Wednesday, October 19, 2011

Bila Bos Kata Aku Tak Efisien


sentap boboy tau tak??? 
Awak tak efisien pun ngan saya!!! alamakkkkk tanjat jen jen.... 


Al kisahnyer ngah wat keje PA pada CSO datang kat aku, masa tu aku ngah wat sampul untuk file claim for gomen, senang siapkan nanti bos aku tinggal nak sent jer. PA tu cakap la kat aku nanti mintak aku cover during die lambat sebab nak ulang alik hospital, pastu bos aku tanya nape aku? pastu PA tu jawab la sebab CSO cakap aku efiesien... aku lak ngan blur2 takde la sangat sebab aku bukan stay situ pun kalau cover die, siap CSO datang tempat aku cari aku mintak aku buat something or cari apa2.. aku just divert kol la... if sapa2 kol nak tengok kalender berlarilah aku ke depan... penat seh.. rasa nak pakai roller blade jer.. laju sket kan...


pastu bos aku jawab " ngan saya die tak efisien pun" arghhh sudah, sentap aku.... cuak aku.. terus fikir suma keje aku setelkan... apakah??? 


incik bos aku muka seyes tapi cakap kadang2 lawak saja... suka gurau tapi apapun aku amik kata2 die untuk tingkatkan mutu prestasi keje aku.. tingkatkan kualiti keje aku.. tercabar beb.....aku memang pantang dengar camtu... aku amik as positive way to improve myself... as manusia biasa kita memang tak penah lari dari buat silapkan.. aku tak nafikan mungkin ada masanya terdapat kekurangan dalam aku melaksanakan keje2 yang telah diamanahkan pada aku... tapi aku selalu berazam agar aku tak ulang kesilapan yang sama... jadi lebih baik.. yang silap jadikan pengajaran... 


aku nak lakukan keje yang berkualiti serta laksanakan segala tugas dengan sempurna.... 


masa isi borang prestasi saat aku paling gerun.... aku tanya bos saya keje okey ker.. bos aku gelak jer.. alhamdulillah yang terbaik die bagi.. terima kasih bos.... 



1 comment:

Ika Razak said...

bos awak memain je tu... :D

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed