Wednesday, May 2, 2012

The Avengers .... Already In May Dah


Assalamualaikum.. 


Dah masuk bulan May dah... sat jer kan masa berlalu....


Weekend baru ini sangat lah busy adoii... hehhehe... Jumaat malam yang lepas tengok wayang citer Marvel The Avengers ngan Al Al... special ticket okeh Al Al beli... 1 tiket RM100 sempena Jualan Amal untuk BOMBA..... seyes tanjat... mahal seh tapi normal jer bukan 3D.... tapi layankan jer die dah beli dengan niat derma untuk BOMBA kan... aku terharu sebab insan terpilih yang dipilih untuk tengok bersama die.. hahahha... giler poyos ayat aku ini.... tengok plak kat tempat baru, di Space U8, Malaysia First Eco Mall, Bukit Jelutong Shah Alam.... 


Aku rasa Wisma Jakel Shah Alam tu tempat pertemuan aku ngan Al Al kot... 2 kali dah tunggu kat situ... Jen2 tak kisah... layankan jer.... masa kitaorang sampai Space U8, maklum la tempat baru & tak pernah g kan apa lagi bagai nak rak carik, hahahaha.... apa yang penting kerjasama.... huhhuhu... Konsert Versus yang kat TV9 tu buat kat situ rupanya... tapi kitaorang tak dan tengok sebab wayang start 8:30pm sampai 11:00pm... citer tu best & 2 kali okeh aku terperanjat, seyes maluuuuuuuuuuuuu..... dengan harapan Al Al tak pasan... hahahaha.... 
___________________________________________________________


Pagi sabtu otw pulang ke kampung sebab adik aku no 2 nak wat kenduri doa selamat, aku sebagai kakak sulung haruslah sentiasa menjadi orang penting merangkap penasihat merangkap segala-galanya kepada keluarga.... ewaahhhhhhhhhhhh.... menu yang adik nak nasi tomato + ayam masak merah + dalca + acar mentah... sampai kg dalam kol 9:00am terus kuar ke Mydin mencari bahan-bahan untuk kenduri.... sampai umah terus mula operasi... kenduri lepas Magrib.... Alhamdulillah selesai hajat adik aku.... 
_____________________________________________________________


Bulan April merupakan Bonus buat semua staff TM... alhamdulillah ada increment gaji + bonus berdasarkan prestasi tahun lepas... tapi bonus kali ini banyak selesaikan hutang yang ada + keperluan family..... 
contoh belikan adik2 boy aku tilam maklumlah tilam depa dah lama nau + hancuq + pepijat dah.. cian diorang..... setelkan kancil abah aku, alhamdulilah lepas ni tukar hak milik dah nama abah aku.... setel hutang..... ikutkan aku nak tukar hp, ngat nak amik iphone or galaxy note kaler pink tapi hp elok lagi so biarlah dulu... ikut nafsu ni suma nak beli... hehhehhe bajet tak mencukupi so bersyukur dengan segalanya kan... tak mau tamak2.... hehehehe.... 


end dulu, to be continue.. 

2 comments:

Mummy Adriana said...

Kak...

Aku dah lama tak pi tengok wayang...:( sobbsss! sedihnya! Mak aiiii sampai 100 hengget? hahahahahah koyak rabak kocek aku! ko nie mmg ank mithali la kak :) bangga ader akak cam youuuuu....terharu lagik :P

Jen Jen Izaicun said...

@Mummy Adriana :: tayangan amal... die yg ngajak.. tiket biasa baru bape hinggit.... buat yang terbaik utk yg tersayang.. apa yg termampu... inginkan semua happy & bahagia

Follow by Email

My Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Hubby Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Popular Posts

Live Traffic Feed