Thursday, August 21, 2014

Asas Simpanan & Belanjawan Utk Permulaan Kerjaya

1. Nak belanja tu boleh tapi patut-patutlah.
2. Kalau boleh tulis setiap sen yang keluar dari poket.
3. Sebelum apa-apa, simpan 10% ke 15% dari gaji dulu.
4. Macam matlamat hidup, kita pun kena ada matlamat kewangan.
5. Dah ada takaful ke belum? Kalau belum faham-fahamlah ye.
6. Itu buku 5 kasi tutup, itu hutang suma kasi clear.
7. Slow talklah dengan cik kak kat sebelah tu, banyak pekdahnya.
8. Tunggu apa lagi? Startle invest skang kalau takde lagi.
9. Nak rezeki bertambah? Senang je, dermalah sikit beberapa yang dapat tu.
10. Last sekali, carilah jalan macam mana nak dapat extra income.

No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed