Thursday, December 5, 2013

Projek Memasak Weekend

Assalamualaikum...

fuhh berhabuk dah. heheheh. harap semuanya sihat. 
Alhamdulillah aku pun sihat. last weekend balik Melaka sebab Hubby ada keje kat MITC sempena Showcase Satu Daerah Satu Industri. so dapat lah lepak rumah mak. lepak ngan adik2. pastu gatal lak nak try recipe kek gula hangus. 

lama tak buat donut. so jadilah donut ala2 big apple. hahaha.. jauh sekali. sibuk nak celup cokelat. cokelat tu buat sendiri. 



tetiba teringat sambal daging burger. pernah makan kawan opis bawak. 


my 1st trial kek gula hangus tapi tak bape hanguss sangat la. 1st time buat kan. sarang die pun tak bape banyak sangat. aku kukus so maybe masuk air jugak. kek ni faveret adik gurl aku, ifah. so alhamdulillah dapat recipe yang sedap dari maksu. walau tak bape menjadi tapi rasa sedap so licinnn.. aku nak try versi bakar lak nanti. 




mak kata ada kelapa mintak aku buat nasi lemak. so nasi lemak siapppp. hehehe. Menu faveret breakfast Hubby.  


pastu sebab ada nasi impit kecik, kelapa lagi. so buat nasi impit, masak lodeh. sambal kacang, sambal udang. dah nak habis makan baru teringat nak snap pic. hehehe. sambal udang tu Hubby komen sedap + die makan bertambah2. tak pedas sangat. sedapp sangat katanya. 


semalam dapat berita adik boy no 5 eksiden. harap cepat sembuh. 
pastu semalam rasa sedey ker sebab baru nak peyed so rasa sensitif sangat kat hubby. huhuhu. takpe arini alhamdulillah dah ok. 


okeylah babai. weekend ni lak ada family day ofis Hubby, buat kat Ayer Keroh. hehehee. balik Melaka lagi. 

No comments:

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed