Tuesday, November 19, 2013

Repost : On My Konvo Day

September 2013 

Assalamualaikum. 

Alhamdulillah after setel majlis kenduri on hubby side pada 16 September 2013, aku cuti seminggu. esok petang gerak balik kampung aku. sebab 18 & 19 kami honeymoon kat Morib. [next entry aku story eh] 
selesai di Morib kami ke Alor Setaq sebelum majlis konvo aku pada Sabtu, 21 September. 

Family aku datang tapi tak dapat semua sebab kekangan masa. Family sampai Jumaat petang. kami stay kat homestay dekat sangat ngan Queensbay. mintak tolong kawan baik aku carikan & berdekatan ngan umah dia. 1 malam = RM150, plan amik 2 malam but die bagi discount. thanks yer. 


yeay mak abah & adik2 dah sampai. thanks mak abah & adik2 akak semua. love always.




Taklimat raptai Jumaat malam. Malam tu ada serentak dengan Malam Gala Dinner. So nak g mana satu ek. aku just pergi taklimat sebab parents ada kan. kang sian lak nak g cari makan. 


next day, my konvo day. ikutkan masa tu tak bape best sangat. bukan tak best apa, aku ada sedikit salah faham ngan Incik Hubby. tapi keadaan terkawal. diaajak photoshoot berdua. after setel terima scroll family aku ke Bagan Serai jumpa kawan lama abah. takde la photoshoot dengan kengkawan sangat sebab yalah masing2 dengan family. just bergambar dengan yang sempat jumpa jer lah. tapi hati masa tu sangat risau tapi ku gagahkan jua. walau dalam keadaan rajuk2 tapi dia still tak makan sebab nak makan sama2. thanks dear. 

masa ni kami pun masih baru sangat. masih lagi mengenali. sedangkan lidah lagi tergigit kan. tapi memang mencabar sebabnyer aku nak senyum tu. memang tu hari untuk feeling happy. tapi sebab ada krisis. apa pun aku kena handle dengan baik. hihihi. bila kenangkan lawak pun ada. tapi ia mengajar untuk lebih sabar. lebih sayang menyayangi kan kan. so layan jer picas. aku rasa masa kurang ceria sket. dah petang2 hari baru feeling better. asam garam rumah tangga kan. huhuhu. 












ikutkan plan nak balik after setel konvo tapi sure la penat kan tu yang stay 1 malam lagi then gerak balik pagi2 ahad. so malam tu bawak la adik2 aku ifah & fiqah g jejalan tengok Penang malam hari. mak abah tak larat dah nak jalan. Edan lak demam. so kami berempat jer la yang g. mula2 saja ke area Batu Feringgi kan ada night market. saja g berposing kat Hard Rock then pekena Nan Tandoori kat Lebuh Chua Lia di Kapitan. 



okeylah to be continue. daaaaaaa..

_RZ25_


1 comment:

Mimy Hamid said...

konvo bermakna la yer hubby disisi

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed