Tuesday, October 20, 2015

Fuhhh nak masuk 3rd Trimester dah

Assalamualaikum....

Diam tak diam, sedar tak sedar. Aku preggy nak masuk 7 bulan dah. Maknanyer nak masuk fasa last trimester. Oohh... Tapi kan kalau aku kira patut minggu ni dah 7 bulan, kalau ikut app pregnant, baru 6 bln +++. Minggu depan baru 7 bulan. Tak kisah lah. Yang pasti tak lama dah nak bersalin. Macam tak percaya. 

Kali ni pregnant, agak strong sket berbanding masa Zaheen. Tapi masih lagi berjauhan dengan Hubby & anak. Ermmm... Macam-macam fikir tapi takpe la biarlah ia tersimpan di benak sanubariku. Hehehehe. 

Kali ni mabuk muntah still ada lagi sampai sekarang. Dugaan masa pregnant setiap orang kan tak sama. Macam mana kena harung, kena lawan, kena kuat jugak walau kadang-kadang tak kuat. Huhuhu..

Bila perut dah besar selalu cakap kat Zaheen, Zaheen ni adik Zaheen. Nanti jaga adik elok2 tau. Main sama2 dengan adik tau. Hehehehe. Walau Zaheen tak faham tak kira nak cakap jugak. Biar die tahu tak lama lagi die nak ada adik. 

Alhamdulillah Zaheen dah jalan. Aku kan tak sabar nak jalan pimpin tangan dia. Ohhh....

Preparation barang adik Zaheen takde la kelam kabut sangat. Ada yang tak perlu beli. Sebab jarak Zaheen & adik Zaheen tak jauh sangat. So ada benda boleh share & guna pakai bersama. Ada beberapa barang memang kena beli. Bukan tak excited, cuma taknak membazir. Barang Zaheen masih baru & elok lagi kan. 

Oh ya, gender baby aku tak tahu lagi. Minggu depan baru nak scan. Tak kisah la kalau dapat baby girl, alhamdulillah. Kalau dapat baby boy pun alhamdulillah, as long as baby sihat, sempurna sifat semua kan. Baby pun aktif. Hehehe. Kadang tersepit die. Sorry baby. 

Preparation nama pun masih dalam proses, sama macam masa Zaheen. Standby 2 nama. Hihihi. Tapi banyak cari nama gurl. ehhh. 

Okey cukup dulu. hahhahaa. Okey babaiii. 


No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed