Monday, March 19, 2012

Al Kisah Weekend

Assalamualaikum semua... hope semuanya sihat & ceria hendaknyer... Jen2 pun sihat alhamdulillah....

Bukan apa this week baru 17 Mac - 18 Mac banyak lak kisah... yang tak terduga & sewaktu dengannya... 

Oh ya..... Jumaat lepas aku ada buat scan alhamdulillah ada reduce 2 cm... aritu scan 12cm, baru ni scan 10cm... alhamdulillah ada pengurangan walaupun sedikit. Aku akan terus berusaha yang sebaik mungkin... Insya-Allah semoga Allah sembuhkan penyakit yang aku hadapi ini.. Amin...

Sabtu aku ada kelas start kol 9 pagi sambung 11 pagi sambung 5 petang lastly malam kol 8 malam tapi malam aku tak g kelas sebab rakaman jer... so 3 subjek jer aku g.... oklah g ngan bro bad, bro hamzah & bro ayub... geng2 lain streaming jer... maklum la aku ni agak malas so g kelas amik aura semangat katanyer & dapat jumpa kawan2.... ada gap masa tu aku g lepak2 kat tasik permaisuri... lord ranger jer... huhuhu...

Ni masa lepak2 kat tasik permaisuri sementara tunggu kelas seterusnyer... maklum la sorang2 kan... best jer duk sini, hijau tenang jer... sungguh cantik ciptaan Allah.... alhamdulillah dapat la aku menulis di sini... 

This week start 15 Mac sampai 18 Mac ada pesta belon panas di Putrajaya.. geng2 aku g sana anim, jaja, shahidah dari Muar beriya benor nak datang... aku redha jer sebab ada kelas kan so kalau dapat nak g pun esok jer la... after kelas roger diorang rupanya tak jadi g sebab shahidah tak dapat datang lak.. last minute.... oleh sebab 3 bulan tak jumpa diorang semua so aku turun jugak shah alam jumpa anim then ke putrajaya g umah jaja... lepak umah jaja jer malam tu...

malam tu lapau bebeno so pegi la food court terdekat... so lepas makan round la tempat ni... ada swimming pool bagai... posing waj

esoknyer plan nak g la jugak belon panas tu kan... tapi sebab kitaorang dah ada kat putrajaya so relax2 jer la... pagi2 tu dapat kol dari mak yang adik boy aku no 3 nak risik &bertunang pada 7 Apr @ Sabtu next month.... dengan orang kelate... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... alhamdulillah aku tumpang happy adikku... jodoh adik aku sampai dulu kan... aku redha..... first dalam family aku nak bertunang so adalah excited... aku nak ikut la ikut g kelate nanti... lalalallaalalaala.... orang kota bahru... nak tengok jugak bakal adik ipar aku ni.. ahakssssssss

dalam kol 9 aku dapat msg dari calon yang cousin aku kenalkan... oklah nama die lanz.... lanz msg kata nak mai tengok belon.... haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... seyes terkejut... alamakkkkk ... aku kan mula nervous la... apa la.... but relax & cool jen2.... lanz nak datang jumpa jer.. so aku pun gtau anim & jaja tanya diorang camner... diorang jer so aku mintak diorang follow sekali... segan + nervous + kekok beb... maklum la tak pernah jumpa lagi... hanya berfesbuk sebelum ni.... so kitaorang plan jumpa kat alamanda then g pesta belon... naik kete die jer... MYVI SE PUTIH.... 
sama dengan Al Al laaaaaaaa.... huhuhu.. layannnnnn.... 

Lanz sampai dulu... kitaorang dekat tapi yalah saja nak tengok tahap kesabaran die camner kan... die dok tunggu kat MPH.. aku usha dulu sebelum tegur die.. oh sama lam fesbuk ngan live... hehhehe... bukan apa tatuttttttt kan.... 





tapi kan sedey sebab masa kitaorang sampai of coz la takde belon lagi satu cuaca kurang cantik, tapi tanya orang kat situ die kata dalam kol 3pm @ 5pm... maklum la pertama kali katanyer nak tengok belon panas... kol 1pm sebab masing2 lapau so g lah makan dulu kat Taman Pertanian Warisan.... kol 5.30pm lalu pun still tkde lagi.. da balik umah... kol 6pm baru ada belon panas.. takde rezeki kan... 

Masa tunggu turn beli makanan borak2 la ngan Lanz.... oklah orangnyer for first time jumpa... leh nak borak ngan kwn2 aku.. thanks korang sebab temankan aku kalau tak seyes aku kaku.... hehehehe



Aku & Lanz ni bukan apa kitaorang takde bercakap lam fon... nak jumpa baru ni ada la cakap jap kat fon.... oklah orangnyer... pembersih... leh la nak bercakap... tahu la sket2 pasal die.. 

tkpe just slow2 kan.... take it easy... follow the flow kan... kawan jer dulu.... ikutkan die yalah da 37 kan... da layak sangat... sekarang die dah ada cucu okeh.... hehehe.... 3.30pm die mintak diri sebab kol 6pm kena keje... ada OPS.... 

** Lanz, thanks sudi datang jumpa saya yer... TQ

3 comments:

Liyana said...

wah dh jumpe eh org yg awk ckp tu eh? hehe nt cite deh

jeehans.blogspot.com said...

nape tak singgah umah kite?

Jen Jen said...

@liyana : haah jumpa ahad lepas... auww...

@niza : tak teringat nak singgah sebab ngat awok lik kg @ cik asben datang... huhuhu.. tkpe lain kali dtg sana ct roger yer... insya-Allah...

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed