Wednesday, November 13, 2013

Rasa sesuatu yang....


Assalamualaikum. hai semua. harap semuanya sihat. lama tak borak. sebelum ni banyak entry bergambar jer kan. bukan apa kekangan masa untuk menaip. so story sket pic yang berlumba2 kuar. 1st trial update entry guna mobile. pekaba semua? Aku tak tahu nape sekarang aku rasa macam something. something yang kurang best. actually aku tak tahu camner nak terangkan. adakah aku stress? adakah aku penat? adakah aku tak happy? adakah ada yang silap aku lakukan? aku rasa kurang bertenaga. kenapa???? kadang-kadang tak look fresh. adakah ada yang pendamkan sendirian??? still looking my self yang dulu. Ipin pun ada tegur. kenapa aku sekarang? tengok rakan2 lain, orang lain macam eh nape dengan aku ini. what really happen in my life, my self. nape aku macam kurang confident dengan diri aku. I must be positive, energtic, confident, happy, cheerfull. eh mana aku yang happy go lucky ek. dok sendirian muhasabah diri. adakah sebab aku rasa down sebab cyst tu???. hey jen jen ada orang yang lebih teruk lagi bertarung nyawa lagi. kenapa? nope that not the reason. if kite positive everything going better right. aku pun tak pasti apa yang aku hadapi. aku rasa aku macam kurang bercakap kot. iyer ker? tak jugak. ker aku selalu sangat dengar bunyi yang tak pasti datang dari mana di ofis. ntah la. ak kena muhasabah diri sendirikan. kena renung2 kembali maybe ada salah & silap ker. Ker aku ni banyak fikir sangat. heeii jen jen wake up lah. nak luah kat sapa ek? Allah is the best place. 2nd should be kena cakap kat ipin kan. try do my best. aku jua insan biasa. yang sangat banyak kekurangan. kena harungi segslanya dengan senyuman kan. takde masalah tak leh selesai la. kena baiki dalaman. baiki rohani. baiki batin iaitu jiwa. kikiki. ler sebab umo dah 3siries. jadi macam ni, eh orang lain okey ker? ker aku yang baru matang. kui kui. hey berapa banyak punya pertanyaan. hihihi. tengok dah merapu. babaii.

2 comments:

Felis Domestica said...

Salam,

biasala kak, kadang-kadang mmg mcm-mcm perasaan timbul, tp mcm yg akak cakap, kena positif, tp jangan lupa fikir yang negerif tu kenapa terjadi, fikir dari banyak sudut, then yang paling baik, masa solat, doa banyak banyak mintak ketenangan.. cari kawan kawan untuk berborak...

then akak letih sbb cara hidup akak sekarang kan dah berubah, bila jumaat jer, dah mula sibuk n mcm mcm aktiviti, isnin mula kerja... sabar n doa muga dipermudahkan duduk sekali nanti. buat masa ni, ikut kemampuan dan diri jugak, jangan ikutkan hati tau. nak baby takleh penat-penat..he..he...

Jen Jen Izaicun said...

@Felis Domestica : Thanks nor :)

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed