Tuesday, November 17, 2015

Wedding Cousin & Cuti Deepavali

Assalamualaikum.

Salam siaran. Last week cuti panjang. Hehehehe.
Kisahnyer bukan cuti panjang pun, cuti tinggal ciput jer.

7 Nov lalu ada wedding cousin buat kat Dewan Majlis Perbandaran Nilai.
Anak mak long, kak mak aku. Kitaorang gerak g nilai dalam kol 10 lebih.  
Sebelum tu kemas barang sebab lepas habis kenduri nak terus balik JB.
Pak Long aku alhamdulillah beransur pulih tapi die takde kat majlis, rest kat umah.
Zaheen sangat suka sebab bebas jalan-jalan. Aku standby stroller gak kot la die penat nak tido.Masa otw tu die dah tido so sampai tu memang tengah cergas. Otw balik Melaka die tido.









Setel kenduri sampai Melaka dalam kol 6pm sebab adik-adik naik dengan aku sekali.
Rest jap then lepas Magrib & ujan stop baru gerak ke JB. Plus ada eksiden semua so dalam 1am kitaorang sampai Kulai.
Tu pun ada stop berenti kat RnR Machap, hubby aku ngantok.

Esoknyer Ahad tapi biasalah, Johor kan keje. So aku berdua kat umah dengan Zaheen sebab hubby keje, MIL keje. Spend time dengan Zaheen. Best tambah sekarang die dah mula berjalan, dah banyak keletah. Kadang gelak sendiri. Feeling housewife jap. Tapi biasalah time nak mandi or masuk toilet la mencabar sket bila berdua dengan die. Hehehe. 
Petang tu bawak la Zaheen jalan-jalan depan umah. 

Isnin pun Hubby keje tapi half day so petang tu jalan-jalan. Yeay. G angsana jer pun. Hehehe. Lepaskan die berjalan kat mall, boleh tahan jugak. Dengan kasut bunyi-bunyi lagi. Hehehhe. Seronok tempat lapang kan. Lagipun weekday orang tak ramai sangat. 







Balik Kulai, ada 2 orang sepupu Zaheen, Iris & Cira. Kalau diorg tido umah, pagi lepas Subuh dah datang panggil Zaheen. Zaheen plak bila sepupu tu sebut nama terus bangun. Terus keluar g main. 

Tapi yalah masa cepat berjalan kan bila happy time ni. hehehe. Deepavali tu lepas breakfast ramai-ramai, masa untuk pulang. Yalah Rabu nak keje dah. 




Kitaorang gerak balik Melaka dalam 11 lebih. Pastu stop kat Rnr Pagoh makan icecream calong. Hehehe. Sementara tunggu Ayah beli ice cream, lepak kat pondok tu. Tapi cuaca memang panas aritu. 

Nak sampai umah, Zaheen baru lena. Petang cam biasa lah antar Hubby ke Melaka Sentral naik bus balik Kulai. 

Tu jer sekian. 

Babaiiii... 






No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed