Wednesday, July 23, 2014

Minggu Last-last Nih....

Assalamualaikum... 

Hari ini dah 25 Ramadhan. Jap sangat masa berlalu. Rasa macam baru awal-awal puasa, tengok-tengok dah penghujung Ramadhan. Awal-awal puasa aku berlawan masak dengan Cik Ain. Hehhee.. Lepas aku dia. Ni dah masuk ujung-ujung macam malas jer nak masak. Maka beli lah yer. Hehehe. 

Last weekend Hubby datang KL. Khamis lagi dah sampai itu pun surprise aku. Yang aku ngat flight dia petang, rupanya tengahari. Tau-tau ada kat lobi ofis aku dah. Sayang sayang. Memang suka tau. Yang aku dok msg tanya kat mana? Bukan apa nak g menjemput dia la. Senyap jer. Suka tau surprise kita kan baby. Hehehe. Jumaat pagi aku ada checkup kat HKL, so 1st time la Hubby teman. Alhamdulillah. 

Hubby aku bukan taknak teman aku tapi dia takde kat sini. Bukan apa, sebab ada lah sorang dua tanya soalan kat aku setiap kali aku nak g checkup. Rasanya diorang tahu kot aku memang PJJ dengan Hubby aku kan. Biarlah. Hanya yang melalui jer faham. 

So Khamis tu dapat buka sama dengan Hubby, kitaorang beli kat Param Pantai Dalam dekat dengan umah aku. Malam tu lepas terawih g Kg Baru, nak minum Jus Mangga faveret dia. Isk Isk. Setiap kali datang KL mesti nak g situ minum Jus Mangga. HR Steak House Kg Baru. Jus Mangga gelas besar RM2.50 jer. Tapi memang puas hati lah. 



Alhamdulillah minggu kedua puasa 11-12 July aku dah balik Melaka. Ziarah abah yang tak berapa sihat & sambut Ramadhan dengan family. Meriah la balik kampung kan. Pastu patutnyer 12hb Hubby dah balik JB sebab Ahad keje kan. Tengok die cam malas jer nak balik. Punyalah remind dia. Petang tu dia ajak g Param kat Duyung, otw tu die cakap fikir-fikir macam tak sampai hati nak bagi aku balik KL drive sensorang. 

So die decide nak cuti Ahad so balik KL sama2 baru dia balik JB. Allahuakbar. Start aku preggy ni dia memang tak bagi aku drive jauh-jauh. Risau. Thanks yang berkorban masa & tenaga. 

In Shaa Allah minggu ni, balik Kulai. Hubby aku akan datang KL dulu then baru kitaorang sama-sama balik Kampung. Puasa ni memang tak balik Kulai lagi. Last balik Kulai masa awal June aritu. Lama seh. Rindu kat MIL, adik2 ipar & anak buah bambam 2 orang tu. Cira & Irish. Tadi jalan-jalan kat MPH nampak baju frozen tapi takde lak size untuk Cira. Untuk Irish ada. Lawa & kain pun best. Aduhh... Sepasang baru RM28. 


Aku kan verangan nak buat cookies yang simple tapi kan tak larat. Ngeh ngeh. Start lama tak ke dapur. Puasa ni la dapat la masak simple-simple. Tahun kuih raya beli jer la. 

Okeylah... 

Babai... 





1 comment:

Liyana said...

dah merasa dulu pjj dgn husband. huhu tp seronok gak awk.. klu jumpa hari2 asik nak bertekak je. hahahah

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed