Thursday, November 14, 2013

Pencubaan CheeseKut The Making

Assalamualaikum....

Percubaan membuat cheesekut lama dah. masa puasa yang lalu. gara-gara tengok Blog Cik Epal so bila balik kampung dengan lajunya nak buat menu ni. heheehe. tengah berkobar-kobar. saja up balik aka repost sebab yang aritu dah hilang.... maka gaya persembahan agak berbeza. hehehe.... 

Recipe nak buat senang jer. ada yang kita bole tukar or mix but yang penting asasnyer. semua boleh buat. takde hal la kan.... ada rakan-blogger lain dah try kan. haaa cik kazen, Nor pun dah try... lagi kreatif diorang. 

picas takde la banyak sangat so ni yang adoooo.... pembuatan dalam 15 minit. masuk peti dah sejuk leh makan. cheesekut ni ala-ala kek batik jugak.... cuma bahan berbeza. lapis-lapis kan dia. seronok buat bila rebut2 adik makan. leh bagi buah tangan kat jiran sebelah. kan Nor. hehehe. sama merasa. aku tak makan pun takpe. dapat rasa sepotong pun jadilah... mission complete. 









see macam kek batik cuma bahan berbeza kan... hehehe.... aku ni suka masak & try yang simple jer. masih banyak perlu belajar & praktikkan lagi pasal masakan. banyak lagi tak tahu. 


okeylah... babai.... 

_RZ25_



4 comments:

Felis Domestica said...

suka.... setuju..... ujung tahun ni, kiter baking baking lagi eh, birthday aisyah...

Mimy Hamid said...

antara cheesekut n batik..ku pilih batik...tak muak dan sedap sbb milo

Cik Eka said...

eka suka gila dua2 biskut ni. hehehehe

eka suka guna cheese tartura, Tak brape masam sgt. nyum2

Liza Licha said...

nak resepi boleh? teringin pulak nak mencuba :)

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed