jer dulu... sebab memang tak kenal... tapi tak berani komen apa2... kenal & kawan jer... 


p/s : apapun aku taknak terburu2.. aku pun bukan desperate sangat nak kawen.. memang lah nak kawen bukan nak main belasah jer kan kan... nak mencari seseorang yang boleh serasi, memahami, yang buat kite happy, terima kite seadanya, terima jugak family kite, hormat kite, bukanlah yang kaya & handsome melangit tapi biar sedap mata memandang & boleh menyara kite, ada kerja yang baik & stabil.... lalui susah senang bersama.... 

1 comment:

Liyana said...

amin...smg dipermudahkan semuanya...

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed