Tuesday, February 25, 2014

Kes Mengidam Tapi....

Assalamualaikum.....

Haaa mengidam? Tapi bukan aku tau yang mengidam. Kawan-kawan baik aku. Ain, housemate aku. Jaja, nun jauh di Putrajaya.
Cian kat diorang, mengidam nak makan ikan bakar sampai kecur air liur tau. Makan tanpa gagal. Cian kawan-kawan aku. Maybe sebab
mereka yang dekat & rapat dengan aku terkena tempias. Tapi aku tak lalu makan terutama nasi. Tengok nasi pening terus, seriusss korang.
Lapa tapi tak lalu langsung okeh. Paksa makan walau faveret ikan bakar tapi aku lalu 3 suap jer. Haaaa macam korang pernah dengar kes camni????
Hubby aku alhamdulillah takde teringin apa-apa lagi ker belum lagi? Huhuhuhu....

Aku bukan taknak makan, nak makan. Kalau makan habis then muntah balik, aku redha. Sekurang-kurang makanan tu masuk jugak sket. Ni kes tak lalu langsung.
Bukan apa pening dengan lembik la aku. Baby please kerjasama dengan mummy yer. Hehehe. Daddy jauh tau.

So sekarang aku memang standby kurma, biskut, roti krim tu, asam pastu buah-buahan yer. hehehehe. Haaa semalam kan tengahari memang tak lalu okeh,
makan buah dengan roti bakar tu pun selamat kuar jugak. haa ada kawan suggest makan buah cecah garam sket, aku try la boleh la buat alas perut. 

Balik umah aku try la masak, menu apa? alaaa so simple jer. Megi goreng carrot. Masak kering-kering.
Alhamdulillah boleh la makan + tak muntah balik. Malam tu lapar lagi makan sebijik orange. Sedapppppp. Hehehehe.






Last week aku masak sup sayur. Alhamdulillah. Cuma tu la larat tak larat jer la. Balik kerja memang rasa penat. Huwaaa.... kalau malam-malam ada tukang picit maybe okey lagi. Hahahah. Gedik tak? hehehheeh. Sila lempang saya laju-laju.



Haaa aku notice sekarang aku more touching. Isk isk yang ni menjangkit kat kawan aku jugak. Sama-sama touching boleh. Tengok berita yang sedih, terus berair mata. Pendek kata tak leh tengok or dengar yang sedih-sedih. Tengok drama pun sama. Hihihihi.

Lagi satu sekarang sebelum g keje singgah kedai kuih kat bawah rumah beli kuih, otw tu makan kuih. so kat opis nanti dalam kol 8am bekpes geng BFF ofis lak, Nisa & Kak Mala. hehehee. tapi tu la selera dah berubah, kadang makan, kadang tengok diorang makan jer. hehehhee. 

Esok, 26hb ada dating dengan Doc, untuk scan. Kepada anakanda, esok mummy nak tengok awak yer. hehehehe. Nanti Jumaat in shaa Allah nak buat buku pink (walau merah), daddy ada sekali. yeayyyy. 

okeylah, nanti kite story lagi yer. 

daaaaaaaaa..... 








5 comments:

Mimy Hamid said...

akak dulu preggy tak suka nasi...asik nak western je...

Jen Jen Areff said...

@Mimmy Hamid : oh yaker... nnti sy try... tq kak

Mummy Adriana said...

wahhhh kemain anak akak yek....demanding ni,hihihi

Miss Volvo said...

wahhh da pregnant rupanya hihi tahniah!! jaga diri bebaik ye mommy :D

Sya Mimie said...

assalamualikum sis.. tahniah ye.. jga diri.. :)
sy skrang pun ngah prgnt..syukur xteruk kena morning sikness..

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed