Friday, March 9, 2012

Berubat Kg

apa cer? lama tak update blog.. banyak nak citer tapi kadang2 masa amat mencemburui atau kadang2 tak tahu nak mula... huhuhu.. alasannn kan... hahahahhaa.....

aku sekarang ni sihat alhamdulillah better than before ni... alhamdulillah aku kuat..... aku sihat insya-allah.... now aku masih & sedang berubat kg.... setiap penyakit kan ada penawar kecuali mati.... so apa pun kena usaha, ikthiar kan.... alternatif lain selain dari hospital kan.... sebolehnyer aku nak elak dari operate.... 

sekarang ni aku ngah minum air pinang + sirih + gambir.... ia bertujuan untuk mengecutkan & memecahkan darah.... tapi kena la pantang makan.... insya-allah dah 8 hari berpantang & minum air pinang.... ubat kg ni aku g kat masjid tanah setelah mendapat info dari BFF aku cik puan yana & makcik aku dalam keluaran Mastika Mac 2012 ... namanyer nek tijah..... die pun cakap kalau leh jangan operate nanti tempat lain lak sakit... yalah bukan apa, salur darah, urat kite dah kena kacau kan.... apa pun usaha yang dijalankan kena mohon doa banyak-banyak pada Allah kerana penyembuhnya dengan izin Allah..... selagi usaha itu tidak membelakangi @ menyalahi agama..... 

selain dari tu aku amalkan makan madu pagi & malam.... juga minum air halia..... 

pantang makan aku banyak la sket... takpe la slow-slow kan... take time tapi yang penting baik, sihat, sembuh... insya-allah..... antara apa yang aku tak leh makan ialah ayam, daging, telur, kacang soya, kubis, timun, ikan yang gatal2 like kembung, ikan keli, seafood like udang, sotong, buah yang masam like mangga, limau, tembikai merah, pisang....tapi tak perlu risau bumi & rezeki Allah ni luas... banyak lagi makanan yang leh aku makan kan..... 

aku mula pantang makan & minum air pinang pada 3.3.2012.... kena sabar & kuatkan semangat... i will do... insya-allah..... 

*** thanks awak (yana) kerana concern pasal saya.... terharu..... alhamdulillah..... 

2 comments:

Liyana said...

xpe, stiap pnyakit ade ubtnye, ni bhgn awk, redha aje k, kte xtau ape tersirat bile Allah turunkan dugaan mcm ni kt kte..kuatkn hati k

LyaNa said...

beb...ko sihat ke x ni?? risau plak ako tgk perkembangan ko ni skrang. pape pun be strong k dear.. insyallah

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed