Monday, June 2, 2014

Trip Vietnam & Balik Kampung

Assalamualaikum....

Harap semuanya sihat. G Vietnam tapi bukan aku lah. Ofis Hubby buat trip ke Vietnam 22-24 May lalu. Ikutkan aku memang nak ikut tapi atas sebab-sebab tak mahu susahkan Hubby & kawan-kawan yang lain, so tak jadi la follow. hehehe. Bukan apa, aku tak larat nak redah berjalan banyak sangat. Takut pitam cam aritu. So week aritu aku balik umah Wan kat Labu, pastu g PD umah adik jemput Mak. Mak jaga adik ipar aku dalam pantang. 1st time aku drive jauh sejak pregnant ni. Sebelum ni memang jadi co-pilot kecuali drive g ofis & area KL jer. hehehehe. 

Haaa last week ada ekspo baby kat lobby ofis aku. So aku jengah-jengah la turun bawah. Geram jer tengok baju comel-comel. Nak beli untuk baby sendiri masih terlalu awal so aku beli untuk 1st anak buah aku, Ali. Tunggu Ali kuar hospital la baru leh pakai baju tu. 



Alhamdulillah selamat aku drive sampai Melaka. Batuk-batuk & sakit kepala aku tak hilang-hilang lagi. Mabuk & muntah masih ada lagi bila aku lewat makan, makan bercampur, makan yang kurang fresh. 
Malam tu ada kenduri kat kampung. Kat kampung kalau kenduri ada Nasi Ambeng, lama gak aku tak makan. hehhee.. Alhamdulillah 


Esok pagi lak Mak cakap nak sembelih ayam yang mak beli tu, nak buat masak lomak cili api. huhu... 



























Sambil-sambil lepak kampung tu Hubby hantar pic-pic kat sana. Dia belikan ole-ole untuk semua adik-adik dia & adik-adik aku jugak Mak Abah. Thanks sayang.
Kain-kain cotton, telekung, jubah murah-murah kat sana kan. 

















Okey dah habis idea nak citer. hehehhee. 


No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed