Tuesday, November 12, 2013

Main Masak-masak By Request

Assalamualaikum

Weekend yang lalu 1-5 November. Alhamdulillah cuti weekend yang agak panjang. so dapatlah spend time ngan yang tersayang. Selesai family day takde program sangat maka barulah dapat stay & rest kat rumah. dah lama tak masakkan untuk hubby. so balik-balik dari family hubby request menu. teringin rasa hasil air tangan cik puan isteri nih. huhuhu... baiklah. jomm g shopping dulu. maka laju-laju g Mydin Kulai. hehehe. 

Menu yang direquest : Kek batik, Sandwich sardin. Jus tembikai, Kek Coklat, Puding Laici, Chicken chop, Butter Prawn, Ayam masak serai (aku yang recommend sebab salu masak kat umah untuk family aku) perghhhh berpeluh jugak ni. tkpe, saya yakin boleh. gitu. macam nak berperang. dah lah Cik Puan Isteri ni lama tak masuk dapur. heheehe. pendek kata lama tak masak wehh.. kikiki. 

walau masih bersisa sakit perut sebab ceri beri tapi harus ku gagahkan jua. sebab bukan selalu. ewaahhhh. korban la sket kan. alhamdulillah dah tak ke toilet. 





tadaaa ni jer pic yang sempat snap. hehehe... pic gambar kurang cantik yer. huhuhu. 
sabtu malam kek batik, sandwich sardin, jus tembikai. 
ahad ayam masak serai, jus tembikai lagi, malamnyer chicken chop, butter prawn.
isnin malam chicken chop lagik. hehehe.
1st attempt for my chicken chop tau.
kek coklat tak jadi buat sebab bahan tak cukup. huhuhu. 
alhamdulillah dapat penuhi request hubby. 
nampak gaya kena improve lagi menu + skill masakan ni.

isnin after setelkan urusan kami di JB singgah lunch aku lupa kat mana... dah order nasi hubby ada order ABC kosong, die tuang coklat 


cenggitu haaaa... pastu terus hubby tanya "u boleh buat camtu tak?" Incik Suami sangat suka coklat. baiklah Cik Puan Isteri akan cuba buat. base on rasa dapat tahu apa bahan2 digunakan. so wait yer, I buatkan nanti. ahakssss. 

cuti kali ini, dapat lah solat berjemaah bersama Incik Suami dari Tg Leman sampai kat umah. kadang-kadang rasa lucu gak sebelum nak solat jemaah tu. hubby tunggu wife. wife tunggu hubby. macam bebudak pun ada. tapi sangat sayu, terharu, happy, lain sangat rasanya. in shaa Allah akan lebih mengeratkan kami. In shaa Allah akan cuba amalkan jika berjumpa. suamiku, imamku

okeylah... sekian...

_RZ25_

No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed