Monday, February 10, 2014

Kisah Cuci Kereta & Karnival Karangkraf

Assalamualaikum

Aku harap semua sihat-sihat selalu. Aku lately on off badan panas, jap panas jap normal. Perubahan ke arah new life. In Shaa Allah doakan yer. 18hb nanti baru jumpa doctor semula untuk check & confirm. Sekarang jaga makan, jaga emosi, jaga hati, jaga tingkah laku & paling penting jaga hubungan dengan Allah. In Shaa Allah, aku pun manusia biasa jer so kadang kala ada yang terlepas pandang. masih lagi blajar, masih lagi explore. Lagi satu dengan keadaan PJJ dengan Hubby agak mencabar tapi apa pun kena fikir yang positif & mohon doa banyak-banyak. eh eh apa la tu dok membebel kan...

Haa ikut plan asal last week nak g USM Penang. Konon nak jumpa Hubby & kawan-kawan yang masih meneruskan perjuagan. akan tetapi keadaan tak mengizinkan. Pastu lak adik-adik & cousin gtau anak Cik Idah, Farid nak tunang. so ingatkan dalam la balik Melaka. Again dengan pening jap ok, jap teruk plus dengan badan cam lemah so terpaksa la jugak tak balik. Rasa nak baring jer. 

Jumaat lepas final Maharaja Lawak Mega 2013. Tahniah buat SepahTu, dah memang rezeki korang kan. Tahniah juga buat Shiro & Bocey. tengok masing-masing cam tweet & komen sana sini cakap patut Bocey layak Juara. tapi kalau dah bukan rezeki mereka apa kan daya kan. kadang baca komen diorang seram jer. kite hanya peminat & penyokong jer. okeh. 

Sudahnyer Sabtu relax kat umah, bangun pagi lapar sibuk cari makan. haaaa sinki umah tu problem sket tu kadang nak masak spoil mood. dah baiki pun cam tak ok lagi. tapi kadang kalau masak kena la g masuk kat bilik air lak, so kurang best la kan. nak tak kena la beli. hukhuk... bole terima tak alasan tu? 

Pastu memang plan nak g basuh kete, kalau tengok Masya-Allah sangat comot Cik Bibah. lagi satu bukan apa kalau basuh + vacummm baru lah best kan. so dalam kol 11 g lah gagahkan diri g hantar kete untuk cuci. tempat biasa cuci penuh lak aritu. nak tunggu boleh tapi sure makan berejam. tak larat lak. so cari tempat lain dekat2 ngan area umah. alhamdulillah ada la satu kedai tu. kira turn Cik Bibah dalam ke 3. so okeylah tunggu la jap. pastu dalam pada lepas cuci kan kena alih kete ke tempat vacumm + lap kering. so tukar tempat duduk, tetiba ada sorang brader ker pakcik tak pasti la, tp range umur dalam lewat 30an or 40an camtu la. aku takde la nak duduk dekat die, sebab ada kosong selang satu kerusi so duduk jer la. dengan muka rasa pucat gitu. tetiba brader tu tegur aku "student ker?" sebab nampak sticker USM aku. tanya tinggal mana? asal mana? keje mana? mula lah rasa tak selesa, jawab tak jawab, layan tak layan jer. pastu doa cepat la kete die siap... hahahhaa. bole kan. so lepas die kata nak gerak dulu, so ingat habis dah. sekali die cam lengah-lengah kuar dari situ, pandang, senyum kat aku, nak aku tengok (walau aku tak tengok pun) baru die blah. aku tarik nafas lega. Cik Bibah aku pun siap semua, rasa best tengok kete dah bersih. alhamdulillah. so dengan happy gerak la, sekali tengok kete brader tu ada kat depan. tak syak apa pun. bila kete aku lalu lepas kete die, die pun gerak. arghhh sudah... die follow aku lahh.. terus kol hubby. tolonggggg..... macam mana ek. aku kan cepat panik sket.. heheheh. so doa banyak & sambil drive nak balik umah. alhamdulillah kete banyak, masuk depan die. so aku dapat jarakkan kete aku. so lepas kuar simpang masuk highway terus pecut. kata kalau die follow memang nak hala g balai polis. tengok kat cermin dah tak nampak so apa lagi terus laju-laju balik umah. alhamdulillah. laju-laju naik umah. 

petang tu kawan ajak g umah dia. aku drive dekat-dekat boleh la. lepas tu g mana-mana kawan la yang drive. amik-amik angin tengok pemandangan semua kan. Ahad tu ada Karnival Karangkraf kat Shah Alam. so sebab kawan yang drive aku follow jer dok depan diam-diam. dapat 2 jam kat situ, dengan cuaca panas, aku dah mula tak larat, aku beli la majalah Pa&Ma & majalah Rapi sebab ada diskaun semua. kawan2 aku ada beli novel, buku motivasi, buku agama. memang orang ramai, cuaca panassss sangat. alhamdulillah ada kete buggy so naik la buggy tu. dapat parking dekat, so takde la jalan terlalu jauh. sempat la amik gambar dengan Upin Ipin & Celina yang Masterchef Selebiriti tu, pastu chow balik sebab laparrr. huhuhu....

Haaa member aku Jaja ada g belajar kelas kek, blaja 3 jenis kek, Rainbow, Red Velvet & Rusian Cake. Perghh aku memang dah lama tengok Rusian Cake kat blog Kak Ita, so memang nak sangat. alhamdulillah dapat la rasa & makan. seyes sangat sedappp. Sekarang kan aku notice tekak tak leh makan manis-manis. lagi tambah pening. so lepas makan kek tu terus minum air putih banyak-banyak. bukan kek tu jer. apa sahaja makanan yang manis. macam jadi pening wooooo. lagi satu kan tak leh makan makanan yang dah sejuk. macam contoh makan kuih, yalah kalau dah buat pagi tengahari dah sejuk  so aku tak leh makan, so sanggup g panas kan dulu. hehehe. macam tu lak sekarang nih. 

Malam tadi lepas Isyak g gosok baju keje, pastu tengok tv jap... peningg, so g masuk bilik baring. pastu rasa bahang panas berpusing-pusing sampai lena. dah pagi baru rasa sejuk. 

okeylah itu jer. hehehehe. 


1 comment:

Liyana said...

Hormon preggy gitu la awk.... pelik2 je... sy dulu suka bau bdn husband hahahhahaah. Sy suka bau dia balik2 keje tu bolehhh hahahhha. Siap sms jgn mandi dulu klu nak dtg jemput sy balik kg. Hahahah. Time peknen jela. Skrg ni nak bau pun pengsan dulu kahkahkah

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed