Monday, January 19, 2015

Congo Bars Trial

Assalamualaikum. 

Haaaaa Congo Bars ni. Aku cam suka lak Congo Bars ni. Hahahaha. 1st time makan masa aku tengah pregnant aritu. Cik Boss kawan aku bawak datang ofis. Aku makan 3 ketui kot. 

Ni lah rupanyer. Sedap sebab tak manis sangat. Hehehe. 

Masa pun berlalu. Pastu kat FB kawan-kawan aku sibuk order Congo Bars dari kawan sekolah kami. Dilla, nama kawan aku tu. Dia memang baking dari umah. Dia pun ada buat jugak Congo Bars. Kebetulan aku pun dah habis pantang & nak buat majlis Aqiqah untuk Zaheen so aku pun order la sekotak. Makan sendiri jer uolss. Sedap. Memang sedap. Hahahhaa

Tu dia, menarik tak? Seyes sedap okehhh. Adik-adik aku pun suka. 

So masa bulan December aku rasa teringin beno nak makan Congo Bars. Kawan aku lak close order sebab cuti sekolah kan. Nak spend time dengan anak-anak dia. So aku pun gigih la google resipi. Memang banyak resipi tapi kan mana satu yang sedap. Hahahaha. So akhirnyer aku buat keputusan nak follow resipi di blog yang satu ni. 



Dah setel beli bahan-bahan, so mari mulakan operasi. Zaheen pun tido. Maka terhasillah Congo Bars dari hasil tangan aku. Kikikiki. Nervous nak tengok hasilnyer. Siap jer masak terus potong bagi Mak & Adik-adik rasa. Komen, sedappp. Yeayyyyy. Walaupun tak chewy mengikut spek Congo Bars sebenar. Tapi diterima. Yeahhh. Licin okeh. 




Tadaaaa my Congo Bars


Aku lagi semangat masak bila makanan tu diterima oleh insan tersayang. Ahakss. Bagi aku simple jer resipi Congo Bars ni cuma teknik nak buat tu penting. Kalau tak memang tak bape jadi sangat. Lagi satu kos bahan tu agak mahal. 

Okeylah... Babaiiiii. 




No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed