Wednesday, January 14, 2015

Target to Weight Ideal

Assalamualaikum

Haaa cerita pasal berat after bersalin ini. Yalah last berat aku masa pregnant aritu 75kg. Tu dia betapa berat aku. Masa tu dengan kaki bengkak gila-gila. Lepas deliver turun terus 62kg. Memang ringan badan. Yalah masa preggy berat berdua kan. Aku target nak dapat berat 55kg. Tapi lum berjaya lagi. Cuma aku usahakan sekurang-kurang berat aku leh pakai baju-baju sebelum pregnant dulu. Bukan apa baju semua elok-elok & cantik-cantik lagi kan. Sayang nanti. Lagi pun kalau nak beli semua baju baru pitam gak. Yalah kos bajetnyer... Hehehe. Mana leh jimat, kita jimat. Ye dakk... 

Sekarang berat aku 59kg-60kg camtu. Bukan la nak kurus now. Janji sihat kan. Tahu aku pun bukan jenis leh nak kurus now. KPI aku leh pakai semula baju sebelum pregnant. Nak dapat berat yang ideal.  Hehehe. Mula-mula pregnat berat aku 61kg. Berat aku naik turun gak masa pregnant. Lepas operate buang cyst tu la turun gila-gila. 55kg kot. Memang rasa ringan melayang plus loya. 

Kebetulan pakai baju kurung moden ni. Tak sempat nak test semua baju. So tawakal jer masa gosok baju malam tadi. Alhamdulillah still leh sarung walau ada part yang tak loose sangat. hehehe. Pastu teringat pic kat FB masa pakai baju yang sama. Masa 2013 tu masih single & as tunangan orang. Berat masa dalam 56-57kg kot. Hehehe. 



Okeylah nak sambung keje dulu. babaiiii 


2 comments:

Liyana said...

cantik je lagi haa... hehe
sy baju muat semua tp tu ah byk sangkut kat punggung haha. punggung melebar gittew mihmih

Jen Jen Areff said...

@Liyana kann.. mmg muat tu ada part tk lepas gak. sy sangkut kat dada. heheheh.

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed