Friday, August 12, 2011

[Fasa-Fasa]


Masya-Allah sangat mengantoknyer.... aduhai baru kol 9:32am... so meh la merepek kat sini jap..

Fasa apa tuh ek? kira alam kehidupan aku la yang akan berubah mengikut hukum alam...macam ni aku mensasarkan apa yang ingin aku capai dalam sesuatu jangkamasa maka terciptalah fasa-fasa ini... untuk lebih membuatkan hubungan itu lebih bermakna lebih baik dari yang lepas....

apa die fasa-fasa nyer ek? ni fasa edisi izaicun.. ngeh ngeh ngeh... sila redha...

FASA 1- PROSES PERKENALAN
FASA 2- PROSES PERCINTAAN
FASA 3- PROSES PERTUNANGAN
FASA 4- PROSES PERKAHWINAN
FASA 5- PROSES KEKELUARGAAN

FASA 1 - pada peringkat ini kira tempoh awal perkenalan....
untuk permulaan tidak mengharapkan apa-apa yang ajaib akan terjadi... tidak mengharap balasan dari pertolongan kerana diri tidak mahu dikecewa lagik, dikhianati kembali... takut dan fobia agak menghantui... tapi why not beri peluang dan sambut perkenalan.... keikhlasan yang diinginkan... di mana keserasian dicari, kejujuran diperlukan, kesetiaan didambakan....kasih sayang ingin dimiliki... mengenali antara satu sama lain, mengenali siapa die yang sebenarnya... [aku dah lalui fasa 1 ni... tapi sehingga kini ia masih berlaku dan terus berlaku kerna tak cukup mengenali seseorang dalam masa yang singkat kan kan, even dah bercinta more than 3 years still tak kenal siapa pasangan kita] kira dalam fasa ni takde la extreme sangat tapi secara natural, slowy... kena ada give & take... cara berkomunikasi, bertoleransi... [masa jumpa die borak2 ngan die baru nampak & kenal die.. satu persatu kite tahu pasal die... baik buruk kena terima seadanya]

FASA 2 - bila perasaan sayang, suka & rindu mula terbit....
ntah bila timbulnya rasa suka, sayang pada die... eh eh... tak pasan pun bila ada perasaan ni.. dari rindu menjadi sayang.... [sekarang aku dah sampai ke tahap ini]

*** aku bermohon agar jodohku siti zainab amir dengan mohd shyahrizan mohd yazid akan berkekalan hingga ke alam perkahwinan dan sampai ke akhir hayat kami.. permudahkan urusan jodohku supaya aku jua dapat mengembirakan hati mak abahku...

2 comments:

liyana said...

sy xde fasa2 pun, ntah bile cinta2 pun xtau, hehe

goodluck ok :)

nuciaziakact said...

cik yana.. heheheh... saja jer....

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed