Thursday, November 14, 2013

Repost : Recipe CheeseKut

Assalamualaikum.

Meh aku nak share recipe CheeseKut. walau takde la expert pun. just for sharing & senang aku nak ngat balik recipe bila nak buat nak buat nanti. kikiki. 


Bahan-bahan :-

Cheese Philadelphia 250gram [if nak guna cheese brand lain pun boleh] 
Susu Pekat Manis 1/2 tin
Biskut Hup Seng Deluxe Crackers
Susu low fat Dutch Lady or susu segar [tujuan untuk celup biskut jer]
Nestum
Serbuk Koko (optional) 


Cara-cara nak buat cheesekut ini :-

1. Pukul cream cheese hingga kembang dengan mixer. masukkan 1 sudu serbuk koko if taknak pun takpe. [agak2 la lebih kurang 10-20minit or lebih pun takpe]

2. lepas tu masukkan 1/2 tin susu pekat manis or kurang lagi pun bole. yang penting jangan masukkan 1 tin susu tau. kang manis sangat lak. tak elok untuk kesihatan tau. 

3. dah masukkan susu gaul lagi dengan mixer hingga sebati. 

4. dah setel putar cream cheese kan. meh next step. celup biskut dalam susu, celup jap jer & susun dalam loyang. maaf la takde pic lak... 

5. susun biskut then layerkan cream cheesem, then celup biskut dalam susu susun comel2 dalam loyang sampai habis or penuh loyang korang or habiskan cream cheese. atas akan jadi camtu. atas sekali taburkan nestum. pastu masuk peti....... 


6. masukkan dalam peti semalam or tak sabar dah sejuk leh makan...


peace.. siap.... konsep sama ngan kek batik. tapi aku lagi suka kek batik sebab guna milo kan KAK MIMY. hehehehe.. 

babaiiiiiiiiiiii sekian dari masterchepp.. kikikiki

_RZ25_





2 comments:

Miss Volvo said...

sedapnyaaaaaaaa!!! tapi malas la nak masuk dapur. tolong buat boleh x heheheh

Liza Licha said...

;) tenkiu so much. nak try nanti

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed