Monday, February 17, 2014

Tahniah... Alhamdulillah Melangkah ke Fasa Baru

Assalamualaikum... good morning... 

Lama tak bersiaran di sini. Harap korang semua sihat. Aku bukan apa keadaan tak bape sihat sangat. 
Haaa nak share ngan korang ni.  Bukan apa, aku riso 2 minggu period delay pastu kan badan rasa lain macam sangat-sangat. Panas semua. biasanya kalau dah kawen tak period, adalah pregnant. jika sah pregnant alhamdulillah, jika belum rezeki lagi, so kena la find the solution. aku pun nak msuk 31 tahun ni. heheheh. 

so 1 weeks delay aku dah g klinik, doc cakap cannot confirm samada u pregnant or tak. oklah, so baliklah ofis, inform kat hubby. kawan2 opis yang rapat riso sebab tengok aku lain beno. sabar jer dulu sambil jaga makan. Badan panas waktu malam jer memang panas tau. aku sendiri rasa pun eh panasnyer. haaa berbalik appointment Doc yang patut jumpa 18hb kan. disebabkan kepanasan badan yang agak panas, ditambah dengan rasa loya + muntah lepas makan. 

so aku gagahkan jua g klinik pada 11hb. yalah period pun still delay. once again, urine test. the result.... jeng jengggg.... tapi kali ni jumpa doc lain d klinik yang sama. 
Confirm. Tahniah Puan Pregnant. cam mimpi tapi tengok result. rasa sebak sangat. alhamdulillah. its almost 6 weeks. so masih kecil lagi. Doc cakap 26hb nanti datang semula untuk scan dengan pundi kencing penuh tau. haaaaaa? camner tu. Doc cakap kalau dah buang, minum lagi baru datang klinik. ooo baiklah... saya menurut perintah. hehehehe... 

alhamdulillah. terus call husband gtau dia. pastu bgtau family & kawan2 yang rapat. buat masa ni takde update kat FB or IG. baru jer share kat blog ni jer. kat FB tu nantilah. so sekarang bertahan & bersedia hadapi simpton-simpton pregnant. setiap dari kita tak sama kan. aku kena kuat sebab hubby jauh dari sisi. sayu jugak tapi kena hadapi jugak. Hubby pun banyak bagi kata-kata semangat. terus google info-info berkaitan pregnant. simpan & forward bagi aku baca. 

In shaa Allah cari masa untuk menaip & mood untuk hilangkan rasa pening + loya. maaf la entry ni mungkin huru hara kan. hahhahaha. tuan die pun cam pening-pening lagi. hahahah...haaaa nak story ni, last month on November aku ada amik GLA Shaklee dari BFF, Cik Puan Yana. Gla tu supplement & merawat kesuburan dalaman jugak. juga membantu jika ada masalah cyst. so aku try la makan, tapi masa tu try makan 1 biji jer. after 1 month makan, aku ada terbaca yang makan GLA jika ada masalah, alhamdulillah masalah tu makin pulih tapi makan dengan 2 biji sehari. lepas tu pulak Maksu promote untuk makan Harum Malam more untuk dalaman wanita, aku lak ada keputihan. so usaha nak kasi pulih la. tapi sebenarnya aku sempat makan tak habis sebotol pun, lepas tahu pregnant terus stop. selain itu Kopi Elvyra tu pun minum tak sempat habis sebotol. hehehe. 

GLA tu lak aku stop jap sebab nak ubah cara makan untuk merancang kehamilan (masa ni tak tahu lagi pregnant) so tunggu date period datang. tapi sekarang dah stop terus. hehehehe. so ada lagi dalam 15 biji tak sempat makan. 

Alhamdulillah, rezeki dari Allah. bila sampai saat + masanya. Ia tetap berlaku. Kita sebagai manusia hanya usaha yang terbaik, segala yang  berlaku dengan izinNYA. 

doakan buat aku, suami & bakal baby yer. aku + hubby still PJJ lagi. lum rezeki duduk sama. mungkin lepas ni hubby akan selalu datang sini, sebab awal-awal ni aku pun tak leh travel jauh2. 

okeylah... sampai sini dulu.. 

babaiiiii. 




4 comments:

Cik Puan Eka said...

Tahniah awak. Hehehe happy untuk awak. Kite belum ada rzki lagi. Baru lagi kan kawen. 2 bulan + + hehe.

Jumpa pun baru bulan lepas waktu subur. Eka skang ni makan acid folik. Memang kawan ada suggest produk shaklee. InshaAllah lepasni makan shaklee pulak.

Jen Jen Areff said...

@Cik Puan Eka : alhamdulillah. thanks awak. tkpe awak baru lagi. saya pun lebih 5 bulan kawen.
haah dah bole mkan asid folic. teruskan berdoa.

Mimy Hamid said...

Yg 15 biji tu jual kt akak jen gla..huhu..tgh mkn gla gak

Jen Jen Areff said...

@Mimy Hamid : Nanti saya bawak datang ofis yer

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed