Sunday, July 31, 2011

ceritera hujung minggu

salam... harap semuanya sihat...

sekarang ini aku kat kampung... lama tak pulang kampung kali ini.. adalah sebulan... last balik kampung 19hb june aritu... pastu ni 29hb july baru balik lagik... lebih sebulan kan... bukan apa masa aku plan nak balik mak abah & adik2 aku datang KL ada kenduri kawen so jumpa kat sana jer la... best & feeling lain bila kat kampung ni kan.. tenang, nyaman jek... kalau balik kampung adalah sangat berat nak balik KL.. yalah sini umah atas tanah... lapang walau tak luas mana kan... tengok ayam itik... sekarang ini adalah musim buah-buahan.. rambutan, manggis, durian... ikutkan dulu ada dusun arwah atok tapi disebabkan banyak sangat kera, tupai yang mengerjakan buah-buahan sebelum dapat kami makan so redha jer la.. anggap takde kebun... masa arwah atok nenek ada lagik dapatlah kami merasa durian tembaga, limau bali, rambutan, durian belanda, manggis.... sebab dusun agak jauh dari umah... so lama tak datang maka binatang la tolong makan.. redha jer la... rezeki diorang kan.... aritu lepas keje aku gerak balik labu dulu... mula2 plan nak balik dengan cik liyana, da sonok ada kawan.. tapi disebabkan die ada keje aku gerak balik dulu tu namanya bukan rezeki... {maaf awak tak dapat tunggu}... sampai umah wan kat labu dalam 6:30pm jugak.. maklum la kete banyak so agak sesak... wan aku masak lemang, rendang.. so banyak la bekalan yang wan aku bekalkan... penuh gak la kete bibah aku yang comel... alhamdulillah walau comel... muat la nak bawak suma tu... alhamdulillah syukur sangat... ada mangga epal yang manis dari umah pakcik aku yang mak aku suka sangat2... so adalah aku ingin mendapatkan untuk mak...

lama tak pulang ke kampung feel die lain sket.. berkobar-kobar, bersemangat okey... nak cepat sampai kampung jer... ikutkan malam aku gerak lik melaka.. da mula penat, ngantok aku gagahkan jugak.. slow2.. sampai jugak kat kampung.. nampak jer umah.. leganyer rasa... alhamdulillah selamat sampai.... jumpa mak abah...adik2..

No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed