Monday, May 18, 2015

Zaheen naik beskal & pijak rumput

Assalamualaikum....

Apa khabar? Alhamdulillah kita sihat. Harap semua sihat yea. 
Weekend buat apa? Weekend lah quality time untuk bersama family tersayang.... Yea dak.
Zaheen pun dah makin besar. So petang-petang hari nak tengok keadaan luar. Alaaa bukan jauh mana pun bawak keliling umah. Amik angin petang, tengok-tengok pokok, tengok. 

Sabtu petang sebelum Incik Suami pulang balik JB, sempat bawak Zaheen main2 kat luar. 
Selalu kalau weekdays memang atoknyer yang bawak jalan petang2. 

Happy dia bila dapat dok atas beskal tu. Basikal tu kepunyaan arwah atok

1st time letak dia atas rumput berjengket-jengket kaki dia, mesti pelik. eh aku pijak apa ni.
Muka terkejut time ayah snap pic tu. 



Lepas tu dudukkan die. Muka pelik yang comel. Zaheen Zaheen

pose jelir lidah yang macam trademark die sekarang ni. Comel la kan budak2 kecik ni buat

si ayah bawak si anak berjalan2. relax jer dia tu

sempat la snap kenangan pic family. gigih aku tau.... 

ni lah jadinyer kalau bg selfie camera nak zaheen, die nak pegang

lepak kat gazebo atok mujab.

budak kepenatan lalu lena.. opsss abaikan katil yang bersepah tu yea.
Tapi selepas jalan-jalan petang tu, bila time nak send Incik Suami ke Melaka Sentral, sedey muka Zaheen bila lambai kat ayah die. 

Macam mana pun kena spend quality time bersama yang tersayangkan. Tak kira bagaimana pun caranyer. Kena lah berkorban sket. Masing-masing tak sama perjalanan hidup. Apa pun kita buat yang terbaik untuk diri juga keluarga. 

Rasanya kalau korang semua kat tempat aku, mesti korang pun akan buat benda yang sama. In shaa Allah, satu masa nanti kami semua akan duduk bersama. 

Thanks for reading.


No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed