Wednesday, January 7, 2015

Salam Siaran... Eh dah 2015

Assalamualaikum.... 

Harap semua kengkawan sihat. Lama giler tinggalkan blog ni. Last entry 11 September 2014. Perghhh sangat lama okey. Hampir 4 bulan woooo... 

New story pasal aku, now aku dah jadi seorang ibu kepada seorang budak lelaki yang comel. Allahuakbar. Alhamdulillah. Hahaha. Tak tahu nak mula cerita balik macam mana. Kikiki. Kununnn masa dalam pantang nak menaip macam blogger lain tapi tiadalah kesempatan. Kikiki. Boleh terima tak alasan tu. 

Okeylah. Nak gtau ni, aku dah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang comel seberat 3.3kg pada 6 October 2014 bersamaan 11 Zulhijjah 1435H (Raya Kedua Raya Haji) di Hospital Besar Melaka pada jam 4:14 pm. Seminggu baru decide nama Ahmad Zaheen akhirnya menjadi pilihan untuk diberikan. Pilih nama tu Ahmad sempena nama Nabi Muhammad S.A.W bermaksud yang terpuji. Zaheen pula bermaksud seorang yang cerdik. Hubby la minat dengan nama Zahin semasa cerita Kerna Terpaksa Ku Relakan tu. Tajul Zahin. Ejaan jer lain sket tapi maksud sama. 

Alhamdulillah. 9 bulan bawak perut akhirnyer selamat melahirkan secara normal. Sehari selepas birthday Hubby. Now dah 3 bulan dah. 
Masa 1 bulan 4.1kg.
Masa 2 bulan 4.8kg. 
Masa 3 bulan 5.3kg. 

Gambar Zaheen sejurus selepas dilahirkan & pic sekarang 3 bulan. Dah pandai menegur & borak2. Kalau snap pic selfie camera die pandai pandang, siap gelak lagi. 

5hb January 2015 aku dah start keje so untuk sementara waktu ni Zaheen duduk dulu dengan Atok Nenek die kat Melaka. Sedeyyyyy sangat pisah dengan dia. 3 bulan 24jam dengan dia. G mana pun bawak jer dia. 

Okeylah setakat ini dulu. Nak amik mood menaip balik ni. Hehehe. 




Thanks for reading... :) 




3 comments:

Mimy Hamid said...

makin comeiii muka jen..welcome back ofis

Jen Jen Areff said...

@Mimy Hamid : thanks kak. hihi. anak yg comei... hehehhe

Cik Puan Eka said...

tertunggu2 gak Jen update walaupun ada fb hehehehe

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed