Thursday, May 10, 2012

Jejak Kaki D Cameron [2010]


Actually kisah g jejalan lama dah berlalu tapi masa tuh aku takde blog lagi kan... hahahha....
Trip ke Cameron Pahang ni masa 21 May 2010 hingga 23 May 2010.... kira 21hb petang after work baru gerak g sana.... malam la sampai kat Cameron.... hajat di sana teringin sangat nak g Cameron... Alhamdulillah hajat tu tercapai jugak...... oleh sebab dah sampai malam maka malam tu tak g mana-mana berehat dan tido jer la... esok la start jalan... ngeh ngeh....


1st Day - Morning Cameron..... hehehehe..... 1st place yang dituju pagi-pagi tuh, makan dulu ler, baru ada tenaga nak jejalan, maklum la ngah kedatangan bulan maka nyer lapooooooooo.... after bekpes lalu membuat lawatan ke ladang BOH.... kat ladang nih kita dapat tengok proses macam Teh Boh dihasilkan... aku kan suka benda-benda camni,.... gayat jap okeh... siap wat rakaman video lagik.... hahahhaa... kenangan kan ntah biler nak sampai lagik kat sini.... bukan selalu pung nak g sini lagik... 





2nd place aku g pulak kat kebun bunga dan sayur... waaaaaaaaaaaaa... maklum la peminat bunga kan.... teruja tahap gaban.... hahhahaha..... antara picas yang sempat disnap




time to pluck the strawberry... giler teruja okeh masa sampai kat ladang strawberry nih... apa lagik mari kite ke ladang... hahahaha... petik buah strawberry.... pastu kena timbang & bayar.... yang kaler merah2 tu sedap, manis... makan sampai lebam okeh... 


malam harinyer makan steamboat... sejuk kan so mari makan benda yang panas... ngeh ngeh..... 
pic aku makan madu tu last day before nak balik.... singgah ke pasar beli sayur-sayuran so singgah sat makan madu tu dari sarang... 


last day in Cameron before pulang singgah lagi satu ladang teh ... haruslah amik gambo kan.. hehehehe


ni kat air terjun lata apa ntah nama die.. lupa lak aiii... otw balik tu singgah la sat.. tak mandi pung, rendam2 kaki jer kat sini... posing jerk... sekian... daaaaaaaaaa

2 comments:

Liyana said...

best kan cameron... wee rindunye nk p hanimum lg =D

Jen Jen Izaicun said...

@liyana : best jejalan.. hehehe... tkpe awak nnti leh g lagik.. kikiki

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed